Fakta om hudvårdsmärkenResor

Cremekalas i Baden-Baden

Cremekalas i Baden-Baden

Nu är jag hemma efter ett par fantastiska dagar med Sans Soucis, Biodroga & Biodroga MD i Baden-Baden. Vilken underbar stad! En väldigt pittoresk ort med mycket grönska, vatten, kullersten, mysiga resturanger. Kändes lite italienskt, fast det ligger så nära den franska gränsen. Det tar ungefär tio minuter att åka dit från Baden-Baden, och vi var där en kväll och åt middag. Då Baden Baden är en kurort har vi självklart varit på ett av deras berömda badhus med Thermalvatten. Helt underbart!

Men vad har jag då gjort där? Biodroga och Sans Soucis är märken som jag haft i badrumsskåpet sedan jag föddes, då min mor arbetat med det i över 30 år. Hudoteket har haft det i 40 år, så maskeradsminket på dagis tvättades alltid av med rengöringsmjölk och removerpads från Biodroga, tonårsfinnarna duttades bort med Sans Soucis ”dutten”.
Så bara av den anledningen var det ju väldigt roligt att se märkenas hemmatrakter.

labb

Delvis är det också för att dessa tre märken (nya Biodroga MD också) är extremt omtyckta av våra kunder, och det händer mycket med dem just nu. Nya fomulas, nya produkter, nya märken presenteras av leverantören…Spännande!

Solskydd BiodrogaDe nya solcremerna från Biodroga, yum!

biodrogamd_sneakOch en liten sneak peak på vad som komma skall hos Biodroga MD…

I och med att dessa märken har funnits så länge tycker jag det är viktigt att se att det fortfarande händer grejer, att man tänker nytt och anpassar sig till nutiden (och framtiden), och de gör de verkligen här.

Något som jag nog inte riktigt förstått innnan med dessa märken är hur nära allting är. Producenten av dessa märken har forskning, labb, produktion, testcenter, lager, marknadsavdelning i en och samma byggnad, i Baden Baden. Så jag har varit inne och kikat på deras kontrollistor, har sett noga allt görs, fått se processen från idé till färdig produkt ut till kund. Visste du exempelvis att när allt är producerat och testat på miljarders olika sätt INNAN de går ut till oss, så sparar de varenda batch (allltså varje omgång producerar) i ett lager i källaren, för att kunna kontrollera hur de beter sig under flera, flera års tid. COOLT!

Otroligt roligt att få vara så nära produktionen och faktiskt få veta namnet på den som kom på just den här cremen, och kan ställa frågor direkt till honom eller henne. Dock var kameror totalförbjudet av förklarliga skäl, men såhär schnygg var jag iallafall i den dräkt vi fick ha på oss. Vi fick inte komma in överallt, då de också har helt sterila miljöer och såklart en hel del hemlisar =)

Andreairock

Något som jag också vill berätta om är anledningen till varför vissa av Sans Soucis och Biodroga produkter är så lika, och ser så lika ut. Svaret är ganska enkelt. Dessa två märken produceras i samma fabrik och forskas fram av samma team. Hittar de en grym kombination eller en fantastisk ingrediens vill de såklart sätta dem i båda märkena. Dock är Biodroga ett lite mer premiummärke, som de beskriver det, så Biodroga har alltid högre koncentrationer av de aktiva ingredienserna i produkten. Därav det något högre priset. Så vill man ha snabbare effekt så är det Biodroga man ska gå på. Dock finns det vissa produkter i Sans Soucis som inte finns i Biodroga, deras fantastiska serie för känslig hud till exempel, och vice versa. Så det är absolut olika märken, men vissa likheter kan man hitta.

Att de ibland har samma förpackningar men olika etikett på är ju av kostnadsskäl. Har man högre volymer får man ner priset på förpackningen, och dessa märken vill att pengarna ska ligga i burkarna och inte utanpå.

Vi tog en sväng genom Biodrogas och Sans Soucis hall of fame, och detta var ett nöje vill jag lova. Sans Soucis grundandes ju 1939 så produkterna från den tiden är ju näst intill antika. Biodroga kom först på 50-talet, något som också syns på förpackningarna =)

Sanssoucis_39Sans Soucis

biodroga_70Biodroga på (det lättklädda) 70-talet

sanssoucis_skyltSans Soucis makeup på 50-talet

Då dessa märken funnits så länge, finns det även en hel del kvinnor med på resan som arbetat med dem typ sedan 70 och 80-talet. Så det har blivit en hel del nostalgisnack, så härligt. Och jag vill tillägga – vilka hudar dessa kvinnor har! Jisses, ja, om man ser ut så efter 30 år med Thermalvatten i cremerna, så köper jag nog en hink…minst.

andreaochlisa i Baden-BadenJag och min kollega Lisa, som är salongsansvarig i Värnamo.
Här är vi i Alsace, totalt ovetande om de sniglar som väntade =)

Biodroga MD är en bebis i sammanhanget, och om detta intressanta märke får jag återkomma. 

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Hej! jag hittade din blogg av en slump när jag var inne på hudoteket och skulle beställa.. 🙂 och har nu flera dagar i rad varit inne här på din blogg och sträckläst den! fullständigt älskar den <3 Jag har några frågar som jag hoppas du kanske kan svara på ? Älskar hudvård, och testat väldigt många olika märken.. men tror jag hittat rätt nu. Jag använder mig av Dermalogica's ultacalming cleanser följt av ultracalming mist i samma serie.. Dagcremen jag använder är Exuviance Multi-Protective Day Fluid (SPF 15) tänkt byta till Exuviance Multi-Protective Day Creme, då jag tycker Day Fluid är lite för tunn, då jag vill ha lite mer fukt! och på natten Exuviance Evening Restorative Complex. Jag är 26 år, och tror eller fått höra att jag har bra hy, ser väl yngre ut än jag är, har lite känslig, hy, min hy påverkas lätt av stress och när man mår dåligt.. jag upplever också att jag blir lite yttorr ibland! men dem senaste åren har jag fått inkapslade finnar/röda små prickar, går inte att trycka liksom. De började våren 2010.. då var de som värst! fick de på kinderna/käkbenet, och under halsen och lite på hakan.. kommer inte ihåg riktigt vilken medicin jag blev behandlad med då, men de hjälpte, var hos en hudläkare på Akademikliniken i Malmö då.. Men hon har tyvärr slutat nu, för jag fick tillbaka detta igen våren 2012. Så gick till min vanliga vårdcentral, och fick nått som jag inte tyckte riktigt hjälpte lika mycket.. hade inte lika mycket som första gången heller iförsig, men tillräckligt för att man tyckte de var jobbigt.. får inga stora finnar! kanske någon enstaka innebrännare, men min hudterapeut sa att de är inkapslat.. Är numera hel studerande student sedan hösten 2013, så har precis råd med mina produkter, men inte med mina hudterapeut besök, som jag gjorde ungefär 1 gång i månaden innan. Jag tyckte liksom de höll "mitt problem" i schackt. Tror de sitter djupt under huden, så tror mina produkter hjälper, de blir iallafall inte värre när jag använder dem.. Och trivs med dem. Men nu kom mina hudproblem tillbaka igen, brukar komma på vår kanten, när vi går mot ljusare tider.. men nu kom de redan i december månad ! På ryggen och axlarna också!! Vilket jag inte haft tidigare. Min fråga är då, vad tycker du jag ska göra? Byta produkter eller? kan tilläggas att jag har lite lite rosacea (tycker därför Dermalogica är bra, för den e mild, och har reducerat de lilla jag har vid näsan) speciellt misten är skön när man har mycket i skolan! tänkte också ta tag att boka en tid hos en hudläkare, när jag börjar jobba extra nu under sommaren.. men vill inte gå på behandling under sommaren :/ kan du rekommendera någon i Skåne? Bor i Helsingborg. Blev ett väldigt långt och flummigt inlägg.. Men känns som du verkligen vet vad du pratar om! Och blev så imponerad av din blogg, och känner att jag verkligen vill komma på botten med mitt problem efter att ha läst din blogg.

  p.s varit ute en serum som ger mycket fukt samtidigt lugnar huden, någon du kan rekommendera? eller något annat du tycker jag borde testa eller ändra i min hudvårdsrutin?

  Mvh Natalie.

  1. Hejsan Natalie!
   Vad roligt att du gillar bloggen =) Tusen tusen tack!
   Jag återkopplar till dig via mail, då jag misstänker att man inte som kommentarsskribent inte får ett svar när jag skrivit.
   Hörs där!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.