BehandlingarHudoteket tipsarHudvård

Vaxning för sommarsläta ben!

En av de populäraste behandlingarna hos oss på sommaren är vaxning av benen. Alla är vi ivriga att bli av med ”vinterpälsen” och få lena, släta och hårfria ben under en längre period. Att raka benen är tidskrävande då man måste göra det ofta för att vara helt hårfri, och dessutom får man lätt en stubbig och rivig utväxt av håren – kanske så tidigt som dagen efter!

Fördelarna med regelbunden vaxning, på såväl benen som andra områden, är däremot flera:

  • Det tar längre tid för håret att växa ut
  • Ingen rivig stubb eller kliande utväxt
  • Håret som växer ut är mjukt
  • Hårväxten blir glesare med tiden
  • Hårstrået blir tunnare
  • Hårsäcken tröttas ut vilket leder till minskad hårväxt

Personligen ser jag alltid till att vaxa benen hos någon av våra duktiga hudterapeuter innan semestertider. Det är så otroligt skönt att slippa tänka på stubbiga ben och generande hårväxt (eller generad hårväxt som någon lite fyndigt har kallat det ;D). Och den där känslan av helt släta ben, alldeles mjuka och bebislena, är ju fantastisk!

För att få så bra resultat som möjligt av sin vaxning finns det några saker att tänka på innan man kommer:

  • Låt håret växa ut ordentligt! Om du har rakat området nyligen är det bra att vänta ett tag innan du vaxar det. Detta för att så mycket hår som möjligt ska följa med och för att undvika att småhår växer ut kort efter vaxningen.
  • Peela gärna området som ska vaxas några dagar innan vaxning.
  • Duscha samma dag, men undvik att smörja in huden med creme/body lotion då det gör det svårare för vaxet att fästa.

För att minska risken för irritationer efter vaxningen bör du undvika aktiviteter som orsakar svettning, så som träning och solexponering, samma dag. Tänk även på att inte smörja in huden med exempelvis brun-utan-sol efteråt när hårsäckarna är öppna, eftersom det kan leda till ett prickigt resultat.

För att läsa mer om vaxning och våra priser för olika områden, klicka här >>

Ett annat tips är att använda en hårväxthämmande creme på det vaxade området efter din behandling. Detta för att ytterligare minska hårväxten och förlänga tiden det tar för håret att växa ut. Det finns många sådana cremer för hemmabruk som även verkar lugnande och irritationshämmande. Här kommer lite tips på växthämmande cremer ur vårt sortiment (klicka på namnet för att komma till produkten i vår webshop):

Decléor Aroma Confort Post-Wax Double Action Gel – Återfuktande gelcreme som lugnar huden efter hårborttagning. Den fördröjer återväxten av hårstråna och gör dem svagare, samtidigt som inåtväxande hårstrån och synliga ojämnheter minimeras. Idealisk att använda på större områden såsom ben och rygg.

Decléor Aroma Epil Expert Post-Wax Cream – Hårväxthämmande cremegel för känsliga områden som reducerar återväxten av hår och motverkar talgansamlingar och inåtväxta hårstrån. Den lugnar huden, verkar mjukgörande och minskar rodnad och hudirritationer omedelbart efter hårborttagning. Idealisk att använda efter hårborttagning i ansiktet eller på kroppens mer känsliga områden, såsom armhålor och bikinilinje.

Comfort Zone Soft Sense Post-Epilation Retarding Gel – Fräsch gelé som kan användas varje dag under vanlig body lotion eller ansiktscreme för att försvaga hårväxten och förlänga resultatet av en hårborttagning, så att du förblir fri från hår längre. Används med fördel efter exempelvis vaxning och epilering, då den effektivt återställer hudens balans, ger fukt och reparerar huden.

Comfort Zone Soft Sense Techno-Epilation Expert Oil – En olja helt utan parfym och konserveringsmedel som lugnar rodnader och irriterad hud. Vid regelbunden användning förbättras resultatet av hårborttagningen och irritationer dämpas.

Comfort Zone Natural Remedies Aloe Vera 95% Organic Leaf Juice – En vårdande gelé för både ansikte och kropp med 95% koncentrerad ekologisk Aloe vera. Den är både lugnande och fuktgivande, och dämpar alla irritationer omedelbart.

Är du trött på din hårväxt och vill ha mer permanenta resultat? Då kanske vaxning med Depilar Systems eller laserbehandling med GentleLase är något för dig!

Om man vill ta sin vaxning steget längre och motverka hårväxten mer intensivt kan det vara värt att testa Depilar Systems. Det är en växthämmande, skonsam creme som används på salong för att uppnå permanent hårborttagning helt utan biverkningar. Den är alltså mycket mer effektiv än likande cremer för hemmabruk. Behandlingen med Depilar utförs direkt efter vaxning eller epilering, genom att man smörjer in cremen på det vaxade området. Det naturliga enzymet Trypsin tränger då ner i cellerna i hårfolliken och stoppar hårproduktionen.

Depilar är den enda metod som på ett biologiskt och naturligt sätt ger permanent hårborttagning av alla hår- och hudtyper, ljusa som mörka, i ansiktet och på kroppen. Depilar är utvecklat av ett team skandinaviska läkare och biokemister som under ett antal år har arbetat fram denna enzymbaserade produkt.

För att eliminera så mycket hårväxt som möjligt bör man räkna med 8-12 regelbundna behandlingar med Depilar-cremen, beroende på vilket område på kroppen man ska behandla. Ingen kan dock vänta sig att bli 100% fri från hårväxt, då detta är fysiologiskt omöjligt på grund av att alla hår inte är aktiva samtidigt. Likaså kan faktorer såsom graviditet och hormoner medföra en spontan hårväxt även efter en Depilar- behandling. Normalt upplevs dock skillnad redan efter den första behandlingen med Depilar.
Läs mer här >>

Vi har även en supereffektiv lasermaskin som heter GentleLase. Den ger också permanent hårborttagning och det krävs färre gånger än när man gör Depilar. Dock ska man inte vistas i solen samtidigt som man genomgår en laserbehandling för hårborttagning, så om man vill göra den nu gäller det att man inte ska åka utomlands eller exponeras för solen mycket. I så fall är det bättre att vänta till hösten. GentleLase är också mer strikt då man ska ha så ljus hud som möjligt, samt så mörka hårstrån som möjligt, för att behandlingen ska fungera. Men den är oerhört bra! Jag har själv testat GentleLase och den ger verkligen resultat, så jag kan starkt rekommendera den.
Läs gärna mer på vår hemsida om du är nyfiken på vår allra mest permanenta hårborttagningsmetod GentleLase >>

Hoppas detta gjorde dig lite klokare på våra olika hårborttagningsmetoder! Om du vill boka en tid eller få mer information är det bara att ringa 036-120666 eller maila receptionen@hudoteket.se, så hjälper vi dig 🙂

//Sofia, webshopsassistent

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.