Hudoteket tipsarHudvård

Snygg med brun-utan-sol!

Nu är sommaren snart här och vi är många som snabbt och enkelt vill få snygga, brunbrända ben som matchar de fina sommarklänningarna. Vårt råd är att skippa farliga solarier och att pressa i timmar ute i den starka solen och istället snabbt och smidigt fuska fram en läcker solbränna. Brun-utan-sol cremer hjälper dig att skapa en bra grundfärg utan de farliga solstrålarna som på sikt skadar din hud och gör att den tappar sin naturliga spänst och elasticitet.

Många har dåliga erfarenheter av brun-utan-solprodukter som lämnar gula, flammiga och framförallt onaturliga resultat. Har du sådana erfarenheter så har du säkert missat de viktiga stegen, rengör och peela, återfukta och själva insmorningen. Med vår guide får du ett lyckat slutresultat och en fin gyllenbrun färg!

 

Steg 1 – rengör och peela
Börja med en dusch eller ett bad. Gör sedan rent ansiktet och peela det, vi väljer Murad Clean Scene Gaga for Glow Gentle Facial Scrub. Fortsätt sedan att peela resten av kroppen med exempelvis REN Guérande Salt Exfoliating Body Balm. Peelingen tar bort de översta döda hudcellerna och gör att du får en jämn och slät yta att arbeta med. Kom ihåg att ta lite extra på de områden som brukar vara torra ex. armbågar och knän. Avsluta sedan med en dusch för att skölja bort peelingkornen från huden så att den blir helt ren.

Steg 2 – återfukta!
Det andra viktiga steget för att få ett bra resultat är återfuktningen. Smörj in ansiktet med en bra fuktkräm. En av våra favoriter är M Picaut Swedish Skincare Skin Perfect Moisturiser. Massera sedan in den underbara fuktgivande cremen Systemé Corps från Decléor över hela kroppen. Om du inte återfuktar huden efter peelingen kommer huden att dra åt sig mer av brun-utan-sol krämen på de torra partierna, vilket ger dig det flammiga resultat du inte vill ha.

Steg 3 – brun-utan-sol
Nu ska brun-utan-sol cremen masseras in. Välj gärna en som passar både till ansikte och kropp. Sun Self Tanning Instant Gel från Clarins ger perfekt färg för alla som föredrar gele texturer. Föredrar du en ultralätt lotion rekommenderar vi Decléors Aroma Sun Expert Self-Tanning Milk Natural Glow Face & Body. Smörj på cremen i ansiktet och över hela kroppen. Tag försiktigt kring ögonbryn och hårfäste. Var noga med att ”dra ut” krämen i ansiktet, över händer och fötter för att få jämna och naturliga övergångar. När du är klar så tvätta händerna noga så att de inte missfärgas.

 

Lycka till!
//Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.