Hudoteket tipsarHudvårdKroppsvårdMaskTestat

Multitasking fuktmasker

Multitasking fuktmasker

Jag har i evigheters evighet haft extremtorra händer vintertid. När jag var liten blev den översta huden lite som ormfjäll som i värsta fall började blöda. Där snackar vi knastertorrt. Med åren har det blivit bättre i samband med att jag lärt mig att det inte räcker att smörja in sig en gång om dagen, utan fleeera gånger. Ett rejält intag av essentiella fettsyror har också gjort saken bättre.

Men så kommer de där dagarna. När man glömde handskarna, när allt går i ett och krämande är det sista man tänker på, när man handskas med mycket kartonger och så vidare. Ja, då ser ju händerna likt förbannat ut som skräp (och som de inte sett en creme i hela sitt liv, gud bevare).

Och i samma veva brukar arbågarna se ut som ett fjällande otrevligt…ja, du fattar.

Det är alltså dags för en akututryckning. Och här kommer ett hett tips: låt din fuktmask vandra söderut.

Fuktmasker

Ja, du hörde rätt. Din fina fuktmask anpassad för ditt delikata lilla ansikte funkar finfint även på andra kroppsdelar. Nu säger jag inte att du varje dag ska smörja händerna med en mask som i nio fall av tio är dyrare än din handcreme, men är läget akut så är det. Och annars hade det gått åt betydligt mer handcreme än vanligt så det går nog på ett ut.

Till detta rekommenderar jag en ren fuktmask, som man även kan ha när man sover. Det skiljer sig från fuktmask till fuktmask om man kan sova med den, men generellt brukar fuktmasker som känns som en tjockare creme i konsistensen funka fint. Men lermasker är big no no. Oftast framgår det i beskrivningen om man kan sova med den eller inte, men är du osäker får du gärna fråga mig.

fuktamasker

Här är iallafall ett urval av toppenbra masker för detta ändamål. Från höger till vänster:

  1. Clarins HydraQuench Cream-Mask Dehydrated Skin
  2. Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask
  3. Comfort Zone Hydramemory Hydramask
  4. Decléor Hydra Floral Multi-Protection Ultra-Moisturising & Plumping Expert Mask

Nr 2, fuktmasken från Beauté Pacifique, är en relativ ny darling i mitt badrumsskåp. Det trodde jag inte först, för när jag tvättat av den låg det kvar en liten hinna på huden som jag till en början tyckte var lite obehaglig. Typ ”går den inte att tvätta av, suck”- känslan. Men jag lät hinnan vara och gick och lade mig. Och dagen efter… Jisses, vad snygg jag kände mig! Så nu brukar jag lägga den dagen innan jag ska göra något extra fancy, för jag tycker snarare att den ska kallas fuktgivande askungemask. Me like! Och som sagt, var inte rädd för hinnan =)

Beauté Pacifique Instant Hydrating Mask

Det var ett litet sidospår för ansiktet (men o så viktigt).

Så summan av kardemumman: Unna händer och armbågar lite extra kärlek, det är de faktiskt värda. Och händerna är ju något som syns hela tiden och mycket. Vill du verkligen lyxa till det för dem lägger du fuktserum under. Fuktbomb var ordet! Gå och lägg dig och ökenpartierna är som nya.

Andrea Olofsson

Kram heeej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.