Hudoteket tipsarHudvård

md formulations resekit – nu även för blandad/fet hud

Nu har md formulations smidiga Holiday Kit även kommit för blandad till fet och oren hud! Kitet innehåller resestorlekar av rengöring, serum och fuktcreme som är perfekta att ha med i resväskan på semestern. Det är även idealiskt om du ännu inte har upptäckt md formulations produkter och skulle vilja testa på innan du handlar ordinarie storlekar.
Resekitet finns även sedan tidigare för normal hud och för känslig hud.

MD Formulations Holiday Kit Combination Skin innehåller:

Facial Cleansing Gel Oily & Very Oily Skin – En lätt löddrande rengöringsgel för fet och oren hud som effektivt avlägsnar orenheter, makeup och talgöverskott. Glykolsyra exfolierar skonsamt bort döda hudceller, återfuktar huden och förbereder för efterkommande, behandlande produkter. Rengöringen är enkel att använda, verkar behandlande med AHA-syror och gör huden gnistrande ren utan att torka ut. Den dämpar talgproduktionen, verkar antiseptiskt, reducerar överskott av talg och öppnar upp tilltäppta porer. Formulan är fett- och parfymfri, icke-komedogen samt dermatologiskt testad. Innehåller 12% glykolsyra och är pH-balanserad (pH 3,8). Huden blir mjukare, smidigare och fräschare samt får en friskare lyster. Används morgon och kväll. Massera in en liten mängd tillsammans med vatten över ansikte och hals. Skölj sedan av noggrant. 60 ml (resestorlek).

Glycare Lotion – Lätt lotion som balanserar talgöverskott och motverkar fet, glansig hud. Förhindrar att porerna täpps igen och att kvisslor och orenheter bildas. Har dessutom en sammandragande effekt på porerna. Huden blir mjuk och smidig och får en frisk lyster. 14% glykolsyra, pH-balanserad (4,4). Applicera ett tunt lager under din fuktcreme. 30 ml (resestorlek).

Moisture Defense Antioxidant Hydrating Gel – En lätt oljefri gel som effektivt återfuktar en fet- och blandhud. Med de unika egenskaperna från Moisture Defense Antioxidant-serien är den fylld med kraftfulla antioxidanter som stärker hudens skydd mot fria radialer och motverkar hudens åldrande. Den läkande lätta gelen absorberas omedelbart och binder fukt med hjälp av hyaluronsyra, utan att kännas fet. Används morgon och kväll. Applicera på rengjord hud över ansikte och hals genom att varsamt smörja in en liten mängd. Använd ovanpå serum och följ med UV-skydd. 15 ml (resestorlek).

Obs! Det är vanligt att det kan ”pirra” och ”sticka” lite i huden när du använder produkter med AHA-syror; det är helt ofarligt och är ett tecken på att produkten jobbar aktivt på huden. Tänk på att skydda huden med solskydd när du använder AHA-produkter då huden blir solkänslig.

Trevlig helg allihop! 🙂

//Sofia, webshopsassistent

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.