Hudoteket tipsar, Hudvård, Testat

Keratosis Pilaris

Keratosis Pilaris är en rubbning av hudens förmåga att bilda ett normalt hornlager, de visas som små knottror och lätt rodnad som ses kring hårsäcken på huden. När huden förnyas fastnar de gamla hudcellerna i hårsäckarnas utförsgångar så att det bildas en liten fjällig plugg, en så kallad hornplugg. Områden som oftast drabbas av symtomen är överarmar, baksida lår, stuss och kinder. Många som drabbas är i tonåren men kan vanligt även förekomma hos vuxna och barn.  Det är inget som smittar men många kan känna obehag då huden får en ojämn struktur.

Så här kan de se ut:

(Bild lånad av Wikipedia.)

Jag har under en lång tid lidit av just detta, Keratosis Pilaris och jag har många kunder som också klagat över samma symtom. Symtomen brukar oftast kännas värre nu på vintern eftersom huden oftast blir torrare under dessa månader.

Jag har testat många produkter och behandligar men jag vet ett säkert kort som verkligen fungerat för mig som jag gärna delar med mig till er som är drabbade.

Jag började använda mig av Mene&Moys Advanced C Bodylotion som innehåller hög koncentration av glykolsyra som stimulerar cellaktiviteten, den peelar alltså bort och löser upp de fjälliga knottrorna som bildas på huden och ger ett silkeslent resultat. Jag märkte resultat efter redan efter en veckas användning. Hudstrukturen va slät och rodnaden hade lagt sig. För att få ett långvarigt resultat är det bästa om du kan varva denna aktiva bodylotion med bodylotion utan syror samt en bra peeling till kroppen. Jag använder mig i nuläget av produkter Björk&Berries.

 

För dig som är lite känsligare i huden och vill börja lite mildare finns det en bodylotion där syrakoncentrationen är lite lägre. Det är Mene&Moy revitalizing bodylotion 15%.

 

 

Har ni frågor eller funderingar, vänligen kontakta oss på 036-344562 eller via mail till webshop@hudoteket.se

 

Lycka till!

Sofie
Webshopsansvarig Hudterapeut

 

 

 

Tidigare inlägg Nästa inlägg

Relaterade inlägg

3 Kommentarer

 • Svara AnnaKaize 31 oktober, 2012 at 13:33

  Tusen tack för detta tips 🙂 Min tonårsdotter har exakt dessa besvär förutom att hon inte har nån direkt rodnad, men jag ska skaffa en sån lotion som du rekommenderar o se om det hjälper. Enbart peeling funkar inte, så detta är typ vårt enda hopp. Tuuuusen tack igen raring 🙂

  • Svara Sofia 1 november, 2012 at 16:13

   Vad kul att du uppskattade Sofies tips! Det ska jag hälsa till henne 🙂 Lycka till!

   Med vänliga hälsningar
   Sofia, webshopsassistent

 • Svara Jessicka 18 december, 2013 at 00:16

  Jo, för man har ju råd och köpa en bodylotion för 1000 kr.

 • Skriv en kommentar

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.