Fakta om makeupmärkenMakeup

BM i mitt hjärta- fakta om bareMinerals

BM i mitt hjärta- fakta om bareMinerals

bareMinerals var en av de första mineralmakeuperna i modern tid. När vi på Hudoteket började arbeta med dem var vi först väldigt skeptiska, men sedan gick märket från klarhet till klarhet. Min egen relation till bareMinerals (BM) är lite speciell. Ja, dels för att jag arbetat med BM och specialutbildat mig inom det sedan det togs in på marknaden i Sverige. Då fanns det i princip bara foundation, mineral veil, solpudret warmth och en borste. Så jag har varit med om hela utvecklingen och dessutom gjort en del resor med bareMinerals till bland annat San Francisco och New York!

Training på huvudkontoret i San Francisco går inte av för hackor, och inte heller att få se deras kreativa avdelning där de gör alla fina förpackningar, utvecklar nya produkter och så vidare.

Så ja, man skulle väl kunna säga att BM är en av mina ögonstenar (mineraler, stenar. Oerhört smart, möhö). Men vi är ju ett gäng som tycker så, då bareMinerals är ett av de största mineralmakeupmärkena i världen.

Först lite fakta:
Fröet till det som idag är BM såddes redan 1970, men blev riktigt stort då Leslie Blodgett började som CEO 1994 på Bare Escentuals (moderbolag till BM, Buxom och md formulations) och lanserade BM 1995. Resten är en framgångssaga.

Makeupen var från början bara i lös form, men idag finns den också i kompakta varianter för de som föredrar det. Dock är produkterna inte pressade på det traditionella sättet, BM har ett unikt tillvägagångssätt för att få till sina kompakta produkter. Här kan du läsa mer om hur det går till.

Och här kan du se min kollega Sofia före och efter Ready Foundation.

Jag kan tycka såhär- vi veeeet att deras foundation är bra. Och mineral veil. It goes without saying och det är ju inte för intet som BM Original Foundation vunnit bästa foundation av magasinet Damernas Värld flera år i rad. För att bara nämna ett pris.

Så jag vill tipsa om lite andra godingar.

bareMinerals Primetime, radiance, eye shadow & Moxie lipgloss

bareMinerals Rose Radiance

bareMinerals har några olika highlighters, de kallas ”radiance”, och jag brukar använda Rose Radiance. Jag tycker den är perfekt om man inte vill så ha så mycket rouge, men vill addera en rosighet och lyster över enbart foundation eller solpuder.
Man kan bara ana lite rosa, men det lilla tar basen ett steg längre.

bareMinerals Eye Shadow Soul

Här har vi bossen of all basskuggor. bareMinerals Eyeshadow i nyansen Soul. Den är inte kritvit och inte gul, den är cremefärgad (men här lyser solen på, så den kan nog se lite gul ut). Jag brukar lägga den över hela ögonlocket upp till brynet, i ögonvån och längs med nedre fransraden. Jag lägger den även på amorbågen för extra plut, för som sagt, ljust förstorar och detta ger en illusion av fylligare läppar.

Nedan har jag försökt visa hur de ser ut, men jag har lagt på ordentligt för att färgen ska synas. Båda kan givetvis göras mer diskreta. Eller mer intensiva också för den delen, till exempel är det fint att fukta en pensel och applicera Soul lite fuktig precis under ögonbrynet, där jag gärna har lite extra ”glow”.

Färgexempel

Ögonskuggprimer. Visst blir det skillnad med en sådan. Iallafall med Prime Time Eyelid primer. Lägg den över hela ögonlocket innan du lägger ögonmakeup, och du har kvar den på samma ställe hela natten. Nedan ser du den beiga strängen, det är prime time original, men den finns även med olika typer av skimmer i. Alla varianter passar även oss linsbärare eller dig med känsliga ögon. Tack tack.

Prime Time och Show Off färgexempel

Och sist med sannerligen inte minst är Moxie. MMM…Moxie. Här är läppglanset i nyansen Show Off. Den är en fin, neutral färg som passar till allt och alla skulle jag påstå. Den ser rätt rosa/aprikos ut på bild, men på läppen blir det mer en förstärkning av din egen läppfärg. Gillar även det mer pigmentrika och färgstarka Game Changer (för dig som hade Sheer Cheery ut BM första läppglanskollektion- har har du en bra efterföljare!). Den blir mjukt hallonrosa på läpparna. Vad säger vi om konsistens och doft på dessa nya glans? De är krämiga och har en lite kylande mentolkänsla. Påminner om Buxom-glansen, men pirrar inte så mycket som de gjorde. Med Moxie känns det bara fräscht, som att du nyss borstat tänderna är nog en bra liknelse.

Detta var som sagt några av mina tips, men jag har en hel drös till, så hör av dig om du har frågor eller vill ha tips och råd.

Go bare or go home.
(kanske inte så blodigt, men nästan 😉 )Fakta om bareMinerals

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. hej,

    Jag funderar på att starta en BM butik och undrar var grossisterna finns.

    mkt tacksam för ditt svar

    Med vänlig hälsning
    Claudia gunnarsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.