Eyeliner/kajalGuider, tips & kunskapHudoteket tipsarMakeup

Eyeliner for dummies- duttekniken.

En teknik som jag börjat anamma för att lägga eyeliner de dagar då jag varken har tid att vara petig, orkar vara petig eller kan vara petik (typ på tåg) är duttekniken. Om inte det namnet finns innan så gör det det nu.

Dutteknik för eyeliner. Troligtvis det lättaste som finns i eyelinerväg.

Hur går då duttandet till?

1. Använd dig av en tunn, bred borste.

För en  mjuk look, tryck ned penseln i en torr ögonskugga som du gillar, förslagsvis en svart, mörkblå, mörkbrun eller mörkgrå. Om du vill festa till det kan du också testa en lila eller kanske grön? Jag har fastnat för PurePressed Eye Shadow Single från Jane Iredale i färgerna Shady Lady, Double Espresso och Smoky Grey.

Jane Iredale Eyeshadow

2. Titta rakt in i spegeln, böj lite på nacken och lyft lite på ögonlocket, genom att lyfta ögonbrynet uppåt med ett rent finger. På så sätt kommer du åt precis nära ögonfransraden, och det är där färgen ska komma om man ska fylla syftet med en eyeliner/kajal. Att få fransraden att se mörkare och mer markerad ut. På så vis ser det även ut som att man har fler och tätare fransar.

3. Dutta nu penseln på bredden längs med fransraden, så försiktigt du vill om du är ovan. Till slut har du en hel linje, utan hack eller darr. Du kan göra samma sak längst med undre fransraden om du vill ha ögonen mer inramade.

4. För en mer markerad, traditionell eyeliner kan du fukta penseln innan du duttar den i ögonskuggan. Antingen i vanligt vatten, eller i Jane Iredale D20 Hydrating Spray, för att få ett extra hållbart resultat. Fuktsprayet kan även sprayas över hela makeupen för fixering och för en extra fuktdusch.

Jane Iredale Eye Liner/Brow Brush

Här är penseln som jag använder mig av, och det som är extra fint med den är att den har en sudd på andra sidan. Om man mot förmodan inte ens klarar av att dutta rakt. Sådana dagar kan man ju också ha =)

Jane Iredale Eye Liner/Brow Brush

Jane Iredale Eye Liner/Brow BrushJane Iredale Eye Liner/Brow Brush

Dutt away och ha en fin dag!Andrea tipsar om hur man gör en enkel eyeliner

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.