Behandlingar

Ruts fantastiska viktresa med ISO-dieten!

 

Rut är en av Hudotekets mest trogna kunder och älskar att unna sig lite extra lyx i vardagen. Rut är en glad och positiv 3-barns mamma, uppvuxen i Finland i en pastorsfamilj. Idag är Rut själv frilanspastor och en välkänd profil, bland annat från TV-programmet Färjan.

Rut besökte oss under vårt 40-års jubileum och hamnade där i en diskussion med Hudotekets ägare Lena Hallbäck Olofsson om ISO-dieten. Lena talade varmt om ISO-tänket kring mat och om hur hon själv håller vikten på det sättet.

Bakgrund                     
Rut: Lena rekommenderade starkt att jag skulle träffa Hudotekets ISO-coach Fia. Idag är jag innerligt tacksam att jag gjorde det för det har förändrat mitt liv. Första mötet med Fia var härligt. Hon förklarade allt väldigt väl och professionellt. Konceptet verkade för bra för att vara sant. Att jag skulle få äta av allt, men bara minska på vissa näringsgrupper, såsom kolhydrater. Jag lärde mig ofantligt mycket på vår första träff. Känslan var positiv men jag måste erkänna att det här nya sättet att leva och äta på låg långt ifrån mina nuvarande levnadsvanor. Samtidigt var jag var fast besluten att testa.

Mycket var nytt för mig, magert kött, grönsaker och frukt. Nytt men spännande. Allt Fia sa var väldigt vettigt. På det här sättet så skulle jag få i mig all näring, utan att vara hungrig. Jag skulle äta mycket och ofta, men ändå tappa ett kilo i veckan? Trots en röst som sa “kommer jag klara av det här” så väcktes ett starkt intresse. Jag kände att det var dags!

Jag förstod att jag var överviktig, även om jag förnekade det. Mitt liv bestod av helt fel livsvanor. Jag åt fel och tränade inte. Jag hade ett kraftigt beroende av Coca-Cola Zero och brottades dagligen med ett starkt sötsug och åt bullar, kakor, chips och mackor. Jag hade ont i knäna och magkatarr till och från. Jag levde helt enkelt ohälsosamt och kände mig fet, ful och för stor runt magen. ISO-dieten kom i rätt tid för mig. Jag var färdig med gamla Rut som fick springa till tandläkaren hela tiden och som alltid var förkyld och trött. En trötthet jag försökte dölja med Cola och kaffe. För första gången kände jag att en ”diet” kunde ge mig verktygen för att verkligen lyckas, att kunna gå ner i vikt och sedan hålla den.

Fokus på balans och kontinuitet med kost och motion
Fia: Grundidén med isodieten är att äta lika delar protein, fett och kolhydrater. En tredjedel av varje på tallriken plus grönsaker. Man äter fem mål mat om dagen och utesluter alla hel- och halvfabrikat. Mellanmålen är mycket viktiga i dieten, de gör att du håller dig lagom mätt och att du inte få blodsockerfall som ofta leder till fel val.

ISO-dieten är idealisk för Rut då den skapar den balans i vardagen hon behöver. Mängden mat i kombination med kontinuerliga mellanmål gör att hennes blodsockernivå hela tiden hålls på en jämn nivå. De färdiga recept-förslagen Rut fick vid vårt första möte bidrog till att hon snabbt kom in i rätt tänk och kunde planera sina måltider och lärde sig vad som är rätt fördelning och rätt mängd. Kostförändringen i kombination med regelbunden motion ca 1 timme om dagen har gjort att Rut idag har en helt ny livsstil!

Resultatet
Fia: Idag är Rut 13 kilo lättare än när hon träffade mig för första gången för 12 veckor sedan! Rut sprudlar av energi precis som hon alltid gjort men det syns i ögonen att den här kvinnan faktiskt stortrivs med sin nya kropp! De gamla besvären med magkatarr och ont i knäna är dessutom som bortblåsta! Följer man ISO-dieten tappar man i genomsnitt 1-1,2 kilo i veckan vilket Rut är ett strålande exempel på!

Rut: Uppmärksamheten kring min nya figur har varit enorm. Vem jag än stöter på så får jag enormt fin respons! Allt är bara positivt! Jag får höra hur vacker och snygg jag blivit och hur hälsosam jag ser ut. Jag träffade Tony Irving på Färjan-båten förra onsdagen och han utbrister med sin engelska accent “Rut, du ser helt fantastisk ut, du måste gått ner 11kilo”. Jag mår 100% bättre. Jag har aldrig haft sådan här motivation förut. Jag motionerar ungefär 1-1,5 h per dag fördelat på 1-2 tillfällen, främst intervallträning och promenader. Jag blir inte alls lika andfådd längre och älskar mitt nya hälsosamma liv!

Tack vara min nya kunskap kan jag vara hälsosam oavsett var jag befinner mig. Det fungerar att gå in på en italiensk restaurang och be om en medelstor potatis med kycklingfile och grönsaker. Jag kan till och med äta på MC Domalds för jag vet idag vad jag ska äta och vad jag mår bra av. Ibland har jag självklart unnat mig lite extra men då kompenserar jag det med mer träning.

Jag kommer aldrig gå tillbaka till mitt gamla ruttna liv, det är mitt mål. Jag känner att det här kan jag stå för, jag vet att det fungerar och jag rekommenderar alla som undrar hur jag har gjort för att gå ner i vikt att prova ISO-dieten. Det här går bara att beskriva som ett Hallelujah moment!

 

Rut före

 

Rut efter

 

//Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.