BehandlingarGuider, tips & kunskapHudoteket tipsar

Maskinbehandlingar, vad är det egentligen?

Ja, det kan man undra. Maskiner i ansiktet och på kroppen låter kanske inte så sexigt.

Men faktum är att så kallade maskinbehandlingar både ger snabba resultat OCH kan vara sköna. Hur detta funkar ska jag nu göra en djupdykning i.

Informationen är säkert nyttig för dig som inte kan komma till någon av våra salonger , om du någon gång vill ta din hudvård ett steg längre på en klinik eller salong nära dig.

Del 1. Maskinbehandlingar för ansiktet

Det finns så mycket att säga om detta, så jag delar upp kropp och ansikte i två delar.

Man kan antingen göra maskinbehandlingar i kombination med en klassisk ansiktsbehandling, ellet göra dem separat mellan dina vanliga salongsbesök. Eller som en quick fix innan festen, då man får direkt synbara resultat.

Till att börja med ska jag berätta om fördelarna med att lägga till maskinbehandlingar i din vanliga hudvårdsrutin. Maskinen gör att du får snabbare resultat. Dels för att den kan slussa ned aktiva ingredienser djupare ned i huden, och dels för att de har olika munstycken och tekniker som ger dig maximal effekt på kort tid. Klassiska ansiktsbehandlingar i all ära, men det finns gränser för vad en hudterapeuts händer klarar av på egen hand.

Ofta är informationen som är skriven om dessa typer av behandlingar så avancerad  så det låter som att du ska få en weekendresa till rymden när man läser den. Fast man förstår inte riktigt till vilken planet man ska komma, och vad som ska hända när man kommer dit.

Så här kommer en väldigt förenklad förklaring till de populäraste ”resemålen” vi har på Hudoteket.

Sorisa Skin Light

För vem?

Alla som vill ha en uppfräschning av huden.

Man kan likna det vid en mer effektiv peeling, som med en gång ger lyster.
Vill man jobba med mer på pigmenteringar och acneärr kan man gå flera gånger som en kur, och kombinera med en kemisk peeling. Exakt hur behandlingsupplägget ser ut hjälper såklart hudterapeuten till att välja för bäst effekt.

Hur funkar det?

Diamond Dermabration eller Diamantslipning kallas tekniken man använder sig av här. Det låter ju…både lyxigt och fruktansvärt på samma gång. Som tur är känns det inte som det låter.

Behandlingen går till som så att efter rengöring arbetar hudterapeuten i ansiktet med ett munstycke vars topp/huvud är täckt med diamantpartiklar. Dessa slipar huden väldigt försiktigt, för att generera nya fräscha celler. Detta är inte obehagligt alls. Sedan används ett teflonhuvud som arbetar med lyftdränage. Detta kan man normalt få via vanlig massage, men maskinen gör det mer effektivt. Tekniken kickar igång blodcirkulationen och reducerar överflödigt talg (alltså, om man känner sig fet i ansiktet så blir man mindre glansig). Dessutom minskar det tilltäppta porer. Låter väl bra? Behandlingen är som sagt inte obehaglig, ger en fin lyster och gör dig inte röd och irriterad. Vissa kan uppleva en svag rodnad, som lägger sig snabbt.

Carita Cinetic Lift Expert

För vem?

Främst för de som vill ha minskade linjer, mer fasthet och tydligare konturer i ansiktet. Man får även med denna maskin en fin lyster och jämnare hudton.

Hur funkar det?

Denna maskin använder sig av tre tekniker i en och samma behandling:
– Microström: stimulerar musklerna för att ge skarpare konturer. Gör även så att de produkter man använder i behandlingen kommer djupare ned i huden och kan göra ännu mer nytta.
– Ljusterapi (LED-ljus): Stimulerar produktionen av kollagen och elastin, vilket gör att huden ser ungdomligare, slätare och fylligare ut. Det finns tre olika LED-ljus, och hudterapeuten väljer det som är bäst anpassat för din hud och berodende på om man vill arbeta med orenheter, rynkor eller pigmenteringar.
– Ultraljud: Ljudvågor som skapar vibrerande energi. Detta skapar en mikromassage och stimulerar syresättningen av cellerna och vävnad djupt nere i huden. Grymt bra mot rynkor och orenheter, då även vibrationer slussar ned produkterna djupare.

Även detta är en skön behandling som man ser resultat av direkt. Men ju fler gånger man gör den, ju bättre resultat får man. Typ som träning.

Nannic NBE

För vem?

För den som vill ha ett omedelbart lyft, minska rynkor och slapp hud. Den är även fenomenal om man har ytliga blodkärl, oren hud eller rosacea.

Hur funkar det?

Oooh, detta är nog den skönaste maskinbehandlingen vi har. Hudterapeuten applicerar en produkt som arbetar mot de problem du upplever, och masserar sedan in detta med ett handstycke i cirka 15 minuter på varje sida av ansiktet. Efter ena halvan får man sätta sig upp och kika på resultatet (så snabbt kan det gå!) så man kan avgöra hur man ska arbeta på andra sidan, eller om man ska jobba lite mer på första halvan. Detta är även för att se vilken skillnad det blir på väldigt kort tid. Massagen genererar lite värme, så behandlingen känns verkligen härlig.

Här kan du fortsätta läsa om vanliga frågor och svar gällande behandlingen.
Sådär, känner vi oss bekväma med ordet ”maskin” i samband med ”behandling” nu? Jag tycker iallafall att det känns bättre. Om inte är du välkommen att ringa till oss på 036- 12 06 66 för att få ännu mer personliga råd. Man kan även boka in sig på en behandling om du är sugen på att prova, och så kan din hudterapeut guida dig till rätt fortsättning.
Håll även utkik efter del 2 av min maskinbehandlingsskola, då vi ska gå igenom kroppsbehandlingarna och vad de kan göra för just dig.

Ha det fint! Andrea guidar bland maskinbehandlingarna på Hudoteket

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej Käthe!

   Vad kul att du som vi gillar Caritas behandlingar!
   De är ju verkligen någonting extra =)

   Ha en fin dag!
   Varma hälsningar
   Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.