Fakta om hudvårdsmärkenIntervjuer

Intervju med Clara Corradini, Biolines grundare

Intervju med Clara Corradini, Biolines grundare

Att Bioline är ett oerhört populärt och ett bra märke är ingen nyhet. Men jag tror att få vet något om Biolines historia, och vem kan den bättre än grundaren själv? Jag träffade Clara Corradini för att få reda på mer…

Ja, som du vet var jag i Italien med hela tjocka släkten Corradini för några veckor sedan (mer om den resan kan du läsa här). Då fick jag tillfälle att snacka med Clara, som är kvinnan bakom hela baletten. Det hela började med att hon för cirka 40 år sedan blev tillfrågad om hon ville vara med i ett statligt projekt. Detta gick ut på att skapa ett hudvårdsmärke med Thermalvatten. Clara var redan då hudterapeut, och drev en hudterapeutskola. Hon hoppade på projektet, men efter fyra månader tog pengarna slut och projektet skulle läggas ned.  Då var hon, som hon själv beskriver det, ”ung och tyckte allt var roligt” och hon sa ”let’s do this”. Där och då föddes Bioline, för Clara gjorde alltså det statliga projektet till sitt eget.

När jag frågar om namnet Bioline, och varför det blev just det säger hon ungefär som ovan. ”Jag förstod inte riktigt att märket skulle bli så stort, så vi lade inte så stor vikt vid namnet. Det bara blev Bioline”.

Bioline LogoMen om man tittar ordentligt på loggan så har det kommit ett tillägg på slutet. Nu heter det ”Bioline Jatò”. Och den där slutklämmen, var kommer den ifrån man ju då? Jo, ”Ja” står för Jacobo och ”Tò” står för Tòmaso. Detta är namnen på hennes söner, som också har en stor del i företaget. Så Bioline- delen står för kunskap och erfarenhet, medan Jatò står för framtid och utveckling. För enligt Clara vill Bioline alltid ligga i framkant.

Vad var det första Bioline tog fram?

Serum, vi var faktiskt först med att jobba med serum och i början hade vi inga cremer alls. Här i Italien har vi så varmt klimat, och ibland behöver man faktiskt bara ett serum. För det är ju de som går djupast i huden, och verkligen gör skillnad. Så vi hade ett serum med hyaluronsyra och ett serum med kollagen allra först.

Vår första creme var en med äpple i, och alltså massor av fruktsyra. Så där var vi faktiskt väldigt tidiga, likaså med stamceller.

Hur fungerar det rent konkret när ni tar fram en produkt?

Först gör jag en massa research om vad kunderna vill ha, vad som redan finns på marknaden och vad som behövs. Jag tittar på nya innovationer och ingredienser och ser om något kan vara intressant för Bioline. Sedan samarbeter våra egna kemister med olika laboratorier beroende på vad som ska tas fram.

Sedan är det massagen, som är så himla viktig. Vi tar fram specifika massagetekniker för varje serie och behandling, som testas två år på min hudterapeutskola innan vi lanserar. Till Prima Luce, som är en syrabehandling, har vi en väldigt lätt massage men till våra anti-age behandlingar har vi djupare massagetekniker.

Vilken produkt eller serie är du mest stolt över?

Prima Luce, helt klart. Den innehåller milda men effektiva syror som även passar den känsliga huden. Och alla behöver exfoliering, så jag rekommenderar de flesta att använda Prima Luce-serien i kombination med andra produkter för att de aktiva ingredienserna från exempelvis en anti-age creme ska penetrera djupare ned.

Vilka produkter är viktigast att använda tycker du?

Serum! Serum är det allra viktigaste om du vill göra skillnad i huden.

andreaolofssonochclaracorradini

Innan vi skiljs åt för att sedan ägna åt oss turistande i Florens berättar Clara att hon på fritiden åker skidor, joggar, är i bergen och seglar. Inte undra på att hon är så fräsch!

Här kommer extrainformation för dig som är extra intresserad =)

Den yngsta sonen Jacobo med logistiken på företaget, utan att tycka att det är så himla skoj. Men Mamma Clara är hård, man måste vara ett år på varje avdelning av bolaget först- sedan får man vara med på riktigt =) Tòmaso har gjort sina prövoår och är nu på pr och kommunikation. Och pappa Marco som tidigare jobbade som journalist på Italiensk TV började jobba med Biolines ekonomi redan två  år efter Biolines start.

Claras hudterapeutskola är den enda statliga skolan i Trento-området, och den driver hon än idag. Där läser de i tre år, i Sverige är utbildningarna oftast ett år.

Bioline säljs i 44 länder och är väldigt stora i USA bland annat.

Bioline har alltid varit ett märke som har stort fokus på behandlingar, så på alla ställen där du kan köpa Bioline kan du även få Bioline- behandlingar. På Hudoteket har vi haft många exempel på vilka fina resultat man kan få, men detta är ett av de bästa. Kolla in! Så fint resultat på en oren hud med Primaluce Syrapensligar.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

 1. Hej Andrea! Jag som många andra älskar Bioline för att jag hittar alltid något som min superkänsliga hud gillar. En av mina all time favorites är Bioline Delicate Cleansing Milk. Nu ser jag att de kommit i en ny förpackning. Är innehållet desamma som förut eller är det också förändrat?

  Kram Sandra

  1. Hejsan Sandra!
   Tack för din fråga, och vad roligt att du hittat produkter som du gillar. Formulan är faktiskt helt omgjord, men ska givetvis fortfarande passa de som tidigare använt de gamla varianterna. Det som är nytt är att de är lite cremigare i konsistensen, de rengör mer effektivt men de har tillsatt mildare rengöringsämnen (fråga mig inte hur det går ihop;-) ) som de kallar ”eco friendly”. De har även tagit bort parabenerna, då det är många konsumenter som efterfrågar parabenfria produkter.

   Återkom om du har mer frågor, allt gott!
   Kram Andrea

 2. Hej!

  Jag började använda Bioline Primaluce (efter år utan resultat med Dermalogica) för någon månad sedan och tycker faktiskt att min hud, med mycket porer, framför allt whiteheads är bättre. Framför allt är min hud mindre torr på näsa osv där jag alltid fjällade. Eftersom jag redan var förälskad i Primaluce serien, valde jag att köra på denna trots att min hudterapeut rekommenderade en kombination av Mene&Moy och Dermaceutic i första hand, även om hon sa att Primaluce funkar bra med. Köpte dock Phytic Cream från M&M att ha som nattkräm då och då. Så till frågan…är det ”farligt” att kombinera olika märken som innehåller syror? I o med att hon rekommenderade två sorter tänkte jag att Phytic borde väl funka med Bioline med. Har även sedan innan en over-night mask från Kerstin Florian som jag använt då o då, Bör jag skippa denna?
  Tack för en superbra blogg!

  1. Hejsan Erica!

   Dermaceutic och Mene & moy är uppbyggda på samma sätt med glycolsyra och phyticsyra, och dessa kan man använda ihop om man inte är superkänslig. Detta rekommenderar den svenska leverantören, då de tillhandahåller både Dermaceutic samt mene&moy och har väldigt bra koll på hur de är uppbyggda. Detta är dock ett undantagsfall skulle jag säga, och i vanliga fall rekommenderar vi inte att blanda olika produkter eller märken med syra i. ”Farligt” skulle jag inte säga att det är, men dels kan huden reagera och dels anser jag att det är lite svårt att veta vad som gör vad till slut. Phytic cream är för övrigt en av de bästa nattcremerna jag vet =) Så om jag hade varit du hade jag antingen fortsatt med Prima Luce eller helt gått över till mene&moy samt dermaceutic. Jag vet inte så mkt om Kerstin Florian om jag ska vara ärlig, men är det inte syror i den går den säkert att ha till. Återkom om du har fler frågor!

   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.