I Andreas liv...

Kontrasternas sommar

Kontrasternas sommar

I skrivandes stund är jag tillbaka på kontoret efter en lång ledighet. Öppnar mail efter mail med information om höstens nyheter, inbjudningar till pressvisningar. Några nyheter har redan trillat in och jag har börjat testa nu, megaexalterad, som en ko på grönbete. Hösten 2015 kommer blir galet roligt när det kommer till nya produkter, men också till vad som kommer hända på mitt älskade Hudoteket…Håll utkik säger jag bara =)

Annars då, hur var din sommar? Min sommar kan man säga var ”in between möhippor,  weddings and ovärdighet”.

Det har varit från att ramla i plastbubbla ena dagen…

Andrea i bubbla

Till att vara fancy på bröllop andra dagen…

wedding 1Ramla ur kanot ena dagen…(yes, jag gjorde saxen. Du vet när man står med ena foten på land och den andra i kanoten och sedan går allt i slow motion innan man ligger i vattnet. Plaskar febrilt och är rädd för sitt liv innan mannen säger ”Andrea, förihelvete, släpp kanoten och ställ dig upp. Det är grunt”. Det var nog höjden av ovärdighet på hela semestern faktiskt, haha. På bilden vrider jag ur min strumpa.)

kanotTill att vara fancy på ytterligare ett bröllop…

wedding 2

Till att tappa värdigheten igen. Jag ångrar mig, detta är nog absolut höjden av ovärdighet! Syrran och jag samt familjen var på Jamtli Historieland i Östersund (alla alldeles för gamla för 98% av alla aktiviteter där, men måste gå dit varje år ändå. Det är ju tradition. Och så finns det våfflor.

fight

Iallafall. TRE gånger blir jag nedslagen från pålen av min syrra Sofia, som satt där som en annan Heffaklump och rörde sig inte en centimeter. Jag skrattade så jag grät, och för en stund tyckte hon synd om mig och lade ned garden (hon trodde att jag grät grät). Då såg jag min chans, och drog till allt vad jag hade.

Inget. Hände.

Så vad är slutsatsen efter den här sommaren? Jo, öva på balansen. Ovan bilder är ett klart bevis på detta, haha.

Det kommer jag ta med mig i höst också, att försöka ha balans inte bara fysiskt utan överallt i livet. Jag älskar höstar, och vårar med för den delen. Nystart på alla fronter, inte minst i badrumsskåpet.

Och det lär inte vara några problem med allt som är på g =)

Kram!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

8 kommentarer

 1. Hej!
  Vad rekommenderar du för produkter om man vill dämpa rödhet i huden och ”behandla” ytliga blodkärl? Finns det överhuvudtaget något som fungerar? Har även lite problem med ärr längs käkbenet och huden blir väldigt blank. Känns som om huden är yttorr och skör.

  1. Hejsan Charlotte! Tack för din fråga!
   Det finns faktiskt cremer som hjälper till att minimera blodkärlen men det de jobbar mest med är att förhindra uppkomsten av nya kärl. Du kan även tänka på att vara noggrann med solskydd, inte äta så stark mat eller dricka mycket alkohol och även bastubad kan göra att kärlen blir fler. Min rekommendation är Comfort zone och deras Skin Resonance-serie som jobbar återuppbyggande och stärker huden och som passar väldigt bra till en känslig hud med ytliga kärl.

   Såhär kan du hudvårdsrutin se ut:
   Morgon:
   Rengöring- Comfort Zone Skin Resonance Cream Oil Cleanser
   Ansiktsvatten- Comfort Zone Skin Resonance Tonic
   Serum: Comfort Zone Skin Resonance Remedy Oil
   Dagcreme med solskydd i: Dermaceutic K Ceutic SPF 50

   Natt: Samma sak, men du byter ut cremen till Comfort Zone Skin Resonance Cream

   Att lugna huden går alltid först så jag tycker du ska jobba med dessa produkter först och sedan efter en tid när huden är lugnare kan man kika på produkter som är mer inriktade på ärr. Det finns även bra salongsbehandlingar man kan göra i samband med att man använder produkterna för att prosessen ska gå snabbare.
   Lycka till och här gärna av dig om du har fler frågor!

   Kram Andrea

 2. Hej Andrea,

  Jag är undrar hur Pürminerals 4-in-1 Mineral Tinted Moisturizer SPF 20 light är i färgen. På bilderna ser den ut att vara åt det gula hållet. Hur ljus är den? Jag har det ständiga problemet att jag aldrig hittar rätt färg på foundation. Allt i flytande väg är antingen för gult, för rosa eller för mörkt. Ibland allt detta på samma gång. Peter Thomas Roth CC Cream Complexion Corrector i färgen light var perfekt i ljusheten men lite för rosa. Jag älskar Tikeis mineralpuder som är perfekt i färgen men ibland saknar jag en flytande produkt. Särskilt när jag ska på fest. Jag är riktigt ljus, som Nicole Kidman, med neutral till gul underton.

  Jag önskade att mina makeupproblem slutade här. Ånej det finns ett problem till! Att hitta ett rouge i rätt nyans som inte får mig att se ut som en clown känns som kvantfysik. Antingen är rougen för rosa, för orangea, för kalla, för varma, för mörka eller har dålig pigmentering. Som pricken över i-et har många av dessa rouge stora artificiella glitterkorn som andas åttiotalsdisco. Har du någon lösning på mina problem?

  Kram Sandra

  1. Glömde att tala om att produkterna måste vara fria från parfym och eteriska oljor och passa en aknebenägen blandhy.

   Kram Sandra

  2. Hejsan Sandra!
   Tack för din fråga! Om CC-cremen från PTR i Light är bra i ljushet så är jag rädd att Pürminerals 4-in-1 tinted moisturizer är för mörk. Spontant låter det som att bareMinerals nya complexion rescue skulle passa perfekt i nyansen 01 opal, alt 02 vanilla.
   Jag tycker den är super!

   Gällande rouge är det lite svårt att säga då jag inte har sett dig, men jag tycker att både pürminerals rouge och de från bareMinerals har bra pigmentering och jag brukar växla lite mellan dem. Jag skulle kunna gissa att nyansen beauty från bareMinerals skulle kunna vara fin, eller Savy från Pürminerals. Men som sagt, supersvårt när jag inte sett dig =) Kan lova att dessa andas mer lyxig hotellobby än disco 😉

   Stort lycka till!
   Kram Andrea

   1. Hej Andrea,

    Tack för ditt svar! Jag misstänker att den nya från bareminerals är ganska rosa i undertonen. Kan man blanda 01 opal med 03 buttercream för att få en mycket ljus ton men åt det gulare hållet? Min andra fråga är.. Hur skulle du beskriva färgerna på rougen?

    Kram Sandra

     1. Hoppsan tryckfelsnisse har varit framme! Jag menar 02 inte 03! Som pricken över i-et skrev jag buttercream istället vanilla… så fel det kan bli!

      Kram Sandra

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.