I Andreas liv...

Hur är man en ”bra chef”?

Hur är man en ”bra chef”?

Jag har förmånen att leda ett helt gäng med fantastiska personer på Hudoteket Webshop. De gör ju sitt bästa varje dag för Hudoteket (och i sin tur mig) och därför gör jag mitt yttersta för att vara en bra chef till dem. Inte bara en chef, as in chef på pappret, utan en bra ledare. Och vad är då en bra ledare? Jag var på en föreläsning häromdagen som Combitech i Jönköping anordnade med ledarskapsexperterna Magnus och Kim. Detta är enligt forskning (som de hade bra källor på men som jag inte hann skriva ned) de flestas uppfattning om en bra chef/ledare:

En bra chef ska (enligt denna föreläsning) vara:

  • Rak.
  • Tillgänglig.
  • Inspirerande.
  • Har rätt kompetens så att man kan respektera chefen (detta kom dock ej på första plats).

    Ledarskap|skonhetssnack.se

En forskare pratade om dessa tre värdeord

Select: Man vill som anställd känna att man är utvald för att göra just det jobbet. Att man inte kan ersättas av vem som helst.

Connect: Tydligen är det en av de största anledningarna till att man säger upp sig, att man inte känner att man har någon koppling till sitt jobb. Man är helt enkelt inte rätt person på rätt plas.

Shine: Man ska alltså ”assist people to shine”. Jag som ledare eller chef ska underlätta för min personal så att de kan göra sitt jobb och verkligen skina inom sitt område. Bana väg, kratta manegen osv.

Ledarskap|skonhetssnack.se

Sedan kommer man ju till kruxet. Alla personer är olika. Jag är extremt nördig när det gäller personlighetstyper sedan jag själv gick en kurs i detta och gjorde ett eget test när jag pluggade. Så det finns inte en standardmall som funkar på alla personer, alla behöver olika mycket feedback, uppmuntran och så vidare.

Det viktigaste är att man försöker.

Med det sagt ska jag nu packa ihop mig för helg och gå på after work. Är du också intresserad av detta ämne kan jag tipsa om killarnas podd som heter ”Ledarskap med Magnus och Kim”.

Toodles!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej Andrea! En bra chef är säkert inte lätt att vara men så länge intentionen finns så är man en bra bit på väg Jag ville eg fråga dig om hudvård och hoppas att det går bra. Jag är 44 år med relativt få rynkor undantaget skrattrynkor men ofantligt torr. Ansiktet svider, stramar och är supertorrt (eg hela kroppen). Jag har små porer och inga orenheter. Blir lätt röd på kinderna och runt näsvingarna. Har läst din hyllning av Bioline och har testat dessa produkter för ett par år sedan men undrar om du kan tipsa om vilka av deras produkter som kan passa mig bäst? Eller kanske någon helt annan serie? Kram

    1. Hejsan Malin! Jag såg att du varit i kontakt med tjejerna på Hudoteket Webshop också och jag håller med om deras rekommendation. Bioline Desense i kombination med Bioline Primaluce mask tror jag blir toppen. Tycker även du ska ta en kik på oljorna från Maybritt Krewald i och med att du säger att du är torr på hela kroppen. Läs gärna mitt blogginlägg om dem här. Lycka till och hör av dig om du har fler frågor eller funderingar! Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.