Behandlingar, Peeling

The Hollywood Peel

rodial_hollywoodpeel_samling

Märket Rodial har ett gäng peelande produkter som de har satt ihop till en hemmabehandling, och denna tänkte jag tipsa om idag. Inget för den som ständigt vänder näsan mot solen, men den som skyddar sig ordentligt kan absolut göra den här året om. Namnet är alltså ”The Hollywood Peel” och detta för att det i LA finns en behandling som heter just så, och denna hemmabehandling ger (enligt Rodial) samma effekt som en kemisk peeling på salong.

Jag fick tipset av Johanna, som är Country Manager på Spa Supply, leverantören för Rodial. Tydligen ”Det bästa hon provat!” =) Produkterna man använder är från den gröna serien ”Super Acids”.

Såhär berättade för Johanna för mig att jag skulle göra

rodial_rush_can

 1. Börja med Rodial X-treme Acid Rush Peel. Den läggs på rengjort, torrt ansikte. Undvik ögonområdet. Låt sitta på i cirka 10 minuter och tvätta bort med vatten.
  Såhär kan det se ut ungefär:
  rodial_rushpeel_openrodial_rush_hand
 2. Efter det så lägg på ett tunt lager av Rodial X-treme Hangover Mask på torr hud. Undvik ögonområdet. Detta är en lerpeelingmask som ska tas bort när den stelnar. Om man har känslig hud kan man skölja av den och har man lite mer tålig hud kan man ”rubba” bort den, vilket betyder att man ”suddar” bort den med fingrarna (som ett suddgummi) så får man både en kemisk och mekanisk peeling.
  rodial_hangover_maskrodial_hangovermask_handrodial_hangover_rub
 3. Avslutningsvis peelar du med Rodial X-treme After Party Scrub för att få bort de sista döda hudcellerna. Har du känslig hud gör du den dagen efter annars samma dag. Går att använda på torrt ansikte, eller lite lätt fuktat (vatten förminskar syreprocenten dock).
  rodial_afterpartyscrubrodial_korn_hand
 4. Efter behandlingen är det viktigt att använda solskydd, och gärna Rodial X-treme Dark Spot Sun Filter Spf 30. The Hollywood Peel kan du göra då och då eller en gång i veckan.

Och vad säger jag då? NAJS! För min hud tror jag dock att det räcker att göra den här rackabajsaren någon gång då och då, och så använder jag Rodial X-treme Acid Rush Peel veckovis. Doften är helt underbar, fruktig, precis som man tänker när man ser flaskorna! Yummie.

Tidigare inlägg Nästa inlägg

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.