Brun utan solHudvårdTestat

Bränna på burk: En brun utan sol guide

Brun utan sol-guide

Bra pigment som dåligt pigment, vi alla kan må bra av lite fakebränna ibland. 
Det kanske blev en spontanresa planerad till helgen, eller bikiniväder helt plötsligt. 

Min hy har i naturligt tillstånd en väldigt ljus nyans, så jag har fått en hel del övning i att applicera brun utan sol på ett jämnt och snyggt sätt, utan ränder.

Här kommer mina fem bästa tips till en grym brun utan sol-bränna.

1. Skrubba

Brun utan sol har för det mesta fuktgivande egenskaper, vilket gör att det dras mer creme till eventuella torra partier. Då blir den fläcken brunare, och det är detta vi vill förebygga med hjälp av en peeling och återfuktning. Välj en utan olja i, då det kan påverka brun utan solen. Jag syftar alltså på sådana där kroppen nästan blir insmord efter peelingen, ofta har salt och sockerskrubbar denna effekt. Superbra, men alltså inte före brun utan sol.

Var noga med att peela armbågar, fotknölar, knän, runt armveck och hals där man ofta är lite extra torr. Men tänk på att det är hudceller vi ska flytta på, inte en soffa, så peela försiktigt. Här är mitt bästa produkttips,  Nannic Supersunic Triple Action Pre Tan Scrub. Den är inte bara bra, den är gjord för att vara optimal innan brun utan sol. Det du! Den doftar också underbart av apelsin.

Nannic Supersunic Triple Action Pre Tan Scrub | skonhetssnack.se

nannic supersunic pre tan scrub swatch | skonhetssnack.se

2. Återfukta

Smörj in kroppen med en body lotion av valfritt slag. Ge extra mycket kärlek till armbågar, fotknölar, knän, runt armveck och hals. Detta gör man för att om huden redan är återfuktad behöver inte BUS-cremen göra detta och man slipper ojämn bränna.

Använder jag mig av en body lotion med gradvis BUS-effekt räcker det med att smörja in de specialområdena jag nämnde ovan.

Min absoluta favorit när det kommer till body lotions är Decléor Aroma Confort Systéme Corps Moisturising Body Milk. Jag har försökt att testa annat massor av gånger, men jag kommer alltid tillbaka till den här. Den doftar milt, går in snabbt i huden, mjukgör och är bara bäst. Mamma har alltid också haft den här, så den doftar liksom lite barndom, nostalgi och mys också. 10 av 10!

Systeme Corps 250 ml | skonhetssnack.se


3. Smörj in med brun utan sol

Okej, då kommer vi till det kritiska ögonblicket. Stunden som skiljer agnarna från vetet.

Ta en lagom mängd BUS-produkt och börja med underbenet och jobba med cirkulerande rörelser uppåt. På knän och fötter räcker det med att du liksom smörjer ut det du har, så färgen inte blir så markant där. Ta lika mycket BUS-produkt på andra benet och jobba på samma sätt, då undviker man att få ett ben som är brunare än det andra.

Fortsätt uppåt och behandla hals, underarmar och andra områden som inte blir knallbruna naturligt på samma sätt som knän och fötter.

Tvätta händerna riktigt ordentligt, och är det en snabbtorkande brun utan sol, använd gärna peeling för säkerhets skull.

Brun utan sol-favoriter från Decléor & Clarins.

4. Sudda

När du smörjt in dig klart är det dags för finliret. Fukta en bommulsrondell lite lätt (om du ej har det funkar papper eller kleenex) och sudda på alla ställen där det är lätt att få för mycket. Jag börjar från fötterna och suddar på fotknölar, hälsenan, knävecken, i naveln, lyfter armarna och suddar lite lätt i vecken som blir kring armhålan, armveck, kring handknölarna.

I ansiktet brukar jag sudda kring läpplinjen, i vecket vid näsvingarna, på ögonbrynen.

Slutligen tar jag en torr bomullsrondell och drar lite lätt över knän, vid hårfästet och käklinjen.

Mina personliga favoriter är Decléor Gradual Glow Body Milk, Decléor Self-Tanning Milk och Clarins Instant Smooth Golden Glow Self Tanning.

5. Torka

Personligen gillar jag bäst att smörja in mig på kvällen, torka, gå och lägga mig och duscha av mig överflöd och den typiska BUS-doften.Vissa vill smörja in sig på morgonen, det är en smaksak.

Angående doften. Den finns där, på näst intill alla BUS-produkter.
Vissa har mer doft, vissa har mindre. Vissa doftar inte när man applicerar, men kommer fram efter ett tag. Så om någon säger att den inte doftar, kanske de utgår från hur det är vid appliceringen.  Det är så det är, men jag tycker resultatet är värt det, för att inte tala om hur mycket man sparar på sin hy genom att inte ligga timmar i solen. HUR mycket solen påverkar din hy är ett helt eget inlägg.

Tills dess hoppas jag att dessa tips kommer till nytta.
Du kan givetvis applicera brun utan sol till du uppnår den färg du vill ha, men behöver inte peela dig innan varje gång. Någon gång i veckan tycker jag dock att du ska peela ansiktet lite lätt, kroppen kan du vänta lite längre med.

OM du mot förmodan skulle få lite ojämnheter någonstans, peela det området och hoppa över det nästa gång du smörjer in dig med BUS. Lättast är att smörja in sig som vanligt, och sedan ta en blöt kleenex eller bomullstuss och ”dra bort” cremen på det området, så det inte blir dubbelt med färg.

Lycka till!

/ Andrea ( en förklädd blekfis )

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.