HudvårdMask

Bästa ansiktsmasken 2018? Medik8 Ultimate Recovery Mask

Bästa ansiktsmasken 2018? Medik8 Ultimate Recovery Mask

Det kanske var en något kaxig rubrik, men då Medik8 Ultimate Recovery Bio Cellulose Mask har nämnts på flertalet topplistor över ”årets bästa produkter” så tycker jag att rubriken är befogad. Om det är den bästa? Jag brukar inte sätta sådana stämplar på produkter, då den kanske funkar på många men inte på alla, men det är en ruskigt bra mask för dig som på kort tid vill öka fukthalten i huden eller lugna en irriterad hud eller en hud som är i obalans.

 

Medik8 Ultimate Recovery Bio Cellulose Mask

Masken kommer i ett 6-pack och är gjord av bio-cellulosa, vilket är ett naturmaterial och ett av de bästa och lyxigaste som man kan ha i en sheet mask. Då masken inte torkar ut sitter den fast på huden väldigt bra och gör sitt jobb under hela tiden den är på. När de ligger förpackade i förpackningen är de ihopvikta och cellulosan har ett lager gasväv på vardera sida. Detta innbär att du gör som följer:

1. Ta bort en gasväv

2. Sätt masken på ansiktet

3. Ta bort andra sidan gasväv

4. Låt sitta i 15 minuter

5. Ta bort masken och massera in överflödet.

Som du ser är det massor av mask kvar i förpackningen (totalt är det 30 ml!) så se till att gräva ut allt och lägg på hals, decolltage, händer, fötter, armbågar – ja, allt det räcker till! Superlyxig mask ska inte slösas bort.

Nu till innehållet- vad är det som är så bra?

Hyaluronsyra: Den första power-ingrediensen på innehållsförteckningen är Sodium Hyaluronate som ju är en mindre form av hyaluronsyra. Den tillsätter man om man vill att hyaluronsyran ska tränga djupt ned i huden.

Zink PCA: Läser man vidare kommer man till Zink, och zink har som bekant väldigt läkande och lugnande egenskaper. Detta gäller både om man har det i sin creme, men också om man får i sig zink via kosten. Det som är unikt med den zink som är i denna mask är att den heter Zink PCA vilket betyder att man tillsatt PCA som är en fuktgivande molekyl som vi alla har naturligt i kroppen. Man har också sett att Zink PCA kan reducera talgproduktionen, vilket kan hjälpa att hålla orenheter borta.

Vem ska ha denna mask?

Alla kan använda den, men den kommer göra underverk för en torr, fuktfattig eller känslig hud.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.