Fakta om hudvårdsmärkenHudoteket tipsar

Historien om Clarins

Historien om Clarins

Häromdagen sa min käresta att det är dags att ta fram ”den där magiska handcremen”. Vilken är det tänkte jag, som har ungefär lika många handcremer som läppglans. Och alla är bra. But little did I know, att det var Clarins variant han syftade på. Det är alltså inte bara jag som har fastnat för ett (rejält) antal produkter i Clarins (megastora) sortiment.

Så vilka produkter är det då jag syftar på?

Clarins_richbodylotion_handandnailcream

Vi kan väl börja med den där ”maaaagiska” handcremen. Till saken hör också att han som myntade uttrycket cyklar överallt, tränar ofta och duschar mycket. Det ska helt enkelt mycket till för att en handcreme ska göra skillnad. Men det gör alltså denna, Clarins Hand and Nail Treatment Cream. Den innehåller bland annat Sheasmör som mjukgör, mullbär som minskar åldersfläckar eller pigmenteringar och myrraextrakt som har finfin effekt på naglar och nagelband. Min egen erfarenhet säger att denna creme har perfekt konsistens för att den ska vara värd en plats på skrivbordet: rik och cremig, men den går in snabbt i huden och lämnar inte avtryck på hela arbetsplatsen.

En annan favvo hos mig för är Moisture-Rich Body Lotion. Jag är annars ett stort fan av Système Corps Body Milk från Decléor, men vintertid byter jag oftast till Clarins Moisture-Rich. Den är cremigare i konsistensen och gör huden veeery very mjuk.

Clarins_puremeltcleansinggel_beautyflashbalm

 

För ansiktet har jag tre produkter som jag bara måste prata lite kring. Till att börja med, rengöringsgelén Pure Melt Cleansing Gel. Detta är den roligaste rengöringsprodukt jag varit med om, så därför finns den alltid i mitt badrumsskåp oavsett annan hudvård. Och så tar jag fram den om jag känner att jag behöver lite sköj. Den är också toppen för de som har lite beslutsångest, ”hum, vad gillar jag mest, gelé, olja eller mjölk?”. Pure Melt är svaret! När man applicerar den på torrt ansikte är den en gelé, sedan fortsätter man att massera in den med torra fingrar och då förvandla den till en olja! När den blivit en olja fuktar man fingrarna och masserar lite till- voila, det blir en mjölk! Hur skojjigt? Mycket skojjigt och inte minst effektivt. Passar alla hudtyper, och tar bort makeup, fett och orenheter i ett nafs.

Produkt nr två är ikonen och storsäljaren Beauty Flash Balm. Den har jag skritvit om tidigare i det här inlägget om multiprodukter, så jag citerar mig själv här:
”Den här godingen är verkligen värd att prova, och har varit Clarins storsäljare sedan den kom 1980. Dagcreme, primer och mask i ett.

Jag brukar blanda den med min fuktcreme (då jag är en torris) för att få extra lyster och för att makeupen ska fästa bättre. Man kan även lägga den i ett tjockare lager och låta verka i tre minuter, så har du en uppstramande mask.”.
Inte så mycket mer att orda om där känner jag, mer än att jag vill tipsa om att denna ska ej masseras in utan bara läggas på med lätta rörelser. Ska man lägga makeup ska den på direkt efter att man applicerat Beauty Flash Balm.

Clarins_doubleserum

Och så har vi till sist klassikern Double Serum. Detta serum är speciellt då det innehåller dels en vattenbaserad del och dels en oljebaserad del, och tillsammans innehåller de två delarna 20 plantextrakt. Dessa 20 hade inte funkat i en enda flaska, därför utformade Clarins det på detta sätt. Serumet gör det mesta- ger fukt, lyster, minskar linker och rynkor, skyddar mot yttre påfrestningar (tex fria radikaler), minskar förstorade porer. Så om du är sugen på ett serum och inte riktigt vilket du ska satsa på är detta ett säkert kort. Det kan knappast bli fel.

Clarins_doubleserum_hand

Här ser du de olika delarna av serumet.

Om vi skulle ta och avsluta denna Clarins-session med lite fakta om själva märket. Det grundades av Jacques Cortin-Clarins 1954 i Paris. Nedan kan vi se hur han såg ut back in the days, här med några Clarins-anställda tjejer. Bilden har jag lånat av theguardian.com.

Jacques-Courtin-Clarins-w-007

Tråkigt nog så gick Jacques Cortin-Clarins bort 2007, och företaget (som idag har ett antal dotterbolag) drivs av nu av sönderna Christian Courtin-Clarins och Olivier Courtin-Clarins. Deras döttrar Prisca, Jenna, Claire och Virginie är märkets stora ambassadörer, och har även blivit så kallade ”it-girls” som ofta ses på främre raden på modeveckorna.

Ha nu en riktigt härlig vecka i Clarins-anda!

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hej! denna fråga har inte det minsta med ovanstående artikel att göra, men hoppas jag kan få hjälp med min fråga ändå.

    Det jag undrar över är Bare minerals foundation borstar, jag tycker om att få så mycket mycket täckning som möjligt och ända sedan första användning av B.M har jag använt mig av den klassiska kabuki borsten. Nu är det såhär att jag är sugen på att byta borste och undrar vad det egentligen är för skillnad på handy buki och full flawless face brush och vilken jag egentligen bör välja.
    Har varit inne på er hemsida men blir inte klokare av det.

    tack på förhand / förvirrad tjej.

    1. Hejsan Sara!

      Absolut ska jag försöka hjälpa dig!
      Dock är det med borstar, att mycket handlar om tycke och smak. Det kan finnas tre borstar som alla ger ”medium till full” täckning, men en har långt handtag, en har kort (vissa vill ha korta som enklare går ned i sminkväskan, vissa vill ha längre som kanske är skönare att hålla i) och den tredje kanske har extra mjuka hårstrån.

      Med mineralfoundation funkar det så, att mineralerna fastnar i de små fjällen som sitter på hårstrån, de blir som små fack (tänk schamporeklam). Detta innebär att ju fler hårstrån på en borste och ju tätare de sitter, desto fler fack finns det för mineralerna att lägga sig i och ju mer täckande resultat får du. Alltså kan du snabbt känna på äkta borstar hur täckande de är: har borsten ganska få hårstrån och känns ”fluffig” ger den antagligen mindre täckning. Ett exempel på det är Flawless Face Brush hos bareMinerals. Full Flawless Face brush däremot är som den låter, mer ”full”, den har fler hår. Handy Buki Brush ska vara som en Kabuki-borste på skaft, men den har också kortare hår som sitter tätare. Så min egen upplevelse är att Handy Buki brush ger mer täckning än den vanliga kabukiborsten.

      Så om du vill ha mesta möjliga täckning skulle jag rekommendera Handy Buki Brush. Vill man sedan ha ytterligare täckning kan man använda Maximum Coverage Face Brush.

      Med den gör man så att man tar lite mer foundation än vanligt i locket, pressar in mineralerna i borsten (alltså platta sidan nedåt) och gör breda streck jämt i ansiktet. Sedan suddar man ut strecken med sin vanliga borste. Så brukar jag göra om jag vill maxa täckningen, en festkväll, när jag mejkar inför bal eller bröllop eller om man bara vill ha lite extra =) Maximum Coverage Concealer brush är också toppen kring näsvingar och på små blemmor om man inte tycket täckningen med den vanliga borsten räcker till där.

      Hoppas detta gav dig lite fingervisning i borstdjungeln, annars får du såklart återkomma.

      Varma hälsningar
      Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.