Okategoriserade

Botemedel mot svaga och skivade naglar!

Trött på svaga naglar
För inte så länge sedan hade jag mycket problem med mina naglar. De var så svaga att jag utan problem kunde böja och bända på dem, de skivade sig, de gick av så fort något stötte emot och såg inte alls bra ut. Jag försökte dölja mina fula naglar genom att fila dem och måla dem i fina färger, men nagellacket förstördes ganska snabbt i och med att naglarna inte höll, utan bara skivades och bröts av hela tiden. Till slut fick jag nog och bestämde att jag måste göra något åt det. Jag ville inte lägga på tippar, utan tänkte istället försöka satsa på att göra mina naturliga naglar starkare.

Botemedlet = Nail Vital
Då fick jag tips från en kollega att testa Nail Vital, en nagelförstärkare som ska ge starka och vackra naglar på 2-3 veckor. Man applicerar det som ett vanligt nagellack och det torkar snabbt, vilket gör att det är smidigt att använda. På första dagen av kuren så lägger man ett lager, sedan på andra dagen lägger man ännu ett lager, och på tredje dagen tar man bort det och börjar om på nytt. Sedan fortsätter man så tills att man är nöjd. Då jag inte ville anstränga mig alltför mycket verkade det som en perfekt metod för mig.

Resultatet
Direkt när jag applicerade Nail Vital första gången tyckte jag att naglarna fick en hälsosam och fin ton. Även om de fortfarande var svaga så såg de i alla fall omedelbart friskare ut, vilket jag tyckte var bra.
När jag använt Nail Vital i några dagar började jag känna att de inte böjde sig lika lätt. Efter ännu en tid märkte jag att de blev starkare och starkare samt inte skivade sig lika mycket, även om jag någon gång avbröt kuren för att använda något snyggt nagellack. Naglarna både såg bättre ut och blev mycket hårdare, vilket gjorde att de blev tåligare för stötar och slitage.

Nu känns mina naglar väldigt friska och starka, och även om jag bara använder Nail Vital lite till och från mellan de färgade nagellacken så hålls naglarna fina hela tiden. Såhär ser de ut nu (har ett lager Nail Vital på naglarna när bilden togs):

Mina naglar som de ser ut idag (10/10) med ett lager Nail Vital på.

Jag är supernöjd med resultatet som jag fått av att använda Nail Vital och rekommenderar det till alla som vill bygga upp och stärka sina naglar. Det fungerar verkligen! Och det är inte bara jag som tycker så – flera i personalen här på Hudoteket har använt Nail Vital för att stärka upp sina naglar och tycker att det fungerar som smort.

Om man verkligen vill ta hand om sina naglar kan man även komplettera med en nagelbandsolja som man masserar in för att vårda naglarna på djupet. Jag har använt Mavalas nagelbandsolja och tycker att den har fungerat jättebra. Ett annat tips är att aldrig klippa naglarna, utan istället fila dem försiktigt med en nagelfil av hög kvalitet. Jag använder antingen Vadecos safirfil eller Sensis glasfil, då båda två går att fila med åt båda hållen utan att riva upp eller skada nageln.

Fördelar med Nail Vital
Nail Vital accelererar återuppbyggnaden av proteinmolekyler i nagelns hornlager. Detta stärker dina naglar utan att påverka deras naturliga spänst och smidighet. Skadade naglar återfår sin styrka och spänst medan friska naglar behåller sin skönhet. Nail Vital ger, förutom ökad styrka, dina naglar en vacker och naturlig lyster. Nail Vital kan därför användas som ofärgat nagellack, men även som underlag för vanligt färgat nagellack. Spröda, torra naglar får ny styrka och spänst på bara några få veckor.
Läs mer om Nail Vital här >>

//Sofia, webshopsassistent

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

10 kommentarer

 1. Jag håller med helt och hållet. Jag har trots det inte fått riktigt lika fina naglar som du visar på bilden. Jag tror det kan bero på vilket nagelborttagningsmedel jag använder. Tacksam för tips på remover.
  Mvh
  Bodil

  1. Hejsan Bodil!
   Okej, tips på remover. Om du använder vanligt nagellack så tycker jag att denna acetonfria från Mavala är bra och mild. Häll på bomullsrondell och låt den ligga tryckt mot nageln en stund innan du börjar dra bort nagellacket, så hinner det lösas upp.

   Lycka till!
   Varma hälsningar
   Andrea

  2. Hej Bodil.Jag vill fråga Dig om du fått ordning på dina naglar??Jag har en nagel som skivar sig hela tiden,kanske du har något råd att ge mig. mvh Mona

 2. Hej!Jag har fått problem med tumm nageln på höger hand.Den skivas hela tiden,och jag förstår inte varför??Och varför bara på högra tumm nageln??Det är jätte jobbigt,vad händer med nageln?? Och vad ska jag göra för att nageln ska bli ok igen??? Tacksam för ett råd. mvh Mona

  1. Hej Mona och tack för din fråga!

   Det som kan ha uppstått med din nagel är att det har blivit en skada lång ner i matrix (nagelroten), vilket innebär att det blir en permanent skada i Matrix. Om du vill får du gärna skicka en bild för att jag lättare ska kunna se vad det är som har hänt med din nagel.

   Jag kan rekommendera dig att testa en nagelförstärkare som kan hjälpa nageln att få ny styrka och spänst på bara några veckor. Klicka på länken för att läsa mer om produkten samt hur den ska användas.

   Micro Cell Nail Vital nagelförstärkare

   Nagelolja är den enda näringen som en nagel kan ta upp och nagelkräm används för att mjuka upp huden.
   Därav rekommendera jag även dig att använda oljan som en rutin varje morgon och kväll.
   Klicka på länken för att läsa mer om produkten.

   Mavala Nagelbandsolja

   Hör gärna av dig om du har fler frågor och som sagt skicka gärna en bild om du vill att jag ska se hur din nagel ser ut.

   Önskar dig en trevlig helg!
   Kram Andrea

 3. Hej igen.Jag använder inget nagellack,smörjer in nagelbanden på kvällarna men inget hjälper mot min skivade nagel,konstigt att det bara är på tumm nageln ingen annan nagel är så??? Märkligt. Mona

 4. Hej!

  Jag har problem med mina tummnaglar i störst utsträckning. De är vågiga och skapar gropar som går horisontellt över nageln. Jag har också skivande naglar till och från. Vad kan detta bero på och vad ska jag göra för att åtgärda det?

  1. Hej!

   Dina vågor i tummarna kan bero på olika saker, och det beror också på om de går vågrätt eller lodrätt. Är det lodräta linjer så beror det oftast på att man har fått en permanent skada och då kommer de linjerna alltid att finnas kvar tyvärr. Men går vågorna åt det vågräta hållet så är det en tillfällig skada som kommer att växa bort. Men med största sannolikhet så är det en skada du har fått. Sen kan även sjukdomar som till exempel influensa visa sig i naglarna flera månader efter insjuknandet .

   Ett tips som är bra mot skivande naglar är en nagelolja, Mavala nagelbandsolja är väldigt bra att smörja in nageln med då olja är det enda som nageln kan ta upp i form av näring. Den ska smörjas morgon och kväll.

   Sen tycker jag du ska prova Micro cell nail vital som är en nagelförstärkare som stärker naglarna på bara 2-3 veckor. Det aktivererar proteinet i nageln och den återfår då sin styrka och spänst.

   Hoppas svaret känns ok och har du fler frågor får du mer än gärna höra av dig igen! Det bästa vore såklart om du kunde skicka en bild så vi kan kika, eller att du går inte till en nagelteknolog som kan kika på det. Så får du bäst hjälp =)
   Allt gott!

   Kram Andrea

 5. Hej!
  Jag har använt lösnaglar hur länge som helst, nu tänkte ja vila naglarna lite för att de ser helt förstörda ut.
  De är missfärgade av en annan slags nyans av rött/rosa. Vet inte hur jag ska ta mej till! Tänker testa Nail Vital som du rekommenderade men om du har andra tips skulle det vara suveränt!
  Mvh Jennifer.

  1. Hej Jennifer!
   Jag har också varit väldigt ”big on” påbyggda naglar och har tyvärr också fått ta en paus. Kom på att naglar bli gula på grund av många anledningar men främst pga hur undernärda dom blir samt berörs naglarna även av de bakterierna som fäster i ytan under naglarna också.
   Prova att använda freshnails, finns nu äntligen att köpa på Apotea. Själv hittade jag den i USA många år sen men den har först nu kommit till sverige.
   Med the undernail sanitizer tar man först bort synlig smuts genom att dra försiktigt med den vita näbben, sedan vänder man på den och drar den gröna näbben en eller två gånger så dör alla bakterier samt som de organiska oljorna (Aloevera, grön te, ginseng, Tea trea oil, gurk extrakt och nån annan hehe) går in och återfuktar och stärker huden under nageln. Värt att nämna- Den luktar helt underbart också! Hoppas du gillar den 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.