Fakta om hudvårdsmärkenÖgoncreme/ÖgonserumSerum

Verso Skincare på Hudoteket.se

Verso Skincare på Hudoteket.se

Nu mina vänner ska jag berätta något spännande – Vi har precis lanserat Verso Skincare på Hudoteket.se. Jiiipiiiie! Svensk hudvård med fokus på anti age med Retinol 8 som främsta ingrediens med kompisar som niacinamid, gurkmeja och havrextrakt. Vilken dunderkombination! Nu ska jag berätta det viktigaste det finns att veta om Verso och hur du kan väva in versos produkter i din befinliga hudvårdsrutin.

Alla bör använda minst en A-vitaminprodukt i sin dagliga hudvårdsrutin.” 

Lars Fredriksson, Grundare Verso Skincare.

Ja, så säger grundaren till Verso Skincare, Lars Fredriksson. Han menar således att om man är nyfiken på Verso Skincare måste man inte byta ut hela badrumsskåpet till Verso, utan kan komplettera rutinen med en eller flera produkter. Versos mål är arr tillhandahålla produkter som är enkla att använda, både som en hel rutin eller som godbitar inplockade i en befintlig rutin. För övrigt är Verso både utvecklat och producerat i Sverige (allt utom deras kända sheet masks som produceras i Hong Kong, men ja, Asien är ju bäst på Sheet Masks så är det bara…)

Vad är så bra med A-vitamin?

Det som gör att Lars säger som han gör ovan är att A-vitamin får huden att bete sig som en yngre hud. A-vitaminet programmerar om hudcellerna så att de fungerar som en yngre hud. A-vitaminet stimulerar även hudens egen produktion av hyaluronsyra och kollagen. Förutom att verka föryngrande har A-vitamin en bevisad effekt på fina linjer, orenheter, jämna ut hudtonen och sudda ut mörka fläckar.

Vad är det som är så speciellt med Retinol 8, som används i Versos produkter?

För att förstå det vill jag först nämna några saker generellt om A-vitamin, då det finns olika sorter.

 • A- vitaminsyra: receptbelagt, otroligt effektivt men kan ge negativa bieffekter då det är så starkt.
 • Retinol: Mindre skadligt för huden men också mindre effektivt.

 Retinol 8 är ett A-vitaminderivat där man har använt de bästa delarna från A-vitaminsyra och retinol.

Detta gör att just Retinol 8 (som finns i Versos produkter) är mindre irritativt men mer effektivt än ovanstående. Enligt dem själva ska Retinol 8 vara ”åtta gånger så effektivt och 50% mindre irritativt än standardretinol”. Därför kan de även säga att ”alla” bör använda en a-vitaminprodukt, då det finns så olika styrka inom a-vitamin och retinol.

Men…Vad betyder Verso?

Det betyder ”reverse” (omvänd) på latin = Verso, annorlunda hudvård.

Så har vi rett ut det.

Nu ska vi ge oss i kast med det som är mest härligt och spännande av allt….produuuukternaa!

Verso skincare, super facial serum och super eye serum, skönhetssnack.se IMG_8476

Jag vill börja med att prata om två riktiga hero produkter, som verkligen är ikoniska för Verso. De är även toppen att lägga in tillsammans med andra hudvårdsprodukter.

Verso Super Facial Serum

Detta är ett rikt serum som är fullproppat med Retinol 8 komplex, som föryngrar huden och hjälper den ljusa upp mörka partier. Den har även trendingrediensen gurkmeja i sig som är en kraftfull antioxidant som skyddar mot ytttre påfrestningar. Likaså har du hyaluronsyra och pepparextrakt som förbättrar hudens förmåga att absorbera ingredienser.

Verso Super Facial Serum är den produkt som är rikast på Retinol 8 komplex av alla Versos produkter, så den här gör du bäst i att vänja in huden med. Lägg gärna till den på natten till din befintliga rutin. Den är grym!

Verso Super Eye Serum

När vi började med Verso berättade Verso för oss att ”Verso Super Eye Serum” är den mest populära produkten, så den bör ni ha många av på hyllan. Well well, tänkte jag, vi tar väl ett gäng extra. Jag tackar ja, den har fullkomligt flygit av hyllorna! Det kallas serum för att det är så koncentrerat och effektivt, inte för att du nödvändigtvis måste ha en creme över (men du kan om du vill). Även här hittar du Retinol 8 komplex, gurkmeja, hyaluronsyra och det är för att det är Versos grundingredienser. De bygger hela sin serie på dessa ingredienser samt havreextrakt och några till, men du kommer inte se så mycket variation när det kommer till ingredienser utan det är snarare sammansättningen och koncentrationen som gör att produkterna blir olika.

 

Verso skincare, skönhetssnack.se IMG_8480

Såhär ser de flesta produkter ut, lätt gultonade tack vare A-vitaminet som är lite gult i tonen. Alla produkter är lätt parfymerade i samma extremt milda doft.

Nu ska jag prata om den absolut mest effektiva produkten i Versos sortiment, som jag lovade att jag skulle skriva om i mitt förra inlägg om pigmenteringar…

Verso skincare, dark spot fix, skönhetssnack.se IMG_8496

Verso Dark Spot Fix

Den här lilla godingen är en dunderkur mot pigmenteringar som ska användas lokalt. Och då menar jag verkligen bara precis på fläckarna, då den innehåller en mängd Retinol 8 komplex som inte lämpar sig i hela ansiktet. Serumet innehåller en kombination av A-vitamin, niacinamid och gurkmeja som tillsammans hämmar aktiviteten hos det enzymet (tyrosinas) som bildar melanin (mörka fläckar).

Detta serum tillsammans med Verso Day Cream SPF 15 är en superkombo då man då både får UV-skydd och massor av retinol, gurkmeja och niacidamid.

Har Verso retinol i alla sina produkter?

Svar: NEJ! De har ett gäng underbara produkter som inte innehåller retinol, och nedanstående produkt är en av mina favvisar. Verso Hydration Serum.

Verso skincare, Hydration Serum, skönhetssnack.se IMG_8460

 Verso Hydration Serum

Här är det Niacinamid som är hjälten, tillsammans med havrelipider och havreolja.

 • Niacinamid: Vitamin B3 som ökar hudens ceramidproduktion och ökar microcirkulationen i huden. Detta i sin tur ger lyster och ”glow” till huden.
 • Havreextrakt: En antioxidant som är antiinflammatorisk och verkar lugnande på huden.

Serumet stärker hudens skyddsbarriär och ger den en optimal fuktbalans. Det motverkar även förstorade porer samt linjer och irritation orsdakat av torrhet.

Slutligen vill jag verkligen slå ett slag för Versos Sheet Masks, Verso Deep Hydration Mask X 4 är to die för!

Hoppas du ska hitta någon godbit som passar dig =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

11 kommentarer

 1. Hej! Tack för inlägget. Jag köpte precis ögonserumet (tyvärr dagarna innan ni tog in Verso) och tycker än så länge att den är fantastisk!
  Jag är sugen på fuktserumet, men undrar hur den är att kombinera med andra märken/syror? Varannan kväll kör jag Babor intesive calming och varannan kväll Eneomy phytic Cream 8. Kan jag ha versos fuktserum under båda dessa? På morgonen kör jag c-vit serum och Dermaceutic K-ceutic.
  Ps, attans att jag missade erbjudandet med sheet masc på köpet. Så hår det när man snoozar.

  1. Hejsan Hanna! Ursäkta de sena svaret, jag har haft problem med kommentarsfunktionen här men nu är den up and running igen =) Det serumet är helt lovely, jag skulle lägga det under Babors creme men de nätter du använder Phytic cream (eller Stim Renew 8 som den heter nu) skippar du serum. Du kan även använda den som en kur på dagtid och ställa ditt c-vitaminserum åt sidan så länge, huden kan ju behöva en extra fuktkick nu när vädret slår om.

   Lycka till!
   Kram Andrea

  1. Hejsan Sofia! Tack! Den är superhärlig, dock blir det inte mitt förstahandsval från dem då jag själv inte vistas i den typern av miljöer så ofta. Men perfekt om man bor i en storstad!

 2. Hej, skönt att det går att fråga nu igen 🙂
  Jag tycker Versos super facial serum varit super på min akne. Men det är väldigt dyrt.. finns det något liknande billigare alternativ? Eller är detta outstanding?

  1. Hejsan Lena!
   Ja eller hur =)

   Jag och min eminenta hudterapeutkollega har kikat igenom våra retinolprodukter nu, och vi skulle nog säga att du bör köra vidare på det serumet. Känner du att det svider i plånboken kanske det finns något annat som man kan köra mer budget, kanske cremen? För byter vi retinolserum till något likvärdigt blir det dyrare, ska man lägga sig på en billigare prisklass blir inte koncentrationen av retinol lika hög så då kanske du inte får det resultat du vill ha. Givetvis finns det andra produkter för dig, men då kanske man ska byta rutin helt, och det kostar ju också pengar =) I så fall behöver vi veta lite mer om din hud, kontakta gärna mig eller mina kollegor på Hudoteket Webshop i så fall. Lycka till!

   1. Tusen tack! Då ska jag hålla mig till detta och spara pengar, det är ju ganska drygt ändå och räcker länge. Men alltid bra att fråga 🙂

 3. Hej Andrea! Blir väldigt nyfiken på Verso och särskild Suoer facial serum men som älskare av BPs Clinical Super3 booster så blir jag ju lite fundersam på en jämförelse mellan dessa?

  1. Hejsan Annika! Tack för din fråga!
   De ger liknande effekt, men BP Clinical Booster är betydligt rikare i sin konsistens. BP Clinical Booster innehåller tre olika typer av A-vitamin, samt propolis som har en antibakteriell och antiinflammatorisk effekt och som motverkar följdskador av oren hud, såsom infektioner och ärrbildning. Serumet från Verso har mer fokus på fuktgivande ingredienser förutom retinolet, som hyaluronsyra. Även gurkmeja som lugnar, så det från Verso funkar även om du är lite känslig (men inte clinical booster). Så för att sammanfatta- BP Clinical Booster rekommenderar vi främst till de med grov hud, de som har problem med akne, akneärr, djupare linjer. Verso arbetar främst anti-age och anti-pigmentering. Är du med då? Hojta om du behöver mer hjälp! Med vänlig hälsning, Andrea

 4. Har precis fått rådet av en hudterapeut att köpa Exuviance produkter. Jag är 58 år med blank grovporig näsa. Små (börjar bli fler)rynkor ögonvrån och under näsan samt från mungipa ner vid hakan djupare linjer. Påsar under ögonen och trötta ögonlock. Slappare hud. Är Exuviance rätt eller passar Veronica bättre. Kan de kombineras?

  1. Hejsan Kerstin!
   Tack för ditt mail. Då jag inte vet vad din hudterapeut rekommenderat för produkter kan jag inte säga på rak arm om de är rätt för dig. Men det finns absolut produkter i Exuviance sortiment som passar en sådan hud som du beskriver =) Versos produkter innehåller A-vitamin, och det gör vissa av Exuviance produkter med, så jag skulle inte rekommendera dig att blanda dessa om du inte konsulterat med en hudterapeut om vilka produkter det är du använder. Sedan kan man ju även använder produkter i kurer, så att man kör först en vända med det ena och sedan en kur med det andra. För att få mer exakt hjälp, vänligen kontakta mina kollegor på 036- 34 45 62 eller webshop@hudoteket.se, så hjälper de dig till en superbra rutin. Ha en fin kväll! Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.