Hudvård

Nyhet från Comfort Zone: Skin Regimen!

 

Det italienska hudvårdsmärket Comfort Zone har kommit med en helt ny serie, Skin Regimen, som hade Sverigelansering förra veckan. Serien innehåller 6 unika produkter med ett innovativt koncept som motverkar och korrigerar befintliga ålderstecken samtidigt som de föryngrar huden och ger vitalitet och fräschör, inifrån och ut.

Skin Regimen bygger på en helt ny helhetssyn och man menar att nyckeln till en strålande hud är att förändra vår livsstil. Det första förebyggande steget är att bli medveten om hur vårt dagliga leverne påverkar huden, dvs kost, motion, hudvårdsvanor och eventuella kosttillskott.

Produkterna i Skin Regimen innehåller så kallade ”superfoods” för att skydda och korrigera ålderstecken på ett helt nytt sätt. Med ”superfoods” syftar man på högkvalitativa ingredienser som man vet har en positiv inverkan på kroppen såsom spenat, chiafrön och maquibär.

 

Enligt Comfort Zone finns det idag fyra faktorer som påverkar hudens åldrande och Skin Regimen är en kraftfull bekämpning av dessa:

1. Inflammation – kan exemplvis bero på en obalanserad livsstil och visar sig som obalans i huden, irritationer och känslighet.

2. Oxidation – påverkan från fria radikaler, uppstår då syre angriper våra celler i huden. Orsakas bland annat av stress, luftföroreningar, rökning och osunt leverne. Konsekvensen blir cellulär obalans, linjer och rynkor.

3. Glykation – en kemisk reaktion i huden där sockermolekyler attackerar våra celler och skadar dem. Det inträffar då vi slarvar med kosten och överkonsumerar skräpmat och socker. Detta skadar kollagen- och elastinproduktionen och påverkar hudens spänst, fasthet och lyster.

4. Metylering – fördröjning av cellproduktionen som i sin tur ger dålig cirkulation i huden. Orsakas av bland annat brist på motion och kan ge skador och sjukdomar i huden samt försämrad vitalitet.

Hudotekets Webshopansvarige Sofie har hunnit prova produkterna under ett par dagar och hennes upplevelse är än så länge mycket positiv och doften är enligt Sofie ljuvlig!

 

Till produkterna >>

 

/Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.