KroppsvårdTestat

Kroppskärlek från M Picaut

Kroppskärlek från M Picaut

För några månader sedan lanserade märket M Picaut en kroppsserie vid namn ”Body Care by M Picaut”. Nu har jag äntligen hunnit testa igenom dem! Namnen är så himla fina, smaka bara på det här: Happy Sparkling Body Wash, Goodness Glow All Over Dry Oil och Crème de la Crème Bodylotion…Låter ju yum! Läs vidare för en mer ingående rapport =)

m picaut body range|skonhetssnack.se IMG_3809

 

För dig som inte upptäckt M Picauts fantastiska produkter ännu kan jag berätta att det är svenskproducerad ekolyx. Innan fanns enbart hudvård i ansiktsvård från M Picaut men nu finns det även kroppsprodukter. Kroppserien ska fungera som ett komplement till ansiktsprodukterna och ska även kännas som en ansiktsbehandling för kroppen. Tillsammans bildar kroppsprodukterna ett trestegsprogram som rengör huden, återfuktar på djupet, ger lyster samt boostar och bygger upp hudens naturliga barriär.

Sähär berättar M Picaut själv om serien.

– De tar ett avstamp i M Picauts historia. Vår vinst av Årets Ansiktsprodukt (rengöringsmoussen Glorious Green Foaming Cleanser) i Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2016 gav massor av inspiration och motivation till att utveckla den nya serien, säger Mette Picaut.

Ingredienser & fördelar

Hon berättar även att i serien blandas ekologiska oljor från chiafrön, nyponros, squalene, jojoba, aprikos och solros med exklusiva, ekologiska extrakt från citronmyrten, antioxidanter från rosmarin och M Picauts signaturingrediens havtorn. Serien är dessutom fri från eteriska oljor för att undvika de vanligaste allergenerna och minska risken för överkänslighet. Duschkrämen Happy Sparkling Body Wash har så milt rengörande ekologiska tensider att den går utmärkt att använda även för barn!

m picaut body range|skonhetssnack.se IMG_3844

Här kan du se de nya kroppsprodukterna. Från vänster till höger ser du:

Crème de la Crème Bodylotion

Detta är en rik bodylotion som likt de andra två produkterna doftar fräscht citrusaktgt. Den innehåller mycket aloe vera så på sommaren är den pefekt att använda som en lugnande after sun. Havtorn, citronmyrten, aprikoskärneolja och squalene är huvudingredienserna som jobbar vårdande på huden.

m picaut body range|skonhetssnack.se IMG_3826

Goodness Glow All Over Dry Oil

Denna olja har inte fått sitt namn för intet kan jag säga. Vilken perfekt kroppsolja! Man får ett himla fint glow av den, en blir superfin på mina torrisben. Praktiskt med pumpflaska så man slipper grejsa med lock när man har olja i händerna. Den innehåller bland många andra göttiga ingredienser ekologisk Camelinaolja, Chiafröolja, Jojobaolja, Nyponrosolja samt Citronmyrten. Citronmyrten är lite intressant då den är upplyftande på sinnet och är mer antiseptisk än Tea Tree-olja!

m picaut body range|skonhetssnack.se IMG_3821

Happy Sparkling Body Wash

En ypperlig uppigare i duschen! Den är sulfatfri och passar även barn. Den ger en otroligt fräsch känsla och jag känner iallafall att jag piggnar till lite på morgonen. Notera! Den är ganska lös i konsistensen så håll för guds skull inte den upp och ned när du öppnar locket. I övrigt en väldigt trevlig upplevelse.

m picaut body range|skonhetssnack.se IMG_3818

 

Så för dig som gillar kroppsvårdsprodukter som doftar friskt av citrus så är detta ett givet val. Min favorit i serien är oljan, alla dagar i veckan. Extra kul är såklart att det är närproducerat och att jag kan ringa hon som tagit fram produkterna anytime om jag har någon fråga. Det är liksom extra kul när man kan känna kärleken från en producent på nära håll. Och kärlek är något som kommer mycket från Mette Picaut och dessa produkter.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.