HudvårdÖgoncreme/ÖgonserumSolskydd

C-vitamin även runt ögonen

C-vitamin även runt ögonen

Jag har pratat en hel del om CSA och betydelsen av C-vitamin, solskydd och A-vitamin i sin hudvårdsrutin. Detsamma gäller självklart för partiet runt ögonen, men där ska man ju vara extra försiktig med vad man lägger på. Så här kommer ett tips på c-vitamin som är speciellt anpassat för ögonområdet. Yeah!

Varför ska man använda C-vitamin?

Ja, vi börjar med den frågeställningen. C-vitamin är en kraftfull antioxidant som skyddar mot fria radikaler. Vi har antioxidanter naturligt i vår hud, men när de fria radikalerna blir fler än antioxidanterna kan hudens egena antioxidanter inte längre skydda hudcellerna. De fria radikalerna hakar fast i hudens celler och skadar dem. Detta leder i sin tur till förtida åldrande av huden som visar sig i form av linjer och pigmenteringar. Av denna anledning behöver behöver huden back up i form av hudvård rik på antioxidater.

Medik8 C-tetra Eye

Medik8 är ju självutnämnda experter på CSA (C-vitamin, solskydd och a-vitamin) och jag är benägen att hålla med. De är grymma på det. De har en produkt som heter Medik8 C-Tetra Eye som är ett 100% stabilt C-vitaminserum att använda runt ögonen. Serumet innehåller en fettlöslig variant av c-vitamin, tetrahexyldekylaskorbat (3 %), som kan penetrera hudens lipida hinna och nå djupare ned i huden. De har även lagt i vitamin E, en annan antioxidant, som ihop med vitamin C ger en fantastisk boost til ögonområdet.

Vad ger C-vitamin runt ögonen för effekt?

  • Lyster
  • Jämnar ut fina linjer
  • Plumpar huden
  • Skyddar mot angrepp från fria radikaler
  • Motverkar pigmenteringar

Hur använder jag den?

Jo, då gör man så att man sveper applikatorn som du ser på bilden runt ögonområdet (benet) för att få rätt mängd. Man kan sedan klappa in den. Ovanpå rekommenderas en ögoncreme med UV-skydd, ett tips är Medik8 Advanced Day Eye Protect SPF 30.

Och då C-vitamin är det första skyddet mot UV- strålning så är C-vitamin och solskydd en ypperlig kombo som gör dig redo för soliga dagar.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.