Fakta om hårvårdsmärkenHårvårdHudoteket tipsar

Italiens bästa hårvård?

Italiens bästa hårvård?

Davines hårvårdsprodukter är inte bara snygga. De är riktigt bra också. Och som om detta inte vore nog har de en väldigt intressant historia och ett miljöarbete som är värt att berätta om.

De startade 1983 i den italienska staden Parma av familjen Bollati. Davines Group var först ett forskningslaboratorie som producerade högkvalitativa hårvårdsprodukter åt välkända kosmetikföretag världen över. Efter 10 år började de skapa sitt eget varumärke, som är uppdelat i hårvård (Davines) och hudvård (Comfort Zone).

Davines satsar på riktigt hög kvalitet i sina produkter, och vad det betyder för dem är att de ska kunna producera de bästa produkterna med respekt och omtanke för människan och miljön. Därför använder de till stor del vetenskapligt framtagna naturliga ingredienser.

Produkterna innehåller ingredienser så som ruccola, morötter, tomater, grapefrukt, oliver (note to self. Ät inte Davines-produkter, trots att det är lockande).

Davines tillverkar sina produkter med hjälp av grön energi och återplanterar träd. Det går också att återvinna förpackningarna, och många av förpackningarna kan du återanvända i hemmet när de är slut. Kika på förpackningarna för maskerna till exempel =)

Davines återanvänder sina produkter

Här kan du läsa mer om deras arbete för miljön.

Okej, vad har vi nu att säga om produkterna.
De är lövely kort sagt.
Jag som har långt och blekt hår använder Essential MELU Mellow Anti-Breakage Lustrous Shampoo och Essential MELU Mellow Anti-Breakage Lustrous Conditioner.

De är för långt hår (normalt eller skadat) och skadat hår. Passar mig perfekt. Dessa produkter doftar fräsht och balsamet är så krämigt och återuppbyggande att det fungerar som en inpackning om man har i 5-10 minuter.

En annan favorit är saltvattensprayet från Davines sprillans nya stylingserie More Inside. Dock är just denna produkt exakt samma som saltvattensprayet i den gamla serien ForWizards. Den fick helt enkelt stanna kvar för att den är en sådan storsäljare och tur var väl det.

Davines More Inside Mönster

Sedan så är det är ju en totaaaalt annan grej nu när förpackningen är uppdaterad. More Inside stylingserie är lyxigt inslagen i fina presentförpackningar när man köper dem.
På insidan är det förklaring till vad det är för en produkt, samt en QR-kod så man kan se en film om produkten. Himla kul faktiskt.

Davines More Inside Mönster

 

Andrea berättar om Davines hårvård

Och vilken present sedan.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.