Hårvård

I håret!

I håret!

hair must haves | skonhetssnack.seHåret är sannerligen grädde på moset. Eller kanske kronan på verket, om man ska uttrycka sig lite tjusigare. Normalt har jag tid och tålamod att föna och fixa, men nu på sommaren vill jag låta håret självtorka och sedan göra minsta möjliga (och också släpa runt på minsta möjliga mängd fönar och andra tunga stylingverktyg =))

Men…det stora men;et. När jag låter håret självtorka så blir det en mjäkig ursäkt till hår. Det blir flygigt, lite frissigt och känns tunt och allmänt ”glidigt”. Så då gäller det att bra produkter, som dessutom inte tar för stor plats i väska eller för mycket tyngd i bagaget.

Så mitt bästa knep är någon form av volympulver och sedan hårspray. Har man ett volympulver i botten på håret, lite eller mycket beroende på hur volym man vill ha, så går det att göra det mesta med håret.

Jag brukar pudra i Davines More Inside Texturizing Dust

i hårbotten och sedan toupera till önskad höjd. Sedan tar jag lite av någon vårdande och glansgivande produkt i topparna, nu det senaste har jag faktiskt använt multioljan Carita Fluide de Beauté 14 Ultra-Nourishing Dry Oil.

Fixerar gör jag med något spray med orden ”strong hold” på flaskan, just nu är jag förälskad i Lernberger Stafsing Hairspray Strong Hold. Den luktar väldigt gott, blir inte kletig, och finns även i en resestorlek. Uppskattas av en inbiten pendlare.

Med främst sprayet och pulvret går det att få till det mesta i uppsättningsväg, för mig brukar det sluta med något som typ nedan. Eller ännu slavigare såhär i semestertider =)
Kram på dig!

Andreas enkla hårknut

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.