Guider, tips & kunskapHudoteket tipsarSerum

Varför ska man använda serum?

Serum sa du?

Ja, alternativt koncentrat eller aromaessence, men det vanligaste namnet på denna produkt är serum. Oavsett benämning är detta iallafall den del av din hudvårdsrutin med mest krut i. Dock är syftet fortfarande oklart för många så nu ska jag förklara vad detta lilla kraftpaket är bra för.

serum

Vi har ju gått igenom hur och varför man ska använda både rengöring och ansiktsvatten, och nästa steg är serumet. Den ligger under cremen, och här kan du verkligen komma ned på djupet i huden och ta din hud till en högre nivå. Det lilla extra, som man inte får med en creme.

Serumet (aromaessencen, boostern, essencen, koncentratet) har också fördelen att den kan öka effekten av övriga hudvård. Man har även chansen att skräddarsy hudvården bättre, exempelvis om man är superkänslig men blir blank framåt eftermiddagen. Då kanske man har ett serum som jobbar på känsligheten och en creme med matterande effekt.

Serumet ska du alltså inte ha ensam, den ska alltid vara under din creme. Detta för att den försvinner ned i huden, och känns knappt på hudytan när du applicerat den. Cremen däremot ska ligga överst för att skydda, vårda och mjukgöra, medan serumet går längre ned.

Alltså, vill du ha bästa bästa resultatet av din hudvård, använd serum. Det är en perfekt period att prova nu, då vi går från varmt till kallt och man gärna bli yttorr. Och det vill vi ju sannerligen inte.

Det finns en uppsjö av olika serum och här kan du se vilka som finns på Hudoteket. Hör gärna av dig om du är osäker på vad som skulle kunna passa just dig, här eller på andrea@hudoteket.se.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

3 kommentarer

 1. Jag använder Clarins HydraQuench serie och älskar den då den ger väldigt bra med fukt och man känner sig återfuktad hela dagen och även mjuk i huden. Men nu när det har blivit kallare ute så har min hy blivit känsligare och jag har blivit rödare om kinderna (inga utslag eller eksem). Finns det något bra serum och/eller creme som jag kan komplettera med? Har kikat lite på Clarins Oil Santal. Funderar på att köpa ansiktskrämen Rich Cream för torr hy/kalla klimat nu också, tänkte väntat mer till vintern men känner att jag är nog i behov av den lite nu.

  Är 21 år.

  Kram Bea!

  1. Hejsan Bea!
   Vad bra att du känner dig nöjd med HydraQuench! Oil Santal skulle jag absolut testa om jag var du, då den både lugnar känslig hud och ger mycket näring. Detta tillägg kanske räcker till en början, men sedan är nog Rich-varianten ett smart drag. Du kan ju börja att ha den på natten och se hur det känns, och sedan ha den både morgon och kväll.

   Lycka till med detta och ha en fin kanelbullens dag!

   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.