Guider, tips & kunskapHårvård

Snabba (men fina) knuten

Snabba (men fina) knuten

Nu har det varit lite lite hår här den senaste tiden. När jag gjorde inlägget om Jane Iredales Just Kissed passade jag även på att fota frisyren som jag fått så mycket komplimanger för under dagen.

Det roliga med denna knut, är att den är så enkel att göra. Knepet är en blandning av skitigt hår, torrshampo och tupering. Då har du den i en liten ask!

Andreas enkla hårknut

Steg 1. Tvätta inte håret på ett par dar

Check på den.

Steg 2.Torrshampo

För att det ska se fräscht ut, och för att få lite extra stadga, spraya torrshampo efter tycke och smak. Själv använder jag Hair Refresher från Davines.

Massera in produkten ordentligt i hårbotten så att det inte ser pudrigt ut. Om du har riktigt ”slinkigt hår” (alltså sådant som gärna slingrar sig ur hårnålar & 100 kilo spray) kan du också spraya lite torrshampo i längderna.

Om du inte redan gjort det, dela håret i den bena som du vill ha.

Steg 3. Tupera

Tupera nu håret för glatta livet. Tupera är i korta ordalag att man ”rufsar till det” nära hårbotten med hjälp av en kam med tätsittande tänder. Detta för att få mer volym och få att hårnålar ska få något att fästa i.

Steg 4. Kamma

Kamma nu överhåret slätt och fint, och dra bak överhåret. Jag gjorde så att jag tog tag i en slinga bakom örat på ena sidan, och samma på andra sidan, och lade slingorna omlott. Fäst med hårnålar, så osynligt som möjligt.

Steg 5. Tvinna & Rulla

Samla nu ihop allt hår i en svans och tvinna den runt sig själv så många varv som du har hår till. Fäst med öppna eller stängda hårnålar längst med sidorna. Också här blir det såklart snyggast om man försöker gömma dem inne i bullen.

Har man kort hår sätter man istället svansen i en tofs, trär över en hårmunk, och fäster håret runt munken med hårnålar.

På bilden har jag ingen munk, det är mitt eget hår som jag fluffat upp så mycket så det blir sin egen munk =)

Sprayfinal!

Ja, för att detta ska hålla krävs det konservering. På bilden har bullen suttit på plats från kl. 07.00 tom 21.00. Möe spray äre!

Matrix Proforma tycker jag är ett säkert kort.

Nästa gång ska jag försöka komma ihåg att föreviga alla steg, och inte bara ta kort på slutresultatet.

Andreas knut

Och såhär såg det som bekant ut framifrån.

Andrea Olofsson i

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.