BorstarGuider, tips & kunskapMakeup

Så tvättar du makeupborstarna på bästa sätt

Så tvättar du makeupborstarna på bästa sätt

Då är jag tillbaka i verkligheten igen. And I love it! Jag är laddad till tänderna med nylackade tånaglar (oerhört viktigt när man börjar jobba igen, inte sant? 😉 ), jag har packat ut alla förbenade väskor och påsar, dammsugit bort halva Vätterstranden ur lägenheten, gjort ett nytt träningschema OCH tvättat makeuppenslarna. Det sistnämda är typ det viktigaste efter en sommar på vift. När tvättade du dina borstar sist? Va, va, va? En av mina kompisar brukar skämta om (tror jag) att hon drömmer mardrömmar om att hon inte tvättat sina borstar ordentligt och jag kommer på henne. VE och FASA. Så nu gör vi det här ordentligt, häng med!

Har man köpt fina borstar som man dessutom kanske också lagt en rejäl slant på gör man bäst i att sköta dem. En gång i veckan är önskvärt, men också en utopi för många. Let’s say såhär. Vi strävar mot det, så blir det kanske en gång i veckan iallafall. Okej? I borstarna samlas det allt möjligt nasty- och det bildas då bakterier som gör att din hud inte håller sig så fin som den borde. Ett billgt sätt att bidra till en fin hud helt enkelt!

Tips för bästibäst borsttvätt

  1. Till äkta hår används med fördel schampoo och till syntet diskmedel. Man tager var man haver om man inte haver ett speciellt shampo till borstar.Unite 7seconds shampoo|skonhetssnack.se
    Mina borstar är värda det bästa. Denna gång Unite 7Seconds Shampoo.

  2. Var lätt på handen och tänk på att det är riktigt hår som sitter på ett huvud som är omtåligt. Som riktigt hår. Massera fint in shampot med mjuka rörelser, rufsa och tryck inte. En ögonbrynsborste exempelvis blir inte snygg om den är helt spretig.
  3. Skölj och tvätta tills vattnet är helt klart och genomskinligt.
  4. Forma borstarna med fingrarna, liksom platta till så du får borsten som du vill ha den.
  5. Lägg att torka plant på en handduk. Ställer du dem upp i ett glas eller liknande åker vatten ner i fästet och kan lösa upp limmet.
  6. Tänk också på att riktigt täta borstar kan ta sin tid att torka. Så ha en backup- borste på lut om du inte är säker på att de torkar över en natt.

så tvättas sminkborstar|skonhetssnack.se

Tar man hand om borstarna så håller de. Den längst fram i bilden har jag haft i 10 år! 

Kom ihåg!

  • Sminkväskan/lådan/behållaren eller dylikt behöver ses över också. Kanske en tvätt eller ett utbyte är på sin plats?
  • Även en eventuell ögonfransböjare måste rengöras för att hållas fri från bakterier som gror…Hua!

Dina borstar kommer tacka dig. Adios!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.