Guider, tips & kunskapHudtyper/HudtillståndSerum

Dermalogicas nyheter för känslig hud

Dermalogicas nyheter för känslig hud

Nu mina vänner ska jag berätta om något stort. Dermalogica har precis lanserat två nyheter för känslig och irriterad hud – något som nästan hälften av världens befolkning beskriver sin hud som (enligt Dermalogica). De har sedan tidigare ett stort sortiment med produkter för känslig hud, men idag ska jag berätta om vad som är speciellt med just dessa. Häng på!

Dunderduo för känslig hud

Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel och Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Booster är namnen på de två nya stjärnskotten i Dermlogicas Ultracalming Serie. Båda produkterna är extremt lugnande på en irriterad hud och stärker hudbarriären.

Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Booster

Först ut har vi Dermalogica UltraCalming Barrier Defense Booster. Denna kommer ersätta den befiltiga Gentle Soothing Booster. Detta är alltså en booster i oljeform, och booster är som bekant Dermalogicas ord för serum. Så UltraCalming Barrier Defense Booster kan du antingen klappa in i huden innan din mjukgörare (creme) eller blanda med en mjukgörare (creme). Hos dermalogica har vi alltså inte serum och creme, vi har boosters och mjukgörare. Nu vet du det =)

UltraCalming Barrier Defense Booster lugnar, mjukgör och ger huden mängder av fett, eller med ett finare ord, lipider.

Ingredienserna

 • Här ser vi cermider, växtsteroler och bisabol som (åter igen) stärker hudens barriärfunktion.
 • Squalan som kapslar in fukten och gör huden mer elastisk.
 • Havrekärnolja som motverkar känslighet.

Tips! UltraCalming Barrier Defense Booster passar bäst för en normal till torr hud med känslighet. Är du normal/fet i huden och med en lättare känslighet? Då är Dermalogica UltraCalming Serum Concentrate serumet för dig. 

Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel

Detta kan vara en mjukgörare. Det kan också användas istället för serum, under creme, beroende på hur mycket fukt din hud behöver. Om du exempelvis vill använda den tillsammans med Dermalogicas Barrier Repair, kan du ha Dermalogica UltraCalming Calm Water Gel först och sedan Barrier Repair. Och om du exempelvis vill använda ovan nämnda olja ihop med UltraCalming Calm Water Gel  lägger du water gel först och sedan oljan. Sååatte…Det finns mängder av möjligheter här!

Iallafall, denna gel-till-vatten mjukgörare är svalkande och dämpar svullnad. Den ger direkt lindring till en fuktfattig och känslig hud.

Ingredienserna

 • Äppelexrakt & glycerin mjukgör och återfuktar
 • Fikonkaktus dämpar känslighet
 • Hyaluronsyra (eller med svårare ord: Natriumhyaluronat och hydrolyserat Natriumhyaluronat som är ett komplex med olika storlekar hyaluronsyramolekyler). Denna teknologi ser till att fukthalten i huden är optimal.

Konsistensen

Ja, som du ser ovan är det en gele, som när den masseras in i huden blir vatten. Den är alltså vattenbaserad

Det här med känslighet är ju himla trixigt alltså, och det är ju som man alltid ska behandla först- innan man kan gå på och jobba på linjer, lyster eller kanske orenheter. Därför är det grymt att det finns så många olika konsistenser och varianter.

Hur upplever du din hud? Är du en av de 50% som anser sig vara känsliga? Berätta! =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

11 kommentarer

 1. Bra genomgång, fick prover i veckan på booster och water gel. Water gel är sensationellt bra. Oljan tyckte jag var sisådär men skall prova att ha den över water gel, trodde den skulle vara underst. Öht är Dermalogica ultra calming mkt bra, hade perioral dermatit och den läkte av barrier repair. Värt pengarna

  1. Hejsan! Vad kul att du redan fått testat och att du gillar det! Det trodde jag med, enligt Dermalogica i USA kan man ha oljan över. Tror faktiskt att det funkar både 😉 Så härligt att du delar med dig om vad som funkat på dig, tack!

 2. Plus, väldigt känslig hud med bl a mkt röd i panna, mjälleksem. Även det bättre och den röda näsan (festkvällar med vin:) kör jag den gröna primern ur ultra calming. Låter som jag är betald för att säga det här, hehe. Men är bara skitnöjd, äntligen ngtsom funkar

  1. Hej igen ”Kund i stockholm” =) Tyvärr ska den gröna primern från Dermalogica utgå om några månader, och vi har inte fått någon info om det kommer komma någon ersättare. Så du får bunkra nu under de nästa och sedan kanske hitta en ny favorit? Håll utkik nu i vår, det lanseras mängder med ”gröna” primers (sedan finns det ju ett gäng redan nu). Vid nästa order, be gärna på ett prov så får du testa.
   Kram hej

 3. Har börjat testa boostern. Har en riktigt känslig hud som rodnar vid beröring, stress, kyla och värme. Positva vibbar av den så här långt. Måste nog testa watergel också
  Nu saknas en lika bra lugnande mask sen är vi i land.

  Hälsningar Mona

 4. Ajdå, den utgår, den gröna. Bra att veta, skall absolut bunkra en tub, räcker ju i evighet. Kört oljan över water gel nu i två dar, mycket bättre än under tycker jag.

 5. Har en torr och känslig hy, framför allt mot starkt parfymerat, har sedan tidigare haft stora problem med Dermaloica just för parfymeringen, hoppas detta är bättre men lite rädd prova när det inte fungerat tidigare.

  1. Hejsan Carina! Dessa produkter doftar inget alls, så om det var just doften det hängde på tror jag du kan våga testa de här =) Lycka till!

 6. Hej!

  Vet du vad skillnaden är på barrier booster och barrier repair?
  Blivit rekommenderad boostern, men tycker repair passar bättre för min hud.
  Tänkte om du vet skillnaden?

  Mvh, Kajsa

  1. Hejsan Kajsa!
   Tack för ditt mail!
   Skillnaden är att Barrier Repair är en silikonbaserad mjukgörare för en känslig hud. Den är lätt i konsistensen och skapar en sköld mot yttre påfrestningar- perfekt under makeup! Den känns även som en primer i konsistensen. Till repair har man ett serum under. Boostern är en olja som är rikare i konsistensen och passar en torrare, känslig hud i behov av fett och näring. Man kan använda oljan som ett serum, eller mixa med sin mjukgörare för en extra näringsboost. Du skulle exempelvis kunna ha booster under repair, men där behöver jag ha sett din hud och fått veta lite mer om den för att kunna ge mer exakt rekommendation.

   Hoppas detta gav dig svar på frågorna, hör av dig annars =)
   Ha en fin kväll!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.