Hudoteket tipsarHudvård

Undvik att skada huden vid solexponering!

Det är snart dags för den härliga sommaren att göra entré på allvar och därför är det dags att, återigen, påpeka vikten av solskydd!

De allra flesta av oss tycker om att njuta av solens värme och vill gärna bli fräscht brunbrända på sommaren och under utlandssemestern. Trots att många idag är medvetna om sambandet mellan solens strålning och risken för att bland annat drabbas av solskadad hud och hudcancer är det vanligt att man inte skyddar sig ordentligt och därför bränner sig i solen. Solexponering påskyndar hudens åldrande och ger oregelbunden pigmentering och större porstorlek, ytliga kärl och grövre rynkor. Med andra ord är rätt solskydd ett enkelt sätt att bevara huden ung.

Det viktigaste är att man lär känna sin hud och sina förutsättningar för att vistas ute i solen. Dessutom ska man vara uppmärksam på att solen är olika stark under dagen och att man i olika miljöer bränner sig lättare. Man ska även komma ihåg att UV-strålning tränger ner i vatten, vilket gör att man nås av solstrålning även när man badar. Därför behöver man skydda sig med solkräm och kläder även i vattnet.

Viktigt att tänka på:

– Använd alltid SPF, även på vintern!
– Välj gärna en dagcreme eller foundation som innehåller SPF
– Ska du utsättas för direkt solstrålning, använd en hög SPF för att inte drabbas av solskadad hud i framtiden
– Smörj dig alltid en halvtimme innan solexponering
– Smörj dig med  solskydd ca varannan timme vid direkt solljus

Till våra solprodukter >>

Lycka till och njut lagom mycket av solen i sommar!

//Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.