Hudoteket tipsarTestat

Läckert glansiga naglar med Essie!

Nu börjar jag bli riktigt trött på snön och den ilande kallande blåsten som hör vintern till. Jag vill ha vår NU! Eftersom få saker piggar upp så mycket som ett färgsprakande nagellack bestämde jag mig för att göra lite manikyr på mig själv i TV-soffan igår. Perfekt att syssla med när man kollar på en film, då det ger alldeles lagom tid för att hinna fila och måla naglarna samt låta det torka – utan att man blir frestad att pilla med något annat! Annars blir jag lätt otålig i väntan på att lacket ska torka klart, men med ett snabbtorkande överlack och underhållning framför mig så är det problemet fixat.

Jag använde följande produkter/tillbehör för min lilla nagelstund:

Och såhär gjorde jag:

  1. Först använde jag en nagellacksremover från Mavala för att ta bort mitt gamla slitna nagellack. Naglarna måste vara rena och fina om resultatet ska bli bra.
  2. Sedan tog jag min safirnagelfil från Vadeco och filade naglarna till en snygg form. Jag gillar inte när de är alldeles för kantiga, utan brukar runda av dem lite så att de får en fint mjuk form.
  3. För att skydda naglarna och motverka att de missfärgas grundade jag med baslacket ”Super Base” från Mavala. Det är särskilt bra när man använder såhär starka färger, då de annars kan lämna efter sig en svagt färgad hinna när man tar bort dem. Dessutom gör underlacket att manikyren sitter bättre.
  4. Nu kommer vi till själva huvudsaken, alltså det färgade nagellacket. Jag valde den söta nyansen ”Watermelon” från Essie, då jag tycker det är den perfekta blandningen av rött och rosa. Dessutom känns den som den ultimata vårfärgen! Den gav en väldigt täckande färg redan efter ett lager, men jag tar alltid två lager ändå bara för att det garanterat ska bli en jämn, snygg färg på alla naglar.
  5. Som kronan på verket applicerade jag det snabbtorkande överlacket Seche Vite, som är helt grymt! Det ger en superglossig finish och torkar faktiskt väldigt fort. Men man ska ändå vara försiktig så man inte börjar storstäda efter en halvtimme, då lacket fortfarande kan vara känsligt för hårda stötar. Vänta ett bra tag innan du arbetar med händerna som vanligt – bara för att vara på den säkra sidan.

Skälet till att jag valde Essie är att deras lack blir riktigt högglansiga, håller extremt hög kvalitet och känns skönt lyxiga. Här på Hudoteket har vi deras professionella salongsnagellack, som har en tunnare borste för maximal precision. Man kan tro att en bred borste gör det lättare att applicera lacket, men för mig resulterar det ofta i att allt hamnar utanför naglarna istället för på dem! Så den tunna borsten tyckte jag var helt magisk att arbeta med.

Och här ser ni resultatet! Jag tog flera olika bilder då nagellacket såg olika ut i olika ljus. Fint va? 😀

Jag är riktigt nöjd med det här snygginglacket och tycker redan att vårkänslorna börjar spira! Nu ska bara vädret komma ifatt mig så blir allt bra… 😉

Ha en skön kväll och unna dig en liten nagelstund du med, jag lovar att det kommer ge humöret ett lyft!

//Sofia, webshopsassistent

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.