Body LotionDag-och nattcremerHudoteket tipsarHudvårdIngredienserKroppsvård

Grymma granatäpplet!

Granatäpple

Idag var jag hemma hos min svärfar på middag. Till dessert serverades det granatäpple, till min stora glädje! Varför då kan man undra? Jo, granatäpple är fullspäckat med antioxidanter. Dessa skyddar kroppen mot de skadliga fria radikalerna. I granatäpple finns de antoxidanter som heter flavonoider, samma som finns i rödvid, grönt te och kakao. Tydligen så har granatäpple mest flavonoider i sig, och dessa sägs vara bra mot olika cancerformer och hjärtsjukdomar. Så mer granatäpple till folket!

När man vet om ovanstående skyddande egenskaper som granatäpple ger (för att nämna några) blir man ju inte så himla förvånad över att hitta denna frukt i en mängd hudvårdprodukter.  Antioxidanterna skyddar även huden mot angrepp, och mer om hur det här med antioxidanter och fria radikaler funkar kan du läsa i ett tidigare inlägg.

Här är mina bästa kompisar med granatäpple i. Enjoy!

Favonoider

Från vänster till höger:

Jane Iredale Hydration Spray Pommisst:

En grymt bra fuktspray som har många fina funktioner. Dels skyddar den som sagt mot fria radikaler, dels ger den fukt när som helst under dagen plus att den gör att mineralmakeup ser om möjligt ännu bättre ut. Man får en helt annan lyster och ser lite retuscherad ut, på ett bra sätt =) Efter att jag lagt min makeupbas (foundation, bronzer, rouge etc) sprayar jag på en slöja av denna. Måste upplevas! Finns även för de med torr och känslig hy som vill ha mer lugnande egenskaper och för den som lätt blir blank och vill ha en balanserande effekt.

Sans Soucis Naturkosmetik Pomegranate Conditioning Body Oil:

En underbar kroppsolja där innehållet är till största del naturlig. Tillsammans med land annat mandelolja ger denna produkt en len hud med fräsch doft.

Murad Vitalic Energizing Pomegranate Moisturizer SPF 15:

Murad har faktiskt en hel serie med just granatäpple. Detta är en lätt dagcreme som får extra plus i kanten för att den också har ett inbyggt UV-skydd. Och det ska vi gärna ha året om, så tack för det. En annan storfavorit från den serien är ansiktsmasken som jag skrivit om i detta inlägg.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.