Hudoteket tipsarTestat

Är du en torris?!

Just nu är det väldigt inne med kroppsoljor, vi får in kroppsoljor från många av våra varumärken nu i vår shop. För en torr hud är en kroppsolja nästa A och O.  Är huden väldigt torr kan en bodylotion efter du applicerat kroppsoljan kännas optimalt.

Vi har nu många oljor som täcker olika behov, de gemensamma med alla kroppsoljor är att de har en otroligt återfuktande effekt på huden. De flesta oljorna har en ganska markant doft, så de gäller att den inte krockar med din parfym. Eller så struntar man helt enkelt i parfymen för dagen och använder kroppsoljan som doft, de fungerar utmärkt.

För mig som har en lite torrare hud är kroppsoljor de bästa som finns att smörja in huden med. Det är ett måste året om. Många av våra kunder tycker att de känns lite klabbig och segt att smörja sig med en olja, då brukar mitt tips vara att smörja in sig medan huden fortfaranade är lite fuktig efter duschen/badet. Huden suger in fukten och oljan är lättare och de går snabbare att applicera. Nuförtiden kallas kroppsoljorna ofta torrolja eller dry-oil, de är för att konsistensen på produkten är mindre klabbig och absorberas av huden lätt.

Här kommer några av mina absoluta favoriter bland dry-oil-djungeln:

 

Björk & Berries Lingonberry Rose Body Oilhar en fräsch somrig doft och är berikad med ekologiska oljor fyllda med antioxidanter och vitaminer: nyponrosfröolja, solrosfröolja och lingonfröolja.

 

 

 Nashi Argan Body Oil– har en mer mustig doftton. Har en lugnande återfuktande effekt som motverkar hudbristningar.

 

Decléor Relax Intense Aromessence Relaxing Dry Oil– är en avstressande växtaromatisk kroppsolja med mjukgörande och närande verkan.

 

 

Kika in i vår webshop och hitta din personliga favorit. Du hittar alla produkterna här:

http://www.hudoteket.se/sv/artiklar/kropp/creme-lotion/index.html

 

/ Sofie
Webshopsansvarig Hudterapeut

 

 

Dela detta inlägg

Sofie är hudterapeut på Hudoteket och gästbloggar ibland på skönhetssnack.se. Hon är grym på allt som har med huden att göra och har en bred kunskap om massor av märken. En tillgång här på bloggen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.