Fakta om hårvårdsmärkenHudvårdSolskyddTestat

Bästa kompisar i solen från Bioline

Bästa kompisar i solen från Bioline

Halloj halloj i värmen! Detta är ju helt sjukt, jag har aldrig varit med om maken till soltäta dygn i Sverige. Så jag tänkte idag skriva om Biolines De-Ox serie och nya solskydd, en kombination som gör sig ypperligt när det är varmt och soligt väder. Serien De-ox från Bioline är full med vitamin C och antioxidanter som skyddar huden mot yttre påfrestningar, och ihop med deras magiska SPF 30 blir det ljuv musik på huden.

Bioline De-Ox

Vem passar den? Bioline De-Ox är passar för hud som frekvent exponeras för sol, uv-lampor, föroreningar samt klimatförändringar och stress (med andra ord: ALLA!).

Den rekommenderas även för mogen hud, för tidig åldrad hud, hud som vill få tillbaka spänst och lyster. Det finns även två produkter för yngre i hud i serien som används för att förebygga oxidationsskador, det vill säga skador som uppkommer från yttre faktorer (uv-ljus, föroreningar etc).

Vad är speciellt med serien? 

Den är utvecklad för att skydda huden! Färsk forskning visar på att fler och fler människor utsätts för föroreningar och vistas i UV-ljus.

Vad innehåller den? 

Produkterna är baserade på tre huvudkomplex:

3C VITAMIN POOL

 I detta komplex ingår tre olika typer av C-vitamin. Vitamin C vet vi sedan tidigare är en ypperlig antioxidant som skyddar huden mot oxidering men den ger även en fin lyster och jobbar på pigmenteringar.

ASKORBINSYRA: Det är den renaste och aktivaste formen av C-vitamin. Askorbinsyran neutraliserar fria radikaler samt skydda kollagenet och elastinet mot oxidativ stress.

ASKORBYLPALMITAT: En fettlöslig typ av C-vitamin som kännetecknas av att många tål. Tack vare likheten med hudens egna fetter kan den peneterera huden enkelt och korsa cellmembran, där den använder sin antioxiderande funktionen förhindrar cellens åldrande.

ASKORBYL TETRAISOPALMITAT: Ett derivat av C-vitamin som fungerar på många sätt. Denna form har en fantastisk förmåga att arbsorberas och är fettlöslig. Den minskar synliga pigmenteringar, skyddar huden mot UVA och UVB strålar samt stimulerar kollagensyntesen.

DE-OX COMPLEX

I DE-OX complexet ingår tre olika viktiga komponenter för att skydda huden.

OXISHIELD: ANTIOXIDANTSKYDD

Oxishield är en skyddande film med en enastående antioxidanteffekt. Det motarbetar bildandet av fria radikaler och skyddar även huden från skada från infraröd strålning (IR-strålning).

ECTOINE- NATURLIGT SKYDD

Detta verksamma ämne med naturligt ursprung skyddar hudceller och Langerhans-cellerna (de så kallade “vaktposterna”) i hudens immunsystem från miljöpåverkan.

MASLINICSYRA- CELLENS LIVSLÄNGD

Denna ingrediens utvinns ur olivträd. En superduper antioxidant och som även är antiinflammatoriskt. Den ökar hudens tjocklek, elasticitet och spänst genom elastin, hyaluronsyra samt stimulation av kollagensyntesen

AGL DIPEPTID

Agl dipeptid är ett verksamt ämne med naturliga antioxidanter och antiglykeringseffekt, som förebygger och motverkar hudens åldrande via glykering. Glykering av kollagen fungerar på samma sätt som socker karameliseras. Kort förklarat: Kollagen är det mest förekommande proteinet i huden. Socker (glukos) dras till kollegenet och tillsammans skapar de biprodukten AGEs. Denna biprodukt försämrar elasticiteten i hudens fibrer och gör dem stela. Biolines AGL Dipeptid fungerar som ett ”bete” i glykeringsprocessen: det reagerar med sockermolekylen, förhindrar dessa från att fästa på kollagenet och därigenom motverkas förlusten av elasticitet i dermis.

Summa summarum: Det är en serie du vill ha på hyllan.

 

Produkter i serien för dig med mogen eller för tidigt åldrad hud

Bioline De-Ox Booster Serum Power C: Serum för dag och natt.

Bioline De-Ox Cream Radical Capture: Dagcreme.

Bioline De-Ox Cream Intensive Correction: Nattcreme.

Bioline De-Ox Eye/Lip Cream Intensive Correction: Ögoncreme dag och natt.

Produkter i serien för dig med ung hud som vill skydda huden och jobba förebyggande mot hudens åldrande.

Bioline De-Ox Serum Essential C:  Serum för dag och natt.

Bioline De-Ox Cream Essential C:  24h creme för dag och natt.

Kom ihåg!

Denna serie är mumma tillsammans med solskydd. En magisk creme är Bioline Sundefense Spf 30 Face Cream. Den skyddar mot UVA och UVB- strålar, infraröd strålning samt är också fullproppad med antioxidanter. Dofterna är utan allergener och väldigt mild och behaglig.

Kan varmt rekommenderas!

Kram heeeeej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.