Inspiration

Summer hairspo!

Summer hairspo!

Förra gången jag var hos frisören fick jag en smärre chock. Eller, jag hade kanske anat oråd redan innan jag satte mig i stolen, men på plats blev det ett faktum. Jag har fått risigt hår. Riktigt crappy. Och i ärlighetens namn…jag har inte skött mig. Jag har varit snabb i duschen och tänkt att ”inpackning hinner jag inte nu, får ta det nästa gång” (NOT a good idea), kanske att jag har tryckt in lite väl mycket att göra på för kort tid, kanske att min olja som jag vanligtvis äter tog slut och så har jag glömt att köpa ny. Kanske att det varit lite väl fart på locktänger & plattänger. Ja, du hör ju, SLARV är vad det är! Men jag tänkte att det är ju en sådan kort period, det kommer inte märkas. Det har ju funkat förr…

Andrea_hair

Jo, jag tackar ja! Min frisör så barskt (utan att linda in det) att ”du blir ju inte yngre”… som förklaring till varför mitt för övrigt ganska tåliga svall blivit barr på vad jag tyckte nolltid.

Så det är ju bara att skärpa till sig på alla plan. Äta rätt, sova rätt, andas rätt och ”inpackning, inpackning, inpackning!”. Men framför allt sluta fippla med så himla mycket fön och andra värmeverktyg, låta håret gå på semester. Så varsågod, här kommer lite sköna sommarfrisyrer att ta till när håret självtorkat =)

23645-Bardot-HairHairdos

braidBunMessytwistScarvesPssst! Det är ju inte jag som tagit dessa bilder, så klicka på dem för att komma till källan.

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

  1. gillar din blogg! på tal om hår, du som skönhetsexpert och blondin, vad ska man göra om man färgat sitt hår för dyra pengar och är riktigt missnöjd. jag färgade det i tisdags och endast överhåret är slingat + hon la in en kall toning som blev grå så mitt hår är en enda röra av min vanliga färg, vitblonda slingor och grå-kalla toppar. ska man bara låta det vara för att inte slita på det mer eller försöka fixa till det?

    1. Men tack! =) Först och främst (om du inte redan gjort det)- låt frisören veta att du är missnöjd. Om du inte litar på att hon kan fixa till det, reklamera så du får pengarna tillbaka och kan gå till någon annan och fixa till det. Men jag tycker ändå att frisören borde få veta läget. Spontant- ja, man borde ju ta hand om sitt blekta hår och inte bleka på redan blekt. Men underhåret är ju inte blekt vad jag förstår. Men en duktig frisör borde kunna hitta en lösning på det utan att håret blir förstört på kuppen, kanske lägga en nyansering i överhåret eller dylikt. Du pratar med den eviga blondinen som tar blekning på überstort allvar, så jag blir högst upprörd när jag hör om denna hårmisshandel =) Lycka till, och ge dig inte!
      Kram Andrea

  2. Tips för torrt hår. Gör en inpackning genom att vispa ihop två ägg med 5 msk olivolja. Schamponera och skölj håret. Massera in inpackningen i hela håret och låt verka i 30 min invirat i handduk. Schamponera igen. Håret blir mjukt och glänsande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.