Fakta om hudvårdsmärkenI mediaTestat

Transderma- superserum är bara förnamnet!

Transderma- superserum är bara förnamnet!

För ett tag sedan fick jag finbesök av inga mindre än Dr. Alvin Ronlán & Graziella Ronlán. De är personerna bakom Transderma, som blivit en succé världen över. En svensk innovation baserad på bara ett fåtal extremt noga utvalda ingredienser…jag blev kär över en natt!

För givetvis kunde jag inte hålla fingrarna på dessa otroligt häftiga produkter när jag väl fått dem presenterade för mig, så nu finns Transderma hos oss. Och det fina i kråksången är att du kan kombinera Transderma med all annan hudvård. YEAH!

transderma_kartong

Tranderma är som sagt ett svenskt 100% organiskt märke, som i skrivandes stund består av fyra unika serum. Vi har Transderma C, Transderma R, Transderma A och Transderma M.

Vad är så unikt med dessa serum?

De innehåller endast ett fåtal ingredienser, medan andra kan ha en hel uppsats med ingredienser. Detta är alltså produkter för den som letar efter så rena produkter som möjligt, men som samtidigt ger effekt. Den kalkylen är väldigt svår att få ihop, men Dr. Ronlán har lyckats! De innehåller inget vatten, inga konserveringsmedel, inga parfymer, silikoner eller oljor. De har heller ingen doft eller färg som du kan se på bilden här. Notera att det är viktigt att din hud är helt torr innan du lägger på serumen, och att de ska absorberas helt (cirka fem minuter) innan du applicerar dina eventuella övriga produkter.

transderma_fluidDr. Ronlán berättade vid sitt besök på Hudoteket om det transportsystem av aktiva ingredienser han utvecklat för Transderma, som gör att dessa serum är djupabsorberande. För även om man har en stor mängd aktiva ingredienser, är det inte säkert att de kan penetrera huden. Och vilken nytta gör den då? Väldigt väldigt intressant att lyssna på honom prata om detta och det är imponerande att ha lyckats med denna bedrift.

Transderma serums group

Vad gör de olika serumen och vem ska ha vilket?

Transderma C

Enbart två ingredienser snackar vi här! Detta serum blev snabbt min favorit tillsammans med Transderma M. Transderma C är ett c-vitaminserum som ökar lystern och elasticiteten i huden. Vad C-vitamin gör generellt kan du läsa i ett helt eget inlägg här.  Transderma C kan alla hudtyper ha och i korthet gör Transderma C detta:

 • Stimulerar kollagenbildning.
 • Fördröjer hudens åldrande.
 • Reducerar fina linjer och rynkor.
 • Reparerar fotoåldrad hud.
 • Skyddar mot skada från fria radikaler.
 • Har en uppklarnande effekt och reducerar melaninbildning (dock är Transderma R bättre på pigmenteringar, se längre ned).

Läs mer om varför Transderma C lyckas med att vara så effektivt här.

Transderma A

Detta är ett serum med hög koncentration av Retinol (vitamin A). Denna ingrediens är känd för sina exfolierande effekter och att den ökar cellförnyelsen, vilket innebär att den har grymma anti-age egenskaper, minskar fina linjer och har fin effekt på pigmenteringar. Detta serum passar alltså en mogen hud, och går att ha på dagen. Dock är den så exfolierande att vi rekommenderar den främst nattid och gärna ha Transderma C på dagen för ett fenomenalt resultat. I detta serum finns också E-vitamin som dels skyddar huden mot skadliga fria radikaler, men det skyddar också A-vitaminet från att oxidera. WIN WIN!

Transderma M

Fuktbombsserum in tha house! Så grymt trevlig skulle jag vilja påstå. Jag använder den här istället för creme kombinerat med de andra serumen, beroende lite på vad jag är sugen på. Ett tag använde jag Transderma C med Transderma M över både morgon och kväll (på dagen med solskydd överst också) men nu har jag gått över till att använda C, M och solskydd på dagen till Transderma R och M på natten. Men men, nog om kombinationerna, då kan man hålla på ett tag…Över till Transderma M. Det innehåller en stor mängd Squalane från sockerrör, och Squalane är ju dels väldigt fuktgivande men den är också en ypperlig transportör av vitamin A ned i huden. Därav innehåller många A-vitamin produkter också Squalane, däribland Transderma A.

Transderma M är toppen för normal, torr och känslig hud. Är man blandad eller fet får man prova sig fram, vissa kan säkert uppleva den lite för rik på dagen under sommarmånaderna.

Sammanfattning av Transderma M:

 • Revitaliserar torr hud och optimerar hudens naturliga fuktsystem.
 • Återställer hudens skyddande lipidbarriär.
 • Normaliserar hudens naturliga system för cellomsättning vilket ger en slätare och mjukare framtoning.
 • Föryngrar trist, ojämn och trött hud samt reducerar fina linjer.
 • Förbättrar mogen hud och fotoåldrat dermis genom att dels accelerera kollagensyntesen och dels minska kollagennedbrytningen.
 • Lugnar inflammerad hud.

Transderma R

Detta är nog det serum som du sett mest av i media. Det har blivit väldigt omskrivet dels för att det innehåller ämnet Reservatrol som inte bara är döhäftigt resultatmässigt men också en IT-ingrediens för tillfället. Serumet vann också ELLE Beauty Awards 2013 med motiveringen:

”Ett antioxidantspäckat, silkigt serum som lyser upp huden. De många aktiva ingredienserna absorberas snabbt av huden.”

Som grädde på moset har ELLEs Chefredaktör Hermine Transderma R som en av sina majfavoriter. Inte vem som helst som kvalar in på den listan om man säger så…

Transderma R- Hermines val på Hudoteket.se
Transderma R gör sammanfattningsvis det här:

 • Fläckfri hud med jämnare färgton.
 • Anti-inflammatorisk verkan– lugnar huden.
 • Motverkar svamp- och bakterieväxt– mot acne.
 • Skyddar mot oxidativ stress och UV-skada.
 • Multipla verkningsmekanismer – säker – klinisk bevisat verkan mot pigmentbildning.
 • Överträffar alla andra medel för att göra huden ljusare beträffande effekt och säkerhet.

Jag har inga pigmenteringar, men jag har ju självklart testat ändå (något måste ju hända, right) och det gjorde det med besked. Det som jag främst har märkt av är lystern och men också att hudtonen blev jämnare. Lite som att jag har en BB-cream på mig, fast jag inte har det. Lovely.

Lovely är också rätt ord för att beskriva Graziella och Dr. Alvin Ronlán. Så härliga och kunniga människor, verkligen! Här är jag och Graziella framför en av de enorma kakelugnarna som finns i Hudotekets Jönköpingsbutik.

transderma_andreaandgraziella_color

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

10 kommentarer

  1. Vad roligt, Hilde! Hur använder du dem? Det känns ju som att varianterna är oändliga med de serumen. Ha det så gott!

   1. C använde jag på dagtid under dagkräm förra sommaren, då det känns lite som ett sommarserum. R använde jag under hösten vintern dag och kväll för att jämna ut sista rest av min ojämna hudton. M har jag bara använd på natten eller under fuktmask då den blir för mycket på dagtid för min blandhy. Alla är så bra på sitt vis, så det är svårt att välja, men nu tror jag A och C är grejen för mig.

 1. Grymt bra serum! Har tidigare testat C. Känns hur bra som helst på huden. Mjuk och len hud, check! Skulle väldigt gärna vilja testa R nästa gång! 🙂 Mums för magiska hudvårdsprodukter som serum.

 2. Hej. Jag undrar ifall man kombinera serumen hur man vill? Exempelvis A under dagen och R under natten? Så nyfiken att testa dessa serum 🙂

  1. Hejsan Sanda!
   Absolut, det kan du! Det är det som är det fina =)
   Jag skulle då rekommendera R på dagen (+ UV-skydd) och A på natten.
   De är verkligen såä bra!

   Kram på dig

 3. Hej,

  Jag läste att ett av serumen kan användas runt ögonen men en annan kundes inte. Hur är det med de övriga 2? Samt är det ok runt munnen?

  Jag undrar dessutom om A för mogen hy…
  Jag är 35 utan några direkt tecken på fina rynkor, kanske början till fina linjer vid ögonen? Jag har mer problem med finnar och blandhy…:(
  Så är A värt att testa för mig i förebyggande eller ska man vänta?

  Min hy är väldigt känslig och brukar reagera på de renaste antiage produkter.

  Jag är en blekfis som dig med och det är verkligen omöjligt att hitta produkter med färg som funkar!

  Till sist undrar jag hur gammal du är?
  Det är ok om du inte vill svara men jag är usel på att gissa åldrar och du ser onekligen väldigt bra ut i huden, så det skulle vara intressant att veta.

  Tack för en bra blog!

  1. Hejsan Lina!
   Alla serum kan användas runt ögonområdet utom Transderma R (vi kanske var otydliga med det i texterna, bra att du poängterade så vi kan ändra). Jag har dock använt Transderma M ganska nära ögat och på ögonlocket när jag hade en torrfläck, men detta är inget de eller vi rekommenderar, det gör man på egen risk =) Men annars så kan man ha dem på ögonområdet, alltså på benet kring ögat. Yes, runt munnen helt ok.

   35 utan tecken på rynkor, vilken dröm, grattis! =) Du kan använda Transderma A just för exfolieringen, och det är ju också bra för orenheter och förebyggande. Dock har Transderma R en svamphämmande egenskap, vilket är bra just mot orenheter och acne. Känner dock att jag skulle vilja veta lite mer om din hud för att kunna ge en fullgod rekommendation om du vill gå till botten med orenheterna, så återkom gärna till mig eller mina kollegor i webshopen via mail, så hjälper vi dig.

   Ja, visst är det! Men det är på G ett gäng helt grymma produkter för blekfisar i höst, ska bli så kul. Då återkommer jag såklart på bloggen med tips =)

   Haha, tusen tack! Ja, en försöker ju, och de största orsakerna till att min hud är i så bra skick är nog faktiskt att jag varken solar eller röker. DÄR är den största vinningen, men givetvis hjälper bra produkter till väldigt väldigt mycket. Så sist jag mätte var min hud cirka 20 år gammal, vilket är ett väldigt bra betyg 😉

   Kram på dig

   1. Tack!

    jag har aldrig rökt i hela mitt liv (eller omger mig av familj och vänner som röker, så ingen äcklig rök runt mig förutom alla som röker utomhus etc och då går jag bort.) Jag gillar inte värme och sol och jag får värmeutslag, så håller mig borta från sol så gott det går och skydd om jag måste vara i sol.

    Det var faktiskt R jag hade köpt 😉
    Men jag fick ju alla 4 i små förpackningar och var fördersam över just A men det låter ju som den kan bli bra på natten då och då!

    Har bara testat R i några dagar men gillar den och känns bra med få ingredienser.
    Också testat M över nångång innan natten på de torra partierna i ansiktet.

    Hm, tror tyvärr inte att hudkrämer kan hjälpa min blandhy med finnar.
    Det är garanterat stress och hormon relaterat, speciellt stress…:/
    Men jag hoppas ju alltid att nåt ska finnas eller att de försvinner av sig själva…kan ju inte ha exakt samma finn/fet/torr kombo hud vid 60 som 16…ugh!

    Tack för svaren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.