Kost

Andrea testar RAW-lunch

raw-lunch med mannen | skonhetssnack.se

Idag var jag och min kille och testade ett nytt matställe som fått så bra betyg i Metro. Vad det hette har jag helt glömt bort, men det ligger på Tyska bron i Göteborg. Det var inte vilken lunch som helst, det var en RAW-lunch! Resturangen/fiket är inriktade just på raw food, och trots att jag både är kostrådgivare samt äger en Renée Voltaire- bok om raw food har mitt råa matskapande stannat vid daddelbollar.

För den som inte har 100 koll på det där med raw food, så kan jag berätta att det är en matfilosofi som baserar sig på att man inte hettar upp maten över 47 grader. Så här skriver Renée Voltaire om raw food på sin hemsida:

På svenska kallas det även för råkost eller levande föda. Det är en kost baserad på frukter, grönsaker, frön, nötter, alger och oljor. Man använder sig även av groddar, superfoods, bär, svampar och örter. Råvarorna hanteras med metoder som blötläggning, torkning, mixning och centrifugering. En del äter även råa animaliska produkter.

Kosten grundar sig i tanken att en stor del av näringen försvinner när man processar mat, och genom att inte tillaga födan så ser man till att näringen i maten är optimal. Man får också lätt i sig mer vätska än tidigare, då den fortfarande finns kvar i maten och är lättare för kroppen att ta upp än den vätska vi dricker.

Läs mer om vad hon har att säga om raw food här >

raw-sallad | skonhetssnack.se Mannen testade en sallad med tahinidressing och något fröbröd. Avokado och nötter var det i också, smakrikt och gott!

raw-pasta | skonhetssnack.seSjälv tog jag en zuccinipasta (yes, zuccini som är hyvlad till spagetti) med valnötter och RAW-parmesan (fråga mig inte vad det är). Även detta var gott, men inte fullt så smakrikt som salladen. Lite plain.

Jag som då aldrig innan ätit raw food slogs av en sak…det är kallt. Min tanke var att äta raw-lunch och känna mig så där krispigt nyttig, och få extra glowing skin på sekunden. Men jag kände mig bara frusen, haha. Jamenar, kolla på pastan ovan, hjärnan tror ju att den ska få i sig en varm, gräddig och härlig pasta.

Så denna råa upplevelse fick högsta betyg i nyttighet, men personligen ska jag nog äta raw food en varmare dag =) Dock var det roligt att testa något nytt, såhär en lördag.

Kram!

 

Tidigare inlägg Nästa inlägg

Relaterade inlägg

Inga kommentarer

Skriv en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.