Testat

Premiär för Peter Thomas Roth!

Som jag har sugit på den här karamellen…sniffat och doftat…peelat och maskat…cremat och klurat…Men nu är det iallafall fixat och färdigt och Peter Thomas Roth finns nu på Hudoteket!

Peter Thomas Roth

Om vi var exalterade när vi var på kurs för ett tag sedan? JA det var vi!

Peter Thomas Roths produkter är inte några mysipysprodukter inte. Nej, de har grymt effektiva produkter som gör stor skillnad. Exempelvis denna partyprodukt som direkt slätar ut hela ansiktet som retouch, hur häftig som helst. Ska testa den riktigt noga nu under påsk och återkommer med recension, tydligen använder de flesta på TV4 redaktionen denna för att se så släta ut som möjligt i tv =)

Men nu till de produkter som jag faktiskt HAR testat, och då vill jag först och främst prata om dessa två produkter som jag tycker blir en superfin kombination.

En trippelverkade peeling med både syra, enzymer och korn: Clinical Peel and Reveal . Den doftar helt ljuvligt! Först tänkte jag att det måste vara nejlika, kanel eller kardemumma i då min första tanke var jul. Men ju mer jag tänkte på det så kom jag på att den luktar ju precis som en handcreme som OPI hade som one shot för några år sedan, och vad var det i den? Jo, Pumpa. Det är alltså pumpaenzymer i peelingen som gör en del av exfolieringen, tillsammans med mjölksyra och pyttepyttesmå korn.

peter thomas roth clinical peel and reveal peeling

Jag lägger den ett fint lager över torrt ansikte, som en mask. Låter den sitta i tre-fyra minuter och börjar sedan massera in kornen med mjuka rörelser. Det som är det fina med denna typen av peeling är att man verkligen kan anpassa den efter hudens tillstånd just nu. Känner jag att jag just då har lite extra orenheter på exempelvis haka eller panna kan jag peela med kornen där, och på övriga ansiktet låter jag enzymerna och syrorna peela själva. Man blir verkligen bebisrumpa i ansiktet efter denna!

peterthomasrothpeelinghand

Tittar du noga, noga ser du de små kornen.

peterthomasrothcamucamumask

Och nu över till peelingens kompis, Camu Camu Sleeping Mask.

Det är två saker som jag tycker är lite extra roliga med denna mask. Det första är att det faktiskt är en uttalad sovmask. Det andra är att den innehåller det trevliga bäret Camu Camu, som växer i Amazonas i länderna Peru, Brasilien, Colombia och Venezuela. Enligt Peter Thomas Roth innehåller Camu Camu 30 gånger mer C-vitamin än apelsin, men vissa andra hävdar att det till och med är mer än så. Och c-vitaminer har ju ett flertal fina effekter på huden, men de främsta skulle jag nog säga är effekten på hudtonen och lyster! En energikick för huden helt enkelt. Mer om vad C-vitamin kan göra för huden kan du läsa här.

Camu Camu-bäret

Detta bär finns i hela Peter Thomas Roths orange Camu Camu-serie, men nu pratar vi som sagt om the maaask.

Camu Camu Mask öppnad

Då c-vitamin är väldigt flyktigt så är både masken och cremen i serien förpackad såhär…

Peter Thomas Roth Camu Camu mask

Så enklast är om man trycker med två fingar på varsin kant, så får man upp en gul, cremig mask. Denna kan man antingen lägga ett tunt lager istället för nattcreme, eller ett tjockt lager som du låter sjunka in och sedan masserar du in överflödet eller läskar av det med lite papper. Själv  brukar jag iallafall låta det gå en stund innan jag går och lägger mig, så den hinner sjunka in ordentligt.

För dig som vill göra snabbversionen så funkar det att lägga den som en vanlig mask i ett tjockt lager och sedan tvätta av.

Peter Thomas Roth peeling och mask

Så detta är mina första heta tips i Peter Thomas Roths härliga värld! Som jag kommer utforska mycket mer, var så säker… =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

 1. Spännande! Har beställt strykjärnet 😉 Undrar bara, kan den kombineras med Exuviance multi protective dagkräme och Exuviance foundation?

  Önskar jag hade tre ansikten att testa på 🙂 haha!

  Glad påsk!

  1. Hejsan Sofia!
   Tack för din fråga! Ja, visst är det =) Ja, tre ansikten vore trevligt, haha. Håller med!
   Såhär är det, att Instant Firmx ska appliceras på helt torr hud, alltså inget ansiktsvatten och ingen dagcreme eller solcreme under. Du kan däremot applicera flytande foundation över absolut. Då man inte ska ha dagcreme eller serum under denna kallas den för en partyprodukt, som man kanske inte har riktigt varje dag.

   Lycka till och glad påsk!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.