Okategoriserade

Hårmineralanalys – vägen till välmående

Här är en lista på symptom som alla har något gemensamt:

 • allergier
 • depression
 • barnlöshet
 • fibromyalgi
 • mag- och tarmproblem
 • huvudvärk och migrän
 • hudproblem
 • ledbesvär
 • koncentrationsproblem
 • trötthet
 • irritabilitet
 • sömnlöshet

Och vad är det som förenar dessa skilda problem?
Jo, ALLA kan bero på näringsbrist.

Näringsbrist kan uppstå av bland annat otillräcklig eller felaktig sammansättning av näringsämnen i kosten, vilket leder till ohälsa på flera olika sätt.
Men hur vet man att man faktiskt lider av näringsbrist? Och vad kan man göra åt det?

Som svar på den frågan erbjuder vi på Hudoteket hårmineralanalys, som på ett unikt sätt avslöjar kroppens nivåer av livsviktiga mineraler och även farliga toxiska ämnen. Visar provet att du lider brist av något eller några näringsämnen skräddarsyr vi ett kosttillskottsprogram för just dina unika behov och du får en noga uträkning av vad din kropp behöver för att återställa balansen.

Men vad är egentligen en hårmineralanalys?

Ditt hår innehåller alla mineraler som finns i din kropp. I de flesta fall återspeglar det också hur stor mängd av dessa element som finns i kroppsvävnaden. Resultatet från en hårmineralanalys ger en klar bild av din invärtes miljö. Med hjälp av informationen kan en stor mängd av metabolismens olika händelser tydas. Inte bara kan din näringsmässiga status överblickas, utan vi kan också lära oss mycket mer om hur pass effektivt din kropp arbetar. Efter hundratusentals håranalyser har Trace Elements Inc (TEI) skapat ett unikt system för att tyda resultatet av håranalyser. Resultatet redogörs detaljerat i din personliga analysrapport.

Hur kan en hårmineralanalys hjälpa mig till bättre hälsa?

Om man tänker sig att kost är vad vi konsumerar och näring är vad vi behåller inser man att en metod att upptäcka vad kroppen behöver just när den behöver det är ett värdefullt verktyg för att skapa bättre hälsa. Efter 30 års forskning har håranalysen visat sig vara den mest praktiska metoden att kontrollera mineralbalansen i kroppen. Det här värdefulla verktyget visar vilka tillskott man behöver och vilka som ska undvikas. Det är ingen hemlighet att läkare inom nästan varje medicinsk gren, såväl som nutritionister och dietister, rutinmässigt använder håranalyser. Producenter av hälsoprodukter är numera väl medvetna om den forskning som pekar på sambandet mellan näring och hälsa. Din personliga analysrapport är utformad så att den hjälper dig att tillsammans med din hårmineralterapeut få fram bästa möjliga, personliga näringsprogram.

Vanliga orsaker till mineralobalans (näringsbrist)

 • ensidig och förädlad kost
 • tungmetaller i närmiljön
 • stress (fysisk eller emotionell)
 • planlöst konsumerande av mineraler och vitaminer
 • medicinering
 • medfödda brister och obalanser

Hur vet jag att resultatet är tillförlitligt?

Om hårprovet anskaffats på ett korrekt sätt är håranalysen mycket exakt. Ytterst sofistikerade instrument och mjukvaruprogram tillåter en omfattande kvalitetskontroll. På TEI har de specialiserat sig på håranalyser och analyserar över 50 000 prover om året. Många laboratorier som utför håranalyser utför även andra tester, men på TEI ägnas all uppmärksamhet åt att säkerställa exaktheten hos resultaten de får fram.

 Ann-Sofie Holmquist, Hälsorådgivare och Hårmineralterapeut

Hur går en hårmineralanalys till?

Steg 1 – Provtagning
Först tas ett prov av ditt hår. Håret ska komma från flera ställen i hårbottnen i bakre delen av huvudet. Dela bara upp håret och klipp så nära hårbottnen som möjligt. Den totala mängden som fordras är ca 1 msk. Om man inte kan skicka huvudhår kan man ta bitar av naglarna. Men tänk då på att resultatet kanske inte visar den allra senaste mineralbalansen eftersom dessa vävnader växer långsammare än huvudhår.

Steg 2 – På labbet
När ditt prov anländer till laboratoriet prepareras det för testningen genom ett flertal speciella procedurer som utvecklats av TEI. Efter omfattande förberedelser placeras ditt prov i provrör. Särskilda syror tillsätts sedan som påbörjar nedbrytningen av håret. Syrorna i kombination med hög värme gör att ämnena i hårproteinet kan avskiljas. När väl håret är fullständigt upplöst återstår endast mineralsalterna. Efter att ha blivit till en lösning analyseras sedan mineralerna med hjälp av hyperkänsliga specialinstrument.

Steg 3 – Resultat
Därefter tyder man resultatet där flera hundra faktorer bedöms, exempelvis förekomsten av olika mineraler, deras inbördes förhållande och tungmetaller. Även den metaboliska typen fastställs. Från TEI får du sedan resultatet från din håranalys, komplett med diagram och åtföljande förklaringar samt en fackmässig rapport till din hårmineralterapeut. Du kan lära dig mycket om din kropp och kanske hitta svar som du letat efter i åratal. Vid konsultationen går vår hälsorådgivare igenom provsvaren där man svart på vitt kan avläsa din hälsostatus och utifrån den vidta eventuella åtgärder och rekommendationer.

Pris: Provtagning 15 min och konsultation 50 min/ 1750 kr

För mer information eller bokning av en konsultation med Hudotekets hårmineralterapeut, Ann-Sofie Holmqvist, ring vår reception på 036-12 06 66.

//Sofia, Webshopsassistent 

Dela detta inlägg

Sofia är syster till Andrea och gästbloggar titt som tätt. Sofia har likt Andrea hudvård i blodet och är en hejare på ingredienser och makeup!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.