Foundation/BasMakeup

Premiär för bareMinerals barePRO Performance Wear Powder Foundatinon

Premiär för bareMinerals barePRO Performance Wear Powder Foundatinon

Weeeei! Nu har bareMinerals lanserat sin nya foundation! Det är ingen hemlighet att jag är en sucker för bareMinerals foundations, de är ju typ alltid bra. Sedan 2002 när jag testade dem för första gången har jag varit fast och jag byter väldigt sällan. Oftast för att testa, som sig bör i mitt jobb, men går oftast tillbaka. Nu ska jag berätta om deras senaste tillskott. bareMinerals barePRO Performance Wear Powder Foundation.


Detta är som det låter en foundation i puderform. När jag var på nyhetsmöte och lärde mig om denna berättade de att den är utvecklad för såkallade ”millenials” som, enligt dem, är:

 • Kräsna
 • Vill se snygga ut snabbt
 • Ungefär 18-34 år
 • Alltid är redo för nästa selfie.

Jag säger såhär: Oavsett ålder, vem vill inte se snygg ut snabbt, speciellt på bild? =)

Så de främsta egenskaperna hos denna foundation är att:

 • Den är long lasting
 • Den ska snabbt snabbt ge ett täckande resultat
 • Den ger ett matt resultat
 • Den är vårdande och består till 90% av naturliga vitaminer och mineraler. Den är tydligen kliniskt testad och att förbättrar hudens klarhet, reducerar synligheten av porer och kontrollerar glans.

Men den innehåller ju TALK?

Jag vet att du som läser detta förmodligen är superpåläst och lusläser ingrediensförteckningen. Och ja, där hittar man talk. Något som bareMinerals sedan start varit så stolta över att deras foundations inte innehåller. Men det var samma sak med flytande foundations, men vips, en dag stod de där med bareMinerals bareSkin. Utvecklingen går framåt och det talk som är i denna foundation är hudvändligt.

Såhär skriver bareMinerals själva om detta:

”Talc is a naturally occurring mineral composed of magnesium, silicon, oxygen and hydrogen, known as a magnesium silicate. It is an ingredient used in many cosmetic products. There are strict safety measures, set forth by the FDA and United States Pharmacopeia (USP) with regards to talc and we can assure you that our products comply fully with these standards. BarePRO uses a cosmetic-grade mineral talc that is deemed safe for use, we adhere to strict safety measures and purity specifications. The use of talc is to enhance the product performance, wear and feel and the majority of cosmetic companies utilize this ingredient in their products for that same reason. 

To learn more about cosmetic-grade mineral talc visit www.cosmeticsinfo.org/ingredient/talc-0.”

Read more at http://www.bareminerals.com/barepro-performance-wear-powder-foundation/USmasterbarepro.html#pMvwMWxLEwJMQww0.99

Varför innehåller den inte UV-skydd som alla andra bareMinerals foundations?

Ja, det undrade jag med. Det är rätt och slätt för att tillsätter du UV-skydd i en produkt så är det svårare att få formulan exakt som man vill ha den. Så här fick UV-skyddet ge vika för resultatet.

Vad annat är bra med den då?

Jo, en intressant grej som de berättade på kursen är att mineralerna inte anpassar sig något till hudtonen. Det vill säga- den nyans man ser på kakan är den man får vilket kan vara trevligt då det finns så många nyanser att välja på. Får man den utprovad i butik eller på salong vill man ju att det ska vara den nyansen som blir sen.

Applicering

Ja, det är ju bareMinerals vi pratar om och därför såklart en borste till. Ihopfällbardessutom. Den heter bareMinerals Core Coverage Brush och där är syntethår tätt packade på kanterna. Den lilla vita pricken i mitten består av extra tätt packade strån för snabb och hög täckning. Syntetfibrer i borsten gör att man snabbare får på mineralerna, ja, det ger en snabbare täckning och ger något mindre irritation på huden än äkta hår.

Appliceringstekniken heter SWIRL & SWEEP vilket på ren svenska betyder, svep borsten på kakan och svep den över ansiktet.

I förpackningen får man även en liten puderpuff med två olika sidor. Den i sammet ger en mediumtäckning, och den sidan med svamp ger full täckning. Kan vara bra att veta.

bareMinerals barepro foundation at skönhetssnack.se

Nyanser

I USA finns den i 30 ”true to you” nyanser, i Sverige finns den i 20 nyanser. De heter inte samma som originalfoundation men om man utgår från de mest säljande nyanserna i Sverige så kan man översätta ungefär såhär om:

 • Är du Fairly Light i bareMinerals Original Foundation: Börja kika på nyanserna 2-4.
 • Är du Light i bareMinerals Original Foundation: Börja kika på nyanserna 07-09. 
 • Är du Medium Berige i bareMinerals Original Foundation: Börja kika på nyanserna 11-12.

HÄR hittar du en toppenbra nyanskarta, check it out!

Kram hej!

Alla bilder är från bareMinerals.com. 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

 1. Åh jag använde BM original i säkert 10 år. Hade alltid lite finnar, plitat etc. Men trodde det berodde på massa annat. Kopplade inte detta till BM så alla rekommenderade det. Men så provade jag Sensais puder och så blev min hud SÅ fin. MEN vad jag saknar det fina glowet och lystern BM gav mig. Men det är inte värt problemen jag får. Har du något fint tips hur jag kan glowa till mitt ansikte över Sensai? Primer? Ytterligare puder?
  Tack för fin blogg!
  Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.