Makeup

Nytt från RMS Beauty

Nytt från RMS Beauty

Häromdagen pratade jag om raw food, och idag tänkte jag rikta in mig på RAW- makeup. Yes, du hörde rätt! Märket RMS Beauty är ekologisk makeup som är baserade på RAW-principen. Det innebär att ingredienserna inte hettats upp till höga temperaturer vid tillverkningen, och på så sätt hålls ingrediensernas närande och vårdande egenskaper intakta.

rms beauty packaging|skonhetssnack.seNu har det släppts några nyheter från RMS Beauty, och jag gillar dem starkt! Det är en så kallad RMS Beauty Lip Shine som heter Honest och en Eye Polish som heter Myth.

rms beauty | skonhetssnack.seHonest som är för läpparna läste jag någonstans gjordes av Rose-Marie Swift (grundare av RMS-Beauty) med ursnygga modellen Gisele Bündchen i tankarna. Det skulle alltså vara den perfekta ”nude” nyansen till henne, då Rose-Marie ofta gör hennes makeup. Inte illa! Och jag håller med, det blir en väldigt fin, naturlig nyans på läpparna.

rms beauty lip shine honest|skonhetssnack.se
Fördelar med RMS Beauty Lip Shine

  • Innehåller moringaolja som är rik på naturliga fettsyror, vitamin A och C samt antioxidanter som ger näring och skyddar läpparna.
  • Den ger en subtil glans, som inte är kladdig. Så gillar du att ha läppar som ser ut som en nylackad bil är inte detta produkten för dig =)
  • Den innehåller väldigt trevliga huvudingredienser:
    – Ekologisk Castor Seed Oil ( Ricinus Communis ): Ricinolja var en av världens första medicinska oljor eftersom det naturligt innehåller en unik och fördelaktig blandning av triglycerider eller fettsyror. Ungefär 90 % av Castorfröolja innehåller hydroxifettsyra ricinoleat (ricinoljesyra) . Ricinolsyra hämmar tillväxten av många virus och bakterier. Ricinolja har också anmärkningsvärda anti-inflammatoriska effekter, och fungerar som en mjukgörare och fuktbarriär till huden. Det är också en bra ingrediens för produkter som är avsedda att skydda huden i tuffa, torra miljöer.- Kokosolja (Cocos Nucifera): Ekologisk RAW-kokosolja är extraherad från färska kokosnötter utan anvädning av värme eller kemiska lösningsmedel. På så sätt behåller kokosoljan sin höga halt E-vitamin, antioxidanter och enzymer. Kokosolja är också rik på laurinsyra (ca 65%). Det är känt för sina naturliga antibakteriella egenskaper, vilket gör kokosoljan till en perfekt ingrediens för att hålla huden ren och klar.

rms beauty eye polish myth with lid|skonhetssnack.seSedan har vi Myth, den nya ögonskuggan. Very nice indeed. Jag skulle säga att den är en perfekt greige (alltså en blandning av grå och beige). Perfekt vardagsskugga att ha över hela locket, den går snabbt att applicera med ett finger och är det klart. Plättlätt.

rms beauty eye polish myth|skonhetssnack.se

Fördelar med RMS Beauty Eye Polish

  • Som sagt, de går enkelt och snabbt att applicera
  • Den fungerar också som en ögonkräm som ger näring och återfuktar ögonområdet. Eye polish fungerar därför även utmärkt på torra eller åldrande ögon, likaså känsliga ögon.
  • Även denna produkt har trevliga huvudingredienser, exempelvis ekologisk Jojobaolja (Simmondsia Chinensis). Jojobaolja är utvunnen ur jojobafröet och är egentlligen ingen olja utan en vaxester. Eftersom jojobaoljan är nästan identisk med människohudenns egen olja absorberas den lätt och förser huden med fukt hela dagen. Den är laddad med vitamin E och B, antioxidanter och zink och har dessutom en lugnande och synbart mjukgörande effekt.

rms beauty news|skonhetssnack.se

Superfina nyanser, så bra gjort Rose-Marie säger jag!

Kram hej

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.