Eyeliner/kajalMakeup

Kajal med superkrafter från PÜR

Kajal med superkrafter från PÜR

Idag tänkte jag berätta om en kajal jag fått testa under en tid. Den blötaste tiden på året har jag hårdtestat, i ur och skur. Den senaste kajalpennan från PÜR är den mest hållfasta jag testat (men också den mest svårsuddade). Swatches bjussar jag på också!

Kajal är en makeuppenna som man använder runt ögonen för att definiera och markera. Jag älskar en lite bredare linje i kombination med en lite  mer diskret skugga! Kajal använder jag när jag vill vara lite mer öhm…naturlig…(vad nu det är), till skillnad från när jag använder kajal – då vill jag se ut som en fierce 50-tals vamp.

Kajal från PÜR – On Point Eye Liner

En av de egenskaperna som jag märkte av först med PÜR On Point Eye Liner är att den inte går att sudda. För den är vattenfast med (enligt PÜR) ”10 timmars hållbarhet”. Och det går ju inte riktigt hand i hand med att den ska vara enkel att sudda.

Summa sumarum

Vill man sudda = välj en annan kajal.
Vill man ha en variant som sitter aslänge = välj PÜR On Point Eye Liner alla dar i veckan! Jag vill dock tillägga att denna kajal ändå ger ett soft intryck, så man behöver inte sudda den enligt mig. Man ska bara vara säker på var man sätter den =)

Jag tycker att konsistensen på den när den är på huden är lite som ögonskuggsprimer. Lite som suddgummi.

Vässning

En himla smart grej är också att man kan vässa den, och det gör jag ofta för jag vill ha den riktigt spetsig. Det man gör då är att man bara vrider den ett (eller flera) extra varv när man sätter på korken, så blir den spetsig igen.

on point kajal PÜR, skönhetssnack.se IMG_0051

on point kajal PÜR, skönhetssnack.se IMG_0052

Spetsig!

Nyanserna

on point kajal PÜR, skönhetssnack.se IMG_0054

Kajalen finns i fem olika nyanser som ni ser på bilden.

Nerifrån och upp

 • Down to Earth – Chockladbrun
 • Hotline – Metallicgrön
 • Heartless – Svart
 • Rain – Plommon
 • Not Sorry – Dovt grå


on point kajal PÜR, skönhetssnack.se IMG_0068
Här har jag på mig min favorit, kajal i nyansen Not sorry.
on point kajal PÜR, skönhetssnack.se IMG_0066

Känner du dig osäker på det här med kajal eller eyeliner? Eller är skakig på hand? Då tycker jag att du ska läsa mina två inlägg om två superenkla tekniker.

Kram heeej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

7 kommentarer

 1. Hej, en fråga om purs kajal. Är den hård i konsistensen som de tidigare de hade. Gjorde nästan ont att lägga på eller var torra i konsistensen – alla utom den svarta. Fick lägga den turkosblå på elementet för att smälta lite. Dessa tidigare var sudd i ena änden och penna i andra – älskar annars purs skuggor och basar idag med satin och har velvet i globen. Ursnyggt men vill ha en eyeliner som sitter. Sedan tycker jag att satin kan bli lite väl glittrig under brynen – jag är 65 år. Tips.

  1. Hejsan Barbro! Tack för din fråga!
   Jag förstår exakt vad du menar med torra kajaler, men dessa upplever jag inte alls så. De glider på lätt, men när de väl är på sitter de verkligen så här kan du inte sudda. Ja, de PÜR Eye Polish är ju väldigt blanka, och satin tycker jag att blir fin att lägga previs under brynet som en liten extra twist, men som bas hade jag kanske valt en något mer neutral skugga om du inte tycker om att vara så glittrig =) Då är mina bästa tips bareMinerals Eyeshadow Soul, Sisley Eyeshadow Vanilla eller Jane Iredale Eyeshadow Oyster. . Lycka till!

   Kram Andrea

 2. Tack Andrea, Jag använder bara cremeskuggor eftersom jag tycker att puderskuggor glider ner mellan fransar och irriterar ögonen. Har Jane Iredales Oyster och Supernova – jättefina skuggor men jag måste blöta dem först.
  använder ibland Jane iredales ögonskuggeprimer men den tycker jag lägger sig i veck – men under ögonbrynet passar den perfekt till vardags. Använder idag Jane Iredales lilla eyeliner på burk men den glider iväg. Nu står jag i valet och kvalet mellan Pur och Sisleys eyeliner – vilken är lättast att lägga på och vilken sitter längst.
  Tack på förhand.

  1. Hej Barbro!
   Okej, då förstår jag. När du ställer frågan, ”mellan pürs och sisleys eyliner”, står du då mellan PÜR On Point Liquid Eye Liner VIP och Sisley So Intense Eyeliner? I så fall gillar jag personligen bäst Sisleys variant, då den har en tuschpenna, den andra är mer som en pensel och jag själv är dålig på att måla med den typen av pensel.

   Står du mellan Pür on point kajal och Sisley Phyto-Kohl Perfect Eyeliner så tycker jag Pürs är bättre när det gäller hållbarhet- sisleys är fin och mjuk, men om man har problem med makeup på glid är Pürs bättre =) Lycka till!

 3. har du hunnit testa sisleys photo kohl star waterproof eller var det den du refererade till ovan. har testat youngbloods eyeliner tidigare. satt jättebra men precis som du har jag problem med penslar.

  1. Hejsan igen Barbro!
   Nej, den har jag inte hunnit testa ännu, men den ska ju vara waterproof och sitta bra. Den har ju skimmer i sig, så det är om man gillar det. Var mest osäker om du menade eyeliner eller kajal då vi började prata om PÜRs kajal =)

 4. Tack snälla Andrea och förlåt – Jag vet knappt skillnaden på kajal o eyeliner. Vill bara ha ett snyggt streck intill fransarna och det skall inte kladda ihop med skuggan- gör att ögat ser större och mer intensivt ut. Purs skugga gör att linjen sitter väldigt bra -btw. Bästa cremeskuggan jag testat so far – även macs cremeskugga höll linjen på plats – men det märket är inte lika rent. Fattat det som eyeliner läggs på med pensel och formas på olika sätt medan kajal läggs på på samma sätt fast är i form av penna eller stift. Numera finns ju även tusch eller filterpennor och jag vet inte vilken kategori de tillhör. Lite tjockare sådana tror jag är lätta att applicera också.
  Vanliga stiftpennor kan vara torra i konsistensen. Jag tror Sisleys kajal och Purs kajal jobbar på samma sätt – men vässning osv. Fiffigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.