Fakta om makeupmärkenFoundation/BasGuider, tips & kunskap

Oldie but goldie – bareMinerals Original Foundation

Oldie but goldie – bareMinerals Original Foundation

Det kommer ju nya foundations typ en gång i sekunden men ibland måste man faktiskt hejda sig lite och uppskatta de foundations som varit trogna följeslagare i alla år. Jag började använda bareMinerals Original Foundation år 2002, och den är ta mig sjutton fortfarande en av de säkraste korten i min necessär. Varför? Keep on reading.

Det bästa med bareMinerals Original Foundation

 • Den finns i mängder av nyanser (och om man inte fått till den helt 100 så anpassar den sig till hudtonen)
 • Man kan få till olika täckning beroende på vilken borste man använder. Använder man en concealerbortste kan man även ha den som concealer.
 • Den innehåller få, väl valda ingredienser så väldigt många tål den.
 • Den innehåller fem mineraler, som både är läkande (zink) och skyddar mot uv-strålning (titaniumdioxid och zinkoxid)
 • Den är i pulverform, men smälter till en silkig creme på huden.
 • Den är påbyggbar! Om du kommer hem från jobbet och vill piffa till dig inför en kväll ute så är det bara att köra på ett lager till så blir det flawless!
Bästa borsten till pulverfoundation

Vilken borste ska man ha då?

Oh, det finns så många härliga, och man väljer borste beroende på vilket resultat man vill ha. Men om man vill ha en grym allroundborste till alla typer av lös mineralmakeup så är bareMinerals Beautiful Finish Brush superb! Då den har en kupol i mitten och längre kanter så samlar den ihop allt som annars kan lägga sig i locket.

Men kladdar inte lös foundation?

Nej! Inte om du öppnar ett litet hål, knackar ut lite i locket, masserar in mineralerna i borsten och sedan knackar av eventuellt överflöd i locket innan du masserar in i ansiktet. Så enkelt och himla bra!

bareminerals original foundation skonhetssnack.se IMG_1494
Ett hål räcker gott! Och kom ihåg att stänga efter användning.

Användning

Här är det swirl, tap and buff som gäller- bareMinerals appliceringsteknik för deras pulverfoundations. Hur det funkar kan du se på filmen nedan =)

Slutligen…

Låter detta något för dig men du har problem med att du blir blank, och vill ha ett matt resultat? Då är bareMinerals Matte Foundation något för dig. Samma som ovan men med ett matt slutresultat.

bareminerals original foundation skonhetssnack.se IMG_1494
En superduo som antagligen alltid kommer få plats i min necessär <3

Nu tar jag helg, kram heeej!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Hejsan Ullis!
   Ja, det kan va svårt! Det är ju allra bäst att få testa ut en nyans på huden, och då är du hjärtligt välkommen till oss på Webshopen eller Salongen om du har vägarna förbi. Annars kan vi hjälpa dig i webshopen, om du har använt någon annan foundation som vi säljer så kan vi hitta en nyans som matchar. Jag har lagt dit en nyanskarta på produkten på hudoteket.se, där du kan se olika nyanser på ansikten som kan vara en fingervisning. Se produkten och nyanskartan här>. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.