Guider, tips & kunskap

Klimatcreme – vinterjackan för huden!

Klimatcreme – vinterjackan för huden!

Brrrr! De senaste dagarna har det verkligen varit kallt. Jag försökte få ut mamma på promenad i -16 grader, men hennes undanflykt var att ”det inte är bra för huden”. Pyttsan, sade jag, det är bara att ta på ytterkläder på huden också så går det fint. Det är ju helt naturligt om man tänker efter. Man tar på kroppen underställ, termobyxor, tröja och dunjacka medan vi ofta lämnar huden bar med samma tunna ”sommargarderob” (det vill säga en fluid eller lätt creme) som vanligt. Eller ännu värre, ingen creme alls. Mitt råd är att också ge huden varmare kläder på vintern, gärna en så kallad ”klimatcreme” som är en riktigt fet och fuktbomb för huden med mycket näring. Här kommer mina bästa tips på klimatcremer!

När det häromdagen var så himla soligt och fint lade jag först en olja i ansiktet, i detta fall Elemis Superfood Facial Oil och ovanpå detta lade jag Dermaceutic K Ceutic SPF 50. Denna är inte en typisk klimatcreme, men då jag har oljan under så passar den fint. Funkar även om du inte är supertorr i huden. Det som jag gillar med K Ceutic är dels att den är så vårdande och repareande men också att den är lite grön i tonen så om man inte vill ha någon makeup på sig under vinterpromenaden dämpar cremen ändå den värsta rödheten. Dessutom är det ett högt solskydd i den här vilket jag gärna har  =)

klimatcremer januari 2017 |skonhetssnack.se IMG_3722

Dermaceutic K Ceutic SPF 50

Klimatcreme för läpparna

Läpparna är kanske det område som är som mest utsatt, då man slickar sig om munnen, äter, dricker, torkar sig och ja, tar bort allt fett som man har lagt på. Min favorit vintertid är Sisley Confort Extrême Lèvres Nutritive Lip Balm. Den är så himla cremig och bra, ger lite glans till läpparna och smakar nada. Följande gottigheter innehåller denna burk:

– Sheasmör: Ger näring, lugnar, reparerar och mjukgör läpparna.

– Kokumsmör: Ger näring, skyddar och reparerar.

– Hasselnötsolja: Motverkar torrhet, skyddar och återfuktar.

– Plommonkärnolja: Hjälper till att stärka barriären samt ger komfort.

– Solrosfröolja: Ger näring, mjukgör och förnyar läpparna.

Superdryg också!

klimatcremer januari 2017 |skonhetssnack.se IMG_3728

Sisley Confort Extrême Lèvres Nutritive Lip Balm.

klimatcremer januari 2017 |skonhetssnack.se IMG_3736Mycket mycket bra. Jag har haft min även på ögonlocken nu i vinter då de av någon anledning blivit snustorra. Funkar fint!

Tips på andra mycket bra klimatcremer

Och för läpparna

Ta hand om dig och huden i kylan!

Kram kram

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.