Hudoteket tipsarMakeup

Fridas festmakeup!

Hudotekets hudterapeut och makeupartist Frida Johansson berättar hur du steg för steg lägger en snygg festmakeup och tipsar om sina favoritprodukter!

1. Primer
För att din foundation ska hålla längre och sitta bättre rekommenderar Frida att du börjar med att applicera en primer. Primern verkar dessutom porsammandragande och minimerar fina linjer och andra ojämnheter i huden, den skapar helt enkelt ett bättre och snyggare underlag!

Frida har använt Pürminerals Primer Prep & Perfect.

 

2. Foundation
Följ upp med en foundation. Fridas favorit, 4-in-1 Porcelain från Pürminerals, är foundation, puder, concealer och spf 15, allt i en och samma produkt! Den täcker bra på ett naturligt sätt, låter huden andas och ger ett jämnt och fint resultat. Appliceras enklast med Pürminerals Chisel Brush i cirkulära rörelser.

 

3. Ögonbryn
När det kommer till att forma och definiera ögonbrynen rekommenderar Frida Pürminerals Brow Perfection som innehåller brynfärg och vax i samma produkt! Vaxet formar ögonbrynen genom att släta ut håren och det unika mineral-brynpudret innehåller ett finfördelat skimmer som efterliknar de naturliga höjdpunkterna i brynhåret och ger ett naturligt fylligt bryn utan att se ”ritat” ut.

 

4. Ögonskuggor
En snygg ögonmakeup kräver lite tid och för att få till en riktigt snyggt sotad känsla har Frida applicerat skuggorna, suddat dem ordentligt, applicerat igen, suddat osv ett flertal gånger. Frida använde en svart kajal från Clarins och även den suddades för att den inte ska bli för markant utan smälta in naturligt i resten av makeupen. Nyanserna Frida har valt går åt det varma hållet, Tromborg Passion och Clarins Gold Leaf.

 

 

5. Rouge
För att skapa en snygg kontrast till de varma nyanserna på ögonbryn och ögonskuggor valde Frida en kall nyans på rouget. Hennes favorit är Polynesian Pink från Pürminerals med naturliga pigment och mikroniserade mineraler. Rouget smälter lätt in i huden och ger en lystergivande, härligt rosig färg!

6. Mascara
Den sista men mycket viktiga touchen för att framhäva ögat optimalt är självklart mascaran! För ett extra lyft användes en ögonfransbörjare och därefter applicerade Frida mascaran vid fransraden och zickzackade sedan utåt. Ett bra tips är bareMinerals Flawless Definition Mascara som ger härligt fylliga fransar utan att klibba.

7. Läppglans
För att få till den sista finishen använde Frida lipgloss från bareMinerals. Det går ton i ton med det kalla rouget från Pürminerals och skapar en fräsch helhet och en bättre kontrast till ögonens varma färger.

 

Lycka till, här kommer det fina resultatet!

 

 

 

//Ida, Marknadsansvarig

Dela detta inlägg

Ida jobbade innan på Hudoteket och gästbloggade titt som tätt. Hon har ett brinnande skönhetsintresse och skriver gärna om effektiva behandlingar!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.