Fakta om hudvårdsmärken

Rent och rätt med REN

Rent och rätt med REN

Märket REN kan man vid första anblick tro är svensk hudvård, men så är inte fallet. Det kommer från Storbritannien och RENs främsta mission är att skapa så rena produkter som möjligt, som också gör en skillnad på huden. Detta samtidigt som de visar stor respekt för miljön.

Men vi tar och börjar från början. REN grundades år 2000 av brittiska Robert Calcraft och Antony Buck. De jobbade faktiskt inom marknadsföring och branding, men när Antonius gravida fru började reagera allergisk mot nästan alla hudvårdsprodukter på marknaden väcktes deras intresse för hudvård. Intresset växte och växte, och ju mer de lärt sig om de marknaden och hudprodukterna, desto mer intresserade blev de. De tycke (tillsammans med den gravida frun) att de produkter som verkligen gjorde skillnad lätt gav reaktioner nu när hon var med barn. Och de mildare och mer naturliga produkterna gjorde ingen skillnad.  Så de skapade REN som enligt dem själva är ”high-tech och effektiv hudvård utvecklad av effektivitetstestede bioaktiva ingredienser, som förutom att vara ett nöje att använda, är fria från syntetiska råvaror och ingredienser som kan orsaka irritation av huden.”

Antony Buck REN FounderAntony Buck

REN co-founder Rob Calcraft.Rob Calcraft

RENs produkter har jag jobbat ett bra tag med och använt själv och tycker de är grymma. De är ju själva väldigt inriktade på vad de inte innehåller (den som vill veta mer om det kan läsa om det här), men jag fokuserar gärna på det de faktiskt innehåller. En massa godis! REN blev ganska snabbt en succé, och finns nu i över 50 länder. Så här ser de ut på det fina varuhuset Liberty i London, och bilden har vi lånat från renskincare på instagram.

Ren skincare på Liberty

Den senaste tiden har det hänt en del inom märket, produkter har utgått, vissa har bara bytt namn eller utseende. Allt har blivit mycket tydligare och mer uppdelat i serier, vilket är bra om du frågar mig.

ren_rosacentifoliaDetta är deras rengöringsserie som heter Rosa Centifolia. Där finns rengöringar i olika konsistenser som passar alla hudtyper. Från vänster har du Mousse, rengöringsvatten, mjölk och en superhärlig balm. I serien finns också en gelé för den som gillar det. Man behöver inga ansiktsvatten till RENs rengöringar, då de är ph-balanserade. Det finns även några fler rengöringar i de olika serierna, och detta är min absoluta favorit…

REN_evercalm_cleanser_standningREN Evercalm Gentle Cleansing Milk. Evercalm heter serien för känsliga, och denna rengöring är extremt krämig, len och gossig. Min pojkvän sa häromdagen att den luktade ”Litchi” och jag ba” Litchi?!” (vem vet vad Litchi luktar?!) varpå han svarar ”Ja, de som ser ut som ollon”. Joråsåatte…Litchi innehåller den iallafall inte, utan omega 3 och 7 från svarta vinbär samt havtorn.

ren_vitamineral_threeRosa Centifolia som jag pratade om innan är alltså deras serie med basic-rengöringar som ligger väldigt bra till i pris.  Här kommer deras basic-serie i cremer, Vita Mineral som enbart fokuserar på att våra och ge fukt. Där hittar du fuktcreme, SOS-creme för torrisar, ögoncreme, läppbalsam och en fantastisk olja.

REN vitamineral oljaVita Mineral Omega 3 Optimum Skin Serum Oil. Den är också en ny favorit för mig, då jag valt bort den lite grann i rädsla för att bli ”flötig”. Men det blir man inte, den säger slurp och man får bara en fin lyster och massor med fukt. Den doftar lite aprikos tycker jag, men det är helt fel, det är bland annat nyponrosfröolja och vetegroddsolja som finns i denna produkt. Passar alla!

ren_maskerJag måste också slå ett slag för två av deras masker, några av de mest populära och omskrivna produkterna. REN Clarimatte Invisible Pores Detox Mask som mattar ned, rengör och minskar stora porer med hjälp av fransk kaolinlera. Och så min favvo  REN Glycolactic Radiance Renewal Mask. Det är en peelingmask med glykolsyra från ananasextrakt och mjölksyra från passionfruktextrakt. Den ska ”förfina och ljusa upp huden. Den ska även minska storleken på porer och reducera svullnad i huden”, men det som jag gillar mest med denna är lystern! Och med tanke på vad den innehåller doftar den ju gudomligt. Det är de orange produkterna hos REN du ska leta efter om du är ute efter lyster.

Då REN har två ”basserier” kan man använda produkter därifrån och sedan plocka in produkter från de andra serierna efter behov. Eller så blandar man hur man vill, vilket jag tycker är väldigt trevligt.

Kroppsserien från REN

Sist men inte minst måste jag ju bara visa upp deras kroppsserie Moroccan Rose. HUR FIN ÄR INTE DEN DÅ? Rosdoft så det stänker om det, och det kanske är det tillsammans med den ursnygga designen som bidrar till alla priser som den har vunnit.

Och namnet? Ja, namnet är faktiskt svenskt. De har en svensk kompis som är antikhandlare, och de frågade honom ”Vilket svenskt namn skulle passa?” och han svarar ”REN ”. ”Okej, vi kör på det”. Varför de ville ha ett svenskt namn på märket förtäljer inte historien =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

2 kommentarer

  1. Vad kul att få läsa om bakgrunden till REN. Jag har bara provat Glycolactic Radiance Renewal Mask än så länge, men det låter som ett spännande märke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.