FilmerMakeup

Tutorials & Tips med Hannah Hatcher

Tutorials & Tips med Hannah Hatcher

För några veckor sedan var jag på en fantastisk utbildningsdag med Hannah Hatcher, Internationell utbildare för Jane Iredale. Hon hade kommit ända från New York och var helt makalöst rolig att se på och otroligt duktigt. Hennes tips? De kommer här, och så bjuder jag på två videos där hon visar highlighting & contouring (for dummies)!

hannah hatcher jane iredale by the makeup|skonhetssnack.seHannah var typ den coolaste makeupartist jag träffat. Väldigt intensiv och rolig, utan att för den sakens skull vara oproffsig. Först gick hon igenom Jane Iredale som märke, vad de innehåller och vad de inte innehåller.

En rolig ingrediens som jag tror hon nämner i nedanstående filmklipp är Boron Nitride. Det är tydligen en mycket speciell och dyr mineral som man tillsätter för att få en retuscherad  look, och för att citera henne själv så funkar det såhär:

When I see myself and my girlfriends in a picture, it’s like I’m Beyoncé and they are Destiny’s Child. THAT is what Boron Nitride does to your skin, it makes the skin look perfect! It’s the Rolls Roys of minerals.

hanna hatcher jane iredale with model|skonhetssnack.se

Hannah Hatcher om contouring & highlighting

Hon förklarade att Jane Iredale aldrig kommer ta fram ett ”contour kit” eller liknande, då alla makeupartister som jobbar för Jane Iredale tycker att man kan skapa det bästa kitet själv av produkter som redan finns i sortimentet. Och då är det enklare att få det som är optimalt för en själv gällande nyans och vad man vill åstadkomma.

För dig som är ny med begreppen highlighting och contouring så kan jag förklara dem.

Highlighting är handlar om att addera ljus och/eller lyster till ansiktet för att lyfta vissa partier i ansiktet. Man gör ofta detta på kindbenen, haka, panna och amorbåge.

Man kan göra highligting tillsammans med contouring. Contouring handlar om motsatsen, att tillsätta en mörkare nyans eller skuggor i ansiktet för att på så sätt visuellt ändra ansiktsformen.

Dessa två tekniker används ofta för att göra näsan smalare, framhäva kindbenen, göra ansiktet smalare, kanske bredda ansiktet på något ställe för att ge mer balans, trolla bort dubbelhakor och så vidare. Man ska helt enkelt lura ögat!

Det man ska tänka på är att lite räcker långt och att man kan se någon som ser supersnygg ut på bild, men som inte ser riktigt klok i verkligheten. Så ska du testa dessa tekniker, ta lite i taget och jobba dig framåt. Highlighting är ofta lättare att lyckas med än contouring, men med nedanstående filmer tror jag precis alla som vill kan få till det =). Enjoy!

 Highlighting Tutorial

Här har jag filmat när hon gör highlighting med en concealer, Active Light Under Eye Concealer nr 2 använder hon sig av i detta filmklipp om highligting.

Contouring Tutorial

I denna film använder hon sig av en bronser för att göra contouring och använder Jane Iredale So Bronze nr 2 tillsammans med en Jane Iredale White Fan Blush Brush.

Bronzern So Bronze nr 2 har en aprikosfärgad halvmåne som dämpar rödhet, så därför tycker hon den är extra bra.

Ta en kik på filmen för att med några enkla verktyg skulptera ditt ansikte!

Summa summarum av de här två filmerna att contouring och highlighting kan göras enkelt och med sådant som du faktiskt kanske redan har hemma.

Jag vill avsluta detta inlägg med ytterligare ett citat från Hannah:

When in doubt, blend it out!

Det skriver jag också under på =)

Lycka till!

selfie Andrea Olofsson Hannah Hatcher Jane Iredale | skonhetssnack.seJag själv och Hannah Hatcher

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.