Events

Föreläsning med kvinnan bakom Jane Iredale – The Skin Care Makeup

Förra veckan hade jag och min kollega Rebeca, Hudterapeut och Ansvarig spaavdelning, förmånen att få lyssna på Jane Iredale, kvinnan bakom det uppskattade makeupmärket Jane Iredale – The Skin Care Makeup®. Jane Iredale befinner sig just nu på en föreläsningsturné runt om i världen och var på sitt första Sverigebesök någonsin. Från och med juni kommer Jane Iredale’s fantastiska makeup finnas i Hudotekets sortiment så av den anledningen var det extra roligt att lyssna på Jane!  

Jane var den första som såg potentialen i mineralmakeup och dess hudvårdande egenskaper. Tillsammans med  plastikkirurger och dermatologer utvecklade hon 1994 makeupserien Jane Iredale – The Skin Care Makeup®.

Under föreläsningen talade Jane en hel del om vad som gör deras produkter unika och hon framhöll att deras filosofi är att den vackraste makeupen är en sund hud och därför bör deras mineralmakeup ses som ett komplement till den dagliga hudvården. För att förstärka effekten av mineralernas hudvårdande egenskaper är produkterna berikade med extrakt av granatäpple, grönt te och alger. Vitaminer och antioxidanter skyddar mot fria radikaler och yttre miljöpåverkan och produkterna är även fria från artificiella färg-och parfymämnen, kemiska konserveringsmedel, tilltäppande mineraloljor och utfyllande talk.

Jane Iredal presenterade en nyhet i deras sortiment, BB Cream, och menade att det är något som kommer att finnas på mångas läppar inom kort! BB Cream står för ”Beauty Balm Cream” och är kortfattat foundation, fuktcreme och solskydd – allt i en och samma tub! Den jämnar dessutom ut hudtonen, minskar porer och fina linjer, det närmaste en mirakelcreme man kan komma! Jane Iredale’s BB Cream heter Dream Tint och finns som sagt på Hudoteket i juni! Jag och Rebeca fick med oss en trevlig goodiebag från föreläsningen som innehöll ett prov på just BB Cream och vi kan båda intyga att den är fantastisk!

//Ida, Marknadsansvarig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

1 kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.