Fakta om hudvårdsmärkenIngredienser

Nytt på märkeshimlen: Elizabeth Arden PRO

Nytt på märkeshimlen: Elizabeth Arden PRO

Jag och mina kollegor går på väldigt många kurser. Därför är vi svåra att imponera på. Mycket har ju gjorts förut. Men efter att alla Hudobrudar varit på utbildning var de lika sålda som jag efter mitt möte med Joe Lewis himself.
Andrea Olofsson & Joe LewisJa, i våras var jag som du kanske minns på en pressvisning med Elizabeth Arden PRO och Joe Lewis. Då berättade han med stor inlevelse om detta märke, där han står för den största delen av forskningen. Han berättade om alla nya patent och ingredienser som enbart finns i Elizabeth Arden PRO och jag blev så himla imponerad. Det är inte ofta man får träffa någon som är så nära märket, som kan berätta så detaljrikt om hur det exakt fungerar. Ibland får man träffa en utbildare, och ibland även grundaren till märket- men det är inte så himla ofta som grundarna själva gör själva forskningen.

Joe LewisLite mer info om Herr Lewis

Joe Lewis är en kemist och entreprenör och har över 30 års erfarenhet. Han har utvecklat märken så som md formulations, Priori, Priori Coffeeberry där alla av dem har innehållit unika patent och ingredienser.  Han är en av personerna bakom AHA-syran, som minst sagt är en fjäder i hatten. Tänk själv hur många produkter som innhåller det. Galet bra av honom tycker jag! Detta är bara en bråkdel av vad han gör, men en sak är säker- han kan sina grejer.

Varför ett samarbete med Elizabeth Arden?

Ja, varför inte? Elizabeth Arden är i USA ett av de största hudvårdsmärkena, och ligger även i topp här i Europa. Många kanske associerar märket Elizabeth Arden till parfymerier eller taxfree, inget som hör hemma på salong. Men faktum är att hon började med en salongsverksamhet redan 1910 då det var väldigt ovanligt att kvinnor förväntades höras eller synas över överhuvudtaget, än mindre driva företag. Men hon gjorde det! Samtidigt som hon kämpade för kvinnlig rösträtt och blev en förebild för kvinnliga entreprenörer. No one puts Arden in the corner, om man säger så. Hon satte däremot sitt Red Door Spa i New York på kartan, där det är kvar än idag bland många andra platser.

Elizabeth Arden

År 2014 är som sagt Elizabeth Arden ett av världens mest kända och väletablerade kosmetikvarumärken, så givetvis var det bra för ett mindre företag som US CosmeceuTechs LLC (Joe Lewis) att slå sig samman med det. Antingen kan man ta en lång väg, eller expressvägen genom den Röda Dörren. Jag är övertygad om att Joe valde rätt, men åter igen, detta är inte i närheten av de produkter som man kan köpa på parfymerier. Detta är något helt annat…

Elizabeth Arden PRO

Stormförtjusta…eller?

Det finns inget som säger att man blir blixtförälskad i ett märke bara för att det är nytt och hett. Det kan till och med vara revolutionerande, men ändå inte ge något pirr i magen. MEN jisses, vilka stående ovationer Elisabeth Arden PRO har fått av mina kollegor. De är fullständigt golvade! Och jag med.

Detta märke är kort och koncist. Inte en massa lullull, utan pang på rödbetan. Det är krut i grejerna vill jag lova, betydligt mer än i Priori Advanced AHA och md formulations. Doftar inget heller, för den som undrar.

Vad är så speciellt med produkterna?

Elizabeth Arden PRO PyramidJoe utgår fortfarande från sin kända pyramid. Det han vill säga med den är att har du inte basen, kan du lika gärna strunta i det andra också. UV-skydd samt skydd mot alla andra påfrestningar huden får stå ut med är en absolut nödvändighet för att huden ska hålla sig i form enligt Joe. Alltså är denna produkt den mesta ”need to have” i Elizabeth Arden PRO, Elizabeth Arden PRO Triple Action PROtector SPF 50.

Elizabeth Arden PRO Triple Action PROtector SPF 50Jag fick denna produkt på pressvisningen, och den är väldigt skön i konsistensen. Lätt och lite färgad, så man får en fin ton i ansiktet. Passar även mig som är blek, så den anpassar sig. Läs gärna mer om produkten här, men jag kan sammanfatta det hela med att om vill du ha ett optimalt skydd för din hud samt en grym anti-age creme- This is it!

Produkterna innehåller sex helt nya patent, och nedan är det som jag tycker är häftigast.

– AHA- Retinoid Conjugate: A-vitamin går snabbt ned i huden och kan därför vara irritativ. AHA-syran går långsammare ned i huden. Därför har de kombinerat dessa och skapat AHA- Retinoid Conjugate, som alltså är en blandning och blir en molekyl istället för två. Därav kan man få en fin effekt på huden utan att den blir irriterad.

Se bilden nedan.

Huden med Elizabeth Arden PRO
Då AHA-syra stimulerar hyaluronsyran vi har naturligt i kroppen så får man en ”plumpande effekt” av dessa produkter. Se sista bilden till höger jämfört med den till vänster.

Detta är bara EN av alla coola ingredienser de har med i produkterna, och om dem får jag återkomma. Det finns liksom så mycket att säga så en får sprida ut det lite.

Men vill också upplysa om vilka produkter som är kvar från Priori, fast i en ny kostym:

Och makeupen är samma som Coffeeberry, fast numren har ändrats. Concealern har blivit nr 1, nr 1 har blivit nr 2 och så vidare. Till dig som har använt md formulations Facial Cleanser Sensitive Skin är Elizabeth Arden PRO Gentle Facial Cleanser väldigt lik, men dock inte helt samma.

Min samlade åsikt so far är: Ett märke för dig som vill ha fart i cremeburkarna och i ansiktet, utan att irritera. Syror, massa antioxidanter och lugnande ingredienser i en härlig kombo. Enkelt att förstå och ta till sig, och med vääääldigt effektiva penslingar på salong, med hög procent syra. Själv kommer jag troligtvis plocka ut en del godbitar och använda tillsammans med produkter med lite mer lullull. Det passar mig och min hud  =) Medan många tror jag kommer älska att ha hela kitet.

Avslutar med ett citat från Joe Lewis.

”There are certain non-negotiables when it comes to saving your skin”

WORD!

Kram Andrea

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

25 kommentarer

   1. Jag har lite oljigare ögonlock så många mascaror smular på mig. Upplever du att mascaran håller hela dagen utan att smula?

    Kram Sandra

    1. Hejsan!
     Jag tror inte mina ögonlock är speciellt oljiga, men jag känner direkt av om mascaror inte håller måttet, för de kan likt förbannat smula av. Eller lägga sig som en mörk skugga.
     Däremot om jag har haft den alldeles för länge så kan den smula, men som sagt, då har jag haft den bra länge =) (inget jag rekommenderar, men det har varit om jag testat någon annan mascara imellan, inte trivts och sedan gått tillbaka).

     Den är verkligen super, tror du kommer bli nöjd.

 1. Hur tror du att detta märke fungerar mot blank hud med tendens till pormaskar och småfinnar ibland? Har funderat på Excuviance men blev så nyfiken på detta märke nu. Är 40 år men har alltså fortfarande hy av den fetare sorten.

  1. Hejsan Lilly!
   Det tycker jag absolut! Det är salicylsyra i många av produkterna, som är toppen just på fet hud, och även orenheter. Återkom gärna om du vill ha produkttips, men jag skulle vilja veta lite mer om din känslighet i huden samt om du är fet i fela facet, eller om det är partiellt.

   Allt gott!
   Kram Andrea

   1. Tack för svar! Jag är inte alls känslig i huden, kan göra syrabehandlingar på salong utan att det känns eller blir reaktioner. Det känns som att jag är fet i hela ansiktet, men det finns nog några normala fläckar på kinderna. Dock ingen yttorrhet annat än i undantagsfall. Skulle gärna få lite produkttips 🙂

    1. Hejsan igen Lilly! Då tycker jag såhär.
     Morgon:
     Clarifying Foaming Cleanser, Perfection Facial Serum & Triple Action Protector SPF 50.

     Kväll:
     Clarifying Foaming Cleanser (igen), Perfection Facial Serum (igen) & Moisturizing Facial Cream.

     Någon gång i veckan:
     Skin Perfecting Peel Pads & Replenishing Masque. Detta är en fuktmask och det är superviktigt även när man är fet. Dock tycker jag du kan kombinera den med en lermask, och då är den här från Beauté Pacifique toppen att kombinera med.

     Vill också poängtera att detta är produkter med krut i, så det kan vara idé att vänja in produkterna. Så om du kan varva med något utan syra varannan dag i en vecka och sedan trappa upp. Maskerna och solskyddet har dock ingen syra i sig, så de kan du använda normalt från dag 1. Det kan också vara bra att du förbereder dig för en liten utrensning, att det du eventuellt har underliggande kommer upp till ytan. Men då du bara har problem med det ibland, så tror jag inte det blir så farligt. Detta hade varit samma oavsett vilket syramärke du valt i samma kaliber i princip, även Exuviance kan ge en utrensning.

     Hoppas detta låter bra, återkom gärna om du har frågor eller funderingar!
     Kram Andrea

 2. Hej,

  Använder du produkterna själv? Har i många år använt Elsa Hjeronymus och det har fungerat super. Men efter jag slutade med p piller har huden förändrats, t zonen ör fet och lite småfinnar i pannan och hakan. Annars lite blandhy, känslig. Visst att jag kan bli torr framförallt på vintern och lite livlös hy. Vad rekommenderar du i PRO serien till mig ? 🙂

  1. Hejsan Tima!
   Just nu använder jag deras UV-skydd, som jag är supernöjd med. Ja, det är ett aber det där med p-piller och hormoner. Som det låter på din beskrivning tycker jag att Elizabeth Arden PRO Gentle Facial Cleanser, Perfection Facial Serum samt Barrier Repair Complex över. Känner du när det är som kallast ute att du blir torr kan du lägga till Moisturizing Facial Cream att bara ha på natten alternativt både dag och natt en period. En gång i veckan tror jag även att Skin Perfection Peel Pads vore toppen tillsammans med en fuktmask. Vill även tipsa om Maybritt Krewalds Olja Kvinna kombinerat med Aroniajuice. De är toppen för kroppen och huden i allmänhet, men balanserar också det kvinnliga hormonsystemet.

   Lycka till!
   Kram Andrea

     1. Yes, deras egen tror jag blir toppen om du använder deras produkter i övrigt. Den kan du använda mer än en gång i veckan om du känner dig torr. Och du, tänkt på att vänja in produkterna, annars kan det bli lite mycket för huden. Gärna om du kan ha dem varannan dag de två första veckorna. Ha det fint! Kram Andrea

 3. Hej! En fråga, har köpt Elisabeth Ardens pro Skin perfecting pads. Men hur gör jag, ska det sköljas bort efter en stund eller ska jag smörja in mig som vanligt ”ovanpå” ???

  Vänliga Hälsningar Ylva

  1. Hejsan!

   Yes, du ska smörja som vanligt efteråt, ej skölja av. Dock är en gång i veckan bra att börja med, för att sedan öka upp till ett par gånger i veckan beroende på hur tålig man är.
   Men de är inga Daily Peel Pads, mer weekly =)

 4. Hej, jag har blivit väldigt nyfiken på att prova Elizabeth Arden PRO men är osäker på vilka produkter jag bör använda. Jag har tidigare haft stora problem med acne och har lite acneärr i ansiktet. Idag har jag lite oren hud med småplitor och pormaskar. På vänsterkäken har jag lite akne som går ner mot halsen. Jag blir väldigt lätt torr i ansiktet (så att pass att huden kan börja flagna) på vintern om det blir kallt ute. Har du några tips som du tror skulle passa min hud?

  1. Hejsan Camilla!
   Kul att du också fått upp ögonen för EA Pro, vi har sett så fina resultat med dem.
   Jag tror följande skulle passa till dig:

   Morgon:
   Elizabeth Arden Pro Gentle Cleanser

   Elizabeth Arden PRO Perfection Facial Serum

   Elizabeth Arden PRO Triple Action PROtector SPF 50

   Kväll:
   Samma rengöring och serum som på morgonen, men byt ut ditt UV-skydd mot Elizabeth Arden PRO Moisturizing Facial Cream

   Jag tycker du ska prova och se hur huden blir av detta, och sedan lägga till en mask beroende på hur huden ser ut. Börja gärna med att använda serumet varannan dag i två veckor för att vänja in huden. Skulle du bli torr, kör varannan dag med resten av produkterna med till en början.

   Sedan vill jag även slå ett slag för Maybritt Krewald Organic Pure Oil Woman i kombination med Aroniajuicen. Toppenbra för hela kroppen, men specifikt för huden.

   Lycka till!
   Kram Andrea

   1. Tusen tack för ditt svar! Jag är nu i valet och kvalet om jag ska prova EA pro eller Mene&Moy. Vad skulle du rekomendera? Om du rekomenderar Mene&Moy vilka produkter tror du då skulle passa min hud?

    Kram

 5. Hejsan! Jag har under en längre period använt make up stores wonder powder Gobi och tyckte mycket om den färgen! Är det något av Elizabeth ardens mineralpuder som har ungefär samma färg?
  Mvh

  1. Hejsan Malin!
   Tack för din fråga. Jag är tyvärr inte alls insatt i den nyansen, och det är väldigt svårt att se den nyansen online och sedan översätta den. Så det allra bästa är att du tar med din Make up store produkt till en salong som säljer EA PRO så de kan jämföra (vart välkommen till oss i Jönköping om du bor i närheten) alt om du vill skicka in ett litet prov på den till oss så kan vi matcha den med EA PRO.

   Hör gärna av dig om du vill ha ytterligare hjälp, ha en fin dag!
   Kram Andrea

 6. Hej!
  Letar efter ett puder som heter Priori (SPF25) men hittar det ingenstans. Var kan jag få tag på det ?
  Skulle uppskatta din hjälp…
  /U

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.