Fakta om hudvårdsmärkenHudoteket tipsar

Sans Soucis- utan bekymmer!

Sans Soucis- utan bekymmer!

Sans Soucis. Utan bekymmer översatt från franska. Alltså lite Hakuna Matata över det märket, och det gillar jag. Även Sans Soucis kommer från Baden-Baden och grundades så tidigt som 1939, och har mineralrikt Thermalvatten därifrån i sina produkter. Vill du läsa mer om var de tillverkas och hur det går till, läs inlägget om mitt besök i deras fabrik här.

Hur ska man sammanfatta detta märke då?


Jag skulle säga kvalitetshudvård och makeup till ett bra pris. Många börjar med Sans Soucis i tonåren, då de har så bra produkter för de första plitorna och en hel del fortsätter och har varit märket trogna sedan vi tog in det på 70-talet.
De har även bra produkter för känslig hy. Herbal Sensitive Day Balm är en storsäljare och även ögoncremen i samma serie Sensitive Eye Balm är toppen för de som är både väldigt känsliga och torra kring ögonpartiet, nästan på gränsen till eksem.

Men nu tänke jag lägga fokus på deras allra bäst säljande produkter som passar alla, och även två bubblare.

Först ut är Aqua Clear Skin Spot Off Anti-Blemish Stick, eller som vi säger här: Dutten. Det andra är liksom lite för krångligt att säga jämt.

Produkten har sedan länge kallats för Dutten just för att man ”duttar” på den så fort man känner att det är något på gång i huden. En kommande vulkan eller plita. Eller befintlig också för den delen.

Sans Soucis Dutten
Det är verkligen en SOS-produkt som även är perfekt med de med fin hy, men som någon gång i månaden får den där återkommande rackaren på hakan.

Först skakar man flaskan, så ingredienserna i botten fördelar sig jämnt. När man har duttat på den blir det en vit prick, och om man vill hålla koll på resultatet av denna produkt kan man helt enkelt räkna antal prickar som förhoppningsvis blir färre och färre för varje natt.

Sans Soucis Dutten Prick

Vill man inte gå och lägga sig som en prickigkorv eller vill använda den mitt på dagen, kan man med ett rent finger dutta ut den (mycket duttande här nu) så att den blir utsmetad och genomskinlig. Den bildar dessutom en hinna över området, så att bakterier inte kommer in.

En annan produkt som säljer som smör hos Sans Soucis är deras Deep Moist Depot. Ett fuktserum att ha under sin dag och nattcreme när man är i behov av en fuktbomb.

Sans Soucis Deep Moist Depot

Även detta är en tvåfasprodukt som man skakar innan användning. Sedan lägger man några droppar under cremen och oftast säger det bara slurp och så har det lätta serumet gått in och matat huden med mandelolja, hyaluronsyra, e-vitamin och så vidare. Lövely!

Sans Soucis Deep Moist Depot
Och på tal om lövely…Sans Soucis Smoothie-cremer! De luktar faktiskt som nanmet säger, som fräscha smoothies.

Sans Soucis Smoothies
Currant & Peach 24-h Moisture Smoothie passar för alla hudtyper. Den ger fukt och lyster samt lugnar.

Lemon & Apricot Mattifying 24-h Care Smoothie är för en fet eller blandhy. Den har en matterande och porsammandragande effekt.
Båda innehåller en massa godis, så klicka gärna in dig och läs mer. De är så nya att jag inte hunnit testa dem en längre period ännu, men än så länge kan jag säga att de doftar gott, har en lätt konsistens som snabbt går in i huden. Och som sagt, bara allt trevligt som är i dem får en att vilja testa.

Sans Soucis Smoothies

Jag hoppas du har fått lite kläm på veckans märke nu, men har du frågor eller funderingar är du väldans välkommen att ställa frågor här eller via mail.

Toodles!

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

4 kommentarer

  1. Hejsan Sofia!
   Ja, visst är den! En måste i badrumsskåpet =)

   Ha en fortsatt fin dag!

   Varma hälsningar
   Andrea

 1. Hej!
  Kan man använda dutten till min 12- åriga dotter som börjat få en del plitor?

  Hälsningar
  Maria

  1. Hejsan Maria!
   Ja, absolut! Den har du ju bara lokalt och är perfekt för just det ändamål som du beskriver.
   Typ den första produkten som stod i mitt badrumsskåp =)

   Ha det gott!
   Kram Andrea

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.