Guider, tips & kunskapHudvårdI Andreas liv...

Min hud

Min hud

Häromdagen fick jag en kommentar här på bloggen, som jag blev så himla glad av. Att jag har fin hud! Ja, det är ju det jag jobbar med så roligt att det funkar =) Extra roligt att höra då det sannerligen inte har varit så jämnt (läs den historien här). Tjejen som lämnade kommentaren undrade hur jag gör egentligen, om jag har några generella tips. Och det har jag såklart, så jag tänkte dela med mig av dem här. Så här kommer min ocensurerade tipslista, som man kan ta till oavsett vilka produkter du har i badrumsskåpet.

Såhär gör jag:

1. Jag röker inte

Det kan ju verka självklart, men jag säger det igen. Och igen. Faktum är att MÅNGA som jobbar i skönhetsbranschen röker och gömmer oftast ett ganska orepresenativt face under en rejäl foundationkaka. Så jobbar inte jag. Förutom alla riktigt farliga nackdelar med rökning, har rökning en extremt negativ effekt på huden både när det gäller orenheter, lyster, hudton, rynkor ja i princip allt. Jag kommer återkomma om detta, men faktum kvarstår: man ska låta bli cigaretterna och man vill ha en fin hud, end of story.

2. Jag solar inte (hysteriskt)

Visst vistas jag i solen, men jag ligger inte och pressar i solen en hel vecka bara för att jag betalat dyra slantar för att åka utomlands. Jag är mycket i skuggan när solen är som starkast och smörjer in mig med solskyddsfaktor varje dag. Men försöker såklart få min beskärda del av D-vitamin ändå, men grundprincipen är: jag solar inte. Men däremot går jag långa promenader, badar etc som gör att jag ändå får tillräckligt med sol. Läs fler soltips här, och här kan du läsa mer om solskydd. Och här är min BUS-guide, för yes, även jag gillar att benen inte är självlysande =)

andrea_strand I skuggan

3. Jag äter oftare jordubbar än chips

Här vill jag verkligen att du missförstår mig rätt. Jag bor med en krögare ( barista, bartender, surdegsnörd, långkoksfantast…). Jag lever sannerligen det goda livet och tackar sällan nej till prosecco med lite tiramisu till. Eller te och macka. Eller varför inte någon riktigt fet, stark, hårdost. MEN majoriteten av min tid äter jag faktiskt helt okej. Oftare jordgubbar än chips liksom, och mycket frukt och grönsaker som innehåller de fantastiska antioxidanterna. Jag försöker äta sådant som jag mår bra av (och det är ju olika för alla), lite av allt och inte för mycket av något. När jag var yngre hade jag en period när jag var nitisk med min kost, uteslöt alla kolhydrater (fast jag tränade som en tok). Med facit i hand blev detta inte bra, varken för kropp, hjärna, hår eller hud. Huden och håret såg ut som skräp rent ut sagt. Men nu vet jag bättre! Och huden mår bättre =)

jordgubbar

4. Jag hjälper till lite på traven…

Men så kommer det dagar då jag flänger och härjar och kanske glömmer bort att andas sådär djupt med magen som man ska. Då tar jag Lactiplus, för stress är inte helt hundra för huden heller. Jag är inte för multivitamintabletter som man tar ”bara för att” men essentiella fettsyror och antioxidanter vet jag med all säkerhet att jag behöver ett extra tillskott av, och de ger fin effekt på huden också. Maybritt Krewalds olja och aroniajuice sviker jag inte i första taget, ekologiska, svenskproducerade produkter utan en massa knasiga grejer i som jag inte vet vad det är. Hejja!

5. Jag är ute och går

Det behöver inte vara världens längsta eller världens hurtigaste, men jag tar mig oftast ut minst 30 minuter om dagen. Dels för att jag har ett stillasittande jobb, men också för att själv känner att det gör gott för både hjärnkontoret och huden. Tankarna rensas & blodcirkulationen kickas igång, och när jag kommer hem känner jag mig liksom lite fräschare än innan. Som Gunde Svan minus skidor. Glad & pigg! (och det smittar av sig på huden anser jag)

Trad

6. Jag pillar inte

Ja, detta är något som jag ser ofta. Vuxna människor som lägger ansiktet i händerna, eller trycker mobiltelefonen mot kinden i tid och otid. Stop it! Bakteriebomber invaderar ansiktet och kan orsaka att både en och två orenheter ploppar upp. Hansfree, yes please.

7. Jag lever som jag lär (oftast)

Ja, nu kommer vi till produkter och behandlingar. Jag använder produkter anpassade efter min hudtyp (när jag inte går wild & crazy och provar en massa) och jag går regelbundet på ansiktsbehandlingar. Antingen vanliga klassiska med portömning, och ibland gör jag syrabehandlingar. Produkter i all ära, men det finns gränser även för dem och där kommer behandlingar in. Jag tar hand om mig hemma med peeling och mask, minst en gång i veckan. Ser till att inte överexfoliera mitt stackars nylle, vilket jag tror många gör.

Andrea Olofsson Tack för mig, hoppas du hittade något användbart =)

Dela detta inlägg

Andrea Olofsson heter jag och på denna blogg snackar vi skönhet! Jag är uppvuxen i skönhetsbranschen och har därav testat det mesta av det bästa. Och självklart även grejer som inte är lika bra =) Läs gärna mer om mig och min bakgrund inne på "Om mig" i toppmenyn. Har du frågor? Ställ dem gärna i kommentarsfältet, jag älskar skönhetssnack!

8 kommentarer

  1. Det där med exfoliering gör mig lite fundersam.

    Jag har Exuviance skinrise bionic pads. Använder varje morgon och det ska ju vara ok. De ska ju vara peelande.

    En gång i veckan använder jag inte dem, utan istället Rodials Hangover mask. Som peelar minsann…

    Är allt det här för mycket? Eller för lite? Har ju hört att produkter inte gör sitt om man inte får bort döda hudceller….

    Hoppas du orkar svara 🙂

    1. Hejsan Sofia!
      Ja, där kanske jag var otydlig =) Det jag menar med överexfoliering är dels för min egen hud som inte mår så himla bra av dagligt skrubbande, men det skiljer ju sig från person till person. Men det jag kan höra ibland och som jag främst tänker på när jag säger överexfolierig är vissa som både river med en saltscrub för kroppen i ansiktet samt torkar loss med en hård, torr frotté, och gärna flera gånger om dagen för det ”känns så rent och fräsch”. Och det verkar ju på dig som att du inte gör så =)

      Du nämner i sammanhanget ganska milda peelingar utan korn, så så länge din hud verkar nöjd ska du nog inte lägga pannan i för djupa veck =)

      Ha det gott!
      Kram Andrea

  2. Åh vad glad jag blev av det här inlägget! Tusen tack! Det bevisar trots allt att jag ändå gör väldigt många rätt vad det gäller både hudvård och kroppen i sig. Och från och med nu så blir det handsfree för min del också, och kanske en tur till närmsta hudvårdsspecialist för en portömning, för det var inte igår det skedde!

    1. Haha, ja, ibland behöver man både en klapp på axeln för vad man gör bra och kanske en påminnelse ibland. Men mest klappar =)

  3. Hej! Kan man kombinera ögonkräm från Priori med rengöring, ansiktsvatten, serum och kräm från Exuviance? Har en massa prover på Prioris kräm som jag tänkte använda upp.. Eller är det syror i den som kan krocka? Köpte nämligen hela Prioris AHA-serie som inte funkade på mig, tyvärr. Har du annars något bra tips på en ögonkräm som funkar med Exuviance som inte är så dyr?

    1. Hejsan Johanna!
      Så länge du inte lägger dem på varandra går det finfint.
      När proverna är slut tycker jag den här från REN är ett bra alternativ till till ett reko pris som går finfint att kombinera med Exuviance.

      Ha det gott!
      Kram Andrea

      1. Hej igen och tack för snabbt svar 🙂 Undrar en sak till… Vespera-serumet, är det tänkt att man ska ha det både morgon och kväll? I början körde jag både och men fick en brännande känsla på kinderna någon timme efter att jag applicerat det på morgonen (övergående men stack och brände i huden), så nu kör jag bara på kvällen. Är det för aktivt för att ha både och eller ska jag prova att köra det både morgon och kväll och vänja in huden? Jag tycker min hud känns bättre på morgonen än på kvällen, så jag tror nog att Vespera är riktigt bra för min hud!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.